Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο “Επίτροπος” και η …σούπα


…και ξάφνου όλοι γίνανε “αντιμνημονικοί” ! αφού πρώτα “σάρωσαν” με “οριζόντια” μέτρα και μειώσεις κυρίως τους μικροεπιχειρηματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο, αφού διατήρησαν “προνόμια” και “ρετιρέ”, αφού διέλυσαν κάθε έννοια “παραγωγής” σε αυτή τη χώρα, αφού διέλυσαν την οικονομία, αφού διέλυσαν υγεία-παιδεία-ασφάλεια, αφού αφήσανε άνεργη τη μισή Ελλάδα ξαφνικά μας φταίει το μνημόνιο που αυτοί οι ίδιοι υπέγραψαν φαρδιά-πλατιά κάποτε “σώζοντάς μας”!…
Τώρα ξαφνικά κανείς τους δεν θέλει μείωση μισθών, κανείς δεν θέλει κατάργηση “13-14ου” μισθού, ενώ οι ίδιοι υπέγραψαν και συμφώνησαν κάποτε να επιλέξουμε τη λύση της περιβόητης “εσωτερικής υποτίμησης” αντι της λύσης να πάμε σε δραχμή… Δεν σήμαινε η εσωτερική υποτίμηση μείωση ΟΛΩΝ των μισθών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από 30 έως 50%? Αυτό δεν συμφώνησαν-υπέγραψαν και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσουν, για το …”καλό μας”??

Πώς θα πέσουν οι τιμές (βασική υπόθεση!) του περιβόητου “σχεδίου διάσωσης” της οικονομίας όταν οι μισοί Έλληνες θα έχουν την τσέπη…γεμάτη? Πάλι δεν θα δούμε ξενοδοχεία/νησιά/μπουζούκια γεμάτα με την πρώτη ευκαιρία-γιορτή των “αφορολόγητων” και “άθικτων” “μισών” στην Ελλάδα της (“γιαλατζί”?) χρεωκοπίας, τη στιγμή που οι “άλλοι μισοί” Έλληνες θα μένουν άνεργοι/άστεγοι και θα αυτοκτονούν?

…και ξαφνικά γίνανε όλοι και “πατριώτες”! Όταν μας πάνε στο “αγγλικό δίκαιο”, όταν κανείς δεν μιλά για Σκόπια, Αιγαίο, ΑΟΖ, ορυκτό πλούτο και υδρογονάνθρακες…όταν πάλι “φαρδιά πλατιά” υπογράφουν συνθήκες υποτέλειας και προδοσίας για το “καλό μας” και πάλι? Τώρα ξαφνικά τους φταίει ο …Επίτροπος! Τι περισσότερο κακό από δαύτους θα έκανε δηλαδή ένας γερμανός επίτροπος?? Μήπως θα φορολογούσε κανένα “νταβατζή”?…θα οργάνωνε το δημόσιο μήπως?

Μήπως τελικά θα τους χαλούσε την …σούπα?
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο μονόχνωτοι, που, εκτός ότι δεν έχουν λύση για τίποτα απολύτως, παραμένουν να πιστεύουν ότι είναι κατάλληλοι για εξουσία, ενώ είναι παντελώς άχριστοι να βράσουν έστω και ένα αβγό. Μάθανε, να τα κάνουν όλα οι άλλοι. Το μόνο που ίσως έχουν συνηδειτοποιήσει, μάλον είναι ότι αποτελούν από καιρό ήδη την κατακραυγἠ των Ελλήνων, αφού οι ίδιοι είναι πιστές μαριονέτες του σάπιου συστήματος.