Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Ναι, θα έφευγα... (ένα θλιβερά συνταρακτικό κείμενο, για εμάς...)




Όχι επειδή υπάρχει κρίση.

Όχι επειδή οι δουλειές είναι δύσκολες.
Όχι επειδή με ζορίζει το δάνειο.
Αλλά επειδή ζω σε μια χώρα που οι συμπατριώτες μου μάλλον δεν αγαπούν τελικά, μιας και αγάπη χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει.
Δεν μιλώ για τους φοροφυγάδες, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, τα πάσης φύσεως λαμόγια. Μιλώ για μια πολύ μεγαλύτερη, φοβάμαι, μάζα.
Που κοιτάζει αποκλειστικά...
και μόνο την πάρτη της, τον παρά της, τον κύκλο της, το σπίτι της, αδιαφορώντας παντελώς για ό τι κοινό.
Που δεν τηρεί κανέναν κανόνα - ούτε κάν τους στοιχειώδεις της καλής συμπεριφοράς - και δεν έχει και κανέναν σκοπό να τους τηρήσει ποτέ.
Που περιμένει πάντα από κάποιον άλλον, κάποιον αόριστο τρίτο - συνήθως αυτός λέγεται κράτος όταν δεν λέγεται μαλάκας - να κάνει τα πάντα για λογαριασμό του: απ'το να του βρει δουλειά μέχρι να του καθαρίσει τα σκαλιά όταν χιονίσει.

Είναι κακόγουστος, κακότροπος και κακόπιστος.
Δεν λέει καλημέρα, παρακαλώ κι ευχαριστώ.
Πετάει το σκουπίδι του στον δρόμο.
Καπνίζει στο εστιατόριο γιατί έτσι γουστάρει.
Αγνοεί επιδεικτικά την ουρά στα τυριά κι αν του το υπενθυμίσει κανείς ενοχλείται μεγαλοφώνως. Βγάζει τον σκύλο βόλτα - αν τον βγάλει - και δεν διανοείται να μαζέψει τα κουραδάκια του.
Το μπαλκόνι του είναι η αποθήκη του και στα παλιά του τα παπούτσια αν εσύ πίνεις καφέ με θέα τη σκεβρωμένη σιδερένια ντουλάπα και δυο σφουγγαρίστρες.

Κτίζει τριόροφο και σε κάθε βεράντα βάζει άλλα κάγκελα - λες και τα πήρε ρετάλια από καλάθι. Ακούει πως κάτι καλό έγινε κι αντί να χαρεί, ψάχνει να βρει τον λάκο στη φάβα.

Δεν τον θέλω πια στην καθημερινότητά μου.
Έχει καταστρέψει την πατρίδα μου.
Είναι μίζερος και κινδυνεύω να με πάρει μπάλα η μιζέρια του.
Ναι, λοιπόν.
Αν ήμουν δεκαοκτώ, εικοσιοκτώ, τριανταοκτώ, θα ήμουν κολλημένη σ' ένα PC και θα έψαχνα τα job opportunities ανά τον κόσμο. Θα έφευγα όχι για μια καλύτερη δουλειά, όχι για περισσότερα λεφτά, αλλά για να ξαναβρώ την ποιότητα της καθημερινότητάς μου.
Τις αξίες της οργανωμένης κοινωνίας που θα ήθελα να μάθουν τα παιδιά μου- της συλλογικής εργασίας, της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού.
Τη χαρά του να κυκλοφορώ ελεύθερα στο δρόμο, να παίρνω το λεωφορείο όποτε θέλω και να μου λέει καλημέρα η ταμίας στο σουπερμάρκετ. Κι ας ήταν γκρίζος ο ουρανός κι ας μην είχε θάλασσα.

Το τίμημα που πληρώνουμε γι' αυτόν τον γαλανό ουρανό είναι τεράστιο.
Δεν είμαι ούτε δεκαοκτώ, ούτε εικοσιοκτώ, ούτε τριανταοκτώ.
Αλλά κοιτάζω πού και πού, λάγνα, τις αγγελίες στο guardian-jobs και δεν δυσκολεύομαι καθόλου να με δω να φεύγω..."


Μάρω Κουρή

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμενα πάντως δεν θα με διοξουνε οι κεραταδες απο το νησί μου που ο ηλιος ανατείλει 350 μερες το χρονο
δεν θα παω μετανάστης σε μερος που η ηλιος βγαινει 70 μερες το χρονο
ουτε σε μερος που να μην ανοιγω το ραδιόφωνο και να μην παιζει λυρα και μαντολινο
ουτε σε τοπο που να ανοιγω το παραθύρι μου και να μη θορω τον ασπρο Ψηλορείτη

στο μετερίζι τσ'ανθρωπιας
και στσι τιμής το χρέος
εκια θα στεκω να πατω
κι ας ειμαι ο τελευταιος

ΜΑΝΩΛΗΣ αγ.βαρβαρα

Modestus είπε...

Μα άμα είσαι Κρητικός τι στο πούτσο θέλεις στην αγ.βαρβάρα στην Αθήνα; Αυτά μας φάγανε. Το νησί μου, το χωριό μου αλλά το γράφω στα αρχίδια μου για να πάω να κάνω ζωή στην μεγάλη πόλη. Το θέμα είναι να ΖΕΙΣ εκεί, όχι να το βλέπεις κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Ποιο το νόημα τότε από το να είσαι είτε στην Αθήνα είτε στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΤΡΑΒΑ ΕΞΩ ΚΟΤΑ ΦΤΥΣΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΤΑΚΙΑ. ΕΝΩ ΕΔΩ Ο ΤΡΙΜΕΡΑΚΙΑΣ ΘΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΟΤΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΙΖΕΣ ΦΙΛΕ. ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΞΩ? ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΛΑΟΥΣ Κ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΜΕΓΑΣΚΑΙ ΕΛΙΤ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ. ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΤΟ 70% ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΥΜΑΡΙΑ. Η ΨΩΡΟΕΛΙΤ ΦΤΑΙΕΙ Κ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΑΝ Κ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. Κ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Κ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ Κ ΗΛΙΘΙΟ ΑΠ ΕΞΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Κ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαρία Χ. είπε...

Αυτή η Πατρίδα μας θα ήταν ο παράδεισος, αν σε όλες τις ομορφιές της προσθέσεις τη χαμένη ευγένειά μας, τη φροντίδα για το διπλανό μας, την ανθρωπιά και ότι άλλο θυσιάσαμε στο βωμό του βολέματος. Έτσι μας θέλανε και γιαυτό μας εκπαιδεύσανε. Ας αλλάξουμε όσο είναι καιρός!

Ανώνυμος είπε...

καθολου θλιβερο και καθολου συνταρακτικο δεν το βρισκω!απεναντιας ειναι η φωνη γεματη εγωισμο!που ηθελε μια πατριδα κοστουμι κομμενη και ραμενη στα μετρα της φυγοπονη δεν εγκαταλειπουμε αμαχητη οτι μας ανηκει και εν προκειμενω μια αιματοβαμμενη πατριδα!!ας ξεκινησει ο καθενας απο το μικρο μεριδιο που του αναλογει το σπιτικο του ας αλλαξει ο ιδιος πρωτα!και με το παραδειγμα του σιγα σιγα αλλαζει και την
υπολοιπη κοινωνια!

Ανώνυμος είπε...

στις 15 Απριλιου 1994 ημερα Παρασκευη ορκιστηκα στο Μεγαλο Πευκο να υπερασπιζομαι τουτο τον τοπο μεχρι της ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.
Ακομα η ωρα εκεινη που θα μεινει μια και τελευταια δεν ηρθε,εσας που μαλλον τελειωσε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αιμα,σας ευχομαι να πατε στο καλο και καλη τυχη διοτι ο λαος μας λεει ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ και εγω δεν ξεχωριζω την ΕΛΛΑΣ απο την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.Οσοι αξιζουν να πεθανουν για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ας μεινουμε να πεθανουμε εδω,οι αλλοι "ουστ".
Οι ΗΡΩΕΣ του 1821-1940-1974-1996 και οι αρχαιοι προγονοι μας δεν αφησαν τουτη την γη "ΠΟΤΕ" να χαθει απο τα ποδια τους πηραν την αποφαση ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ δεν θα αφησω εγω να γινει στην γενια μου και ας μεινω μοναχος μου.
ΔΕΝ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟΨΥΧΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;
Μηπως γιατι θα χασατε το BMW,το 4αρι στο Μαρουσι,το i-phone,τα μπουζουκακια και το φραπεδακι;
Εσας λοιπον εγω ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ "ΑΞΙΖΕΤΕ" και δεν εχω σκοπω να πολεμησω εγω για παρτη σας "ΓΡΕΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ" που θελετε να λεγεστε και "ΕΛΛΗΝΕΣ"

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ.

Ανώνυμος είπε...

H EΛΛΑΔΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ
ΑΣΙΑ Η ΑΦΡΙΚΗ?
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

κουμπαρε MODESTUS ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα
αγ.βαρβαρα δεν εχει μονο στην αττικη
η αγ.βαρβαρα μου που ζω και αναπνεω και δεν υπαρχει περίπτωση να φυγω για κανενος προδοτη πολυτευτη το χατήρι ειναι ενα ορεινο χωριο του νομου ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

στσ'αγια βαρβαρας το βουνο
βοσκουνε τα ζυγούρια
θα παρω και θα σου κρατω
αγαπη μου καινουρια

μακαρι να ζουσες σε ενα τετοιο μερος οπως την αγ.βαρβαρα μου

Ανώνυμος είπε...

οποιος θελει να φυγει ας φυγει τωρα οι υπολοιποι που μας ποναει το καταντημα τηα πατριδας μας ας πιασουμε τα παλουκια να ξεβρωμισουμε την ελλαδα απο πουλημενα τομαρια και τροικανους

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλάβατε τίποτα, ο άνθρωπος λέει ότι έχουμε χάσει τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.
Θα δίνατε πρόθυμα την ζωή σας για την πατρίδα αλλά την γόπα την πετάτε κάτω, διπλοπαρκάρετε στο ατμ μπλοκάρωντας τον συνέλληνα, βάζετε αγωνιστικές εξατμίσεις και μαρσέρνετε στις 4 τα ξημερώματα συνέλληνες, ελληνάρες!
έχετε μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία!
και όταν σας τα υποδεικνίουν θίγεστε κιόλας!
απο που θα αρχίσουμε να στρώνουμε αυτήν την χώρα?

Ανώνυμος είπε...

6΄΄57 ειμαστε αυτοι που ειμαστε με τις μαλακιες μας και τις παπαριες μας αλλα και παλι δεν εγκαταλειπω την πατριδα μου για κανενα λογο

Ανώνυμος είπε...

Μάρω Κουρή , μεγαλα λογια μην λες.Ειμαι κατοικος εξωτερικου 5 χρονια και λαχταραω καθε διακοπες να επιστρεψω ελλαδα μπας και φορτισω της μπαταριες μου και μετα μπορω να ξαναγυρισω στην μιζερια της κεντρικης Ευρωπης .Μπορει να ειναι πιο οργανωμενη αλλα δυστυχως δεν ειναι κοινωνια γιατι οι ανθρωποι δεν επικοινωνουν . Μπορει να ειανι ευγενικοι αλλα ειναι τυπικοι και οχι φιλικοι . Δικη μου συμβουλη ειναι να πας κεντρικη ευρωπη μονο αν δεν μπορεις να κανεις αλλιως και με προοπτικη να επιστρεψεις

Ανώνυμος είπε...

6:57
ολοι εμεις δεν καταλαβαμε;θα ημουν κολλημενη! αρα
το κειμενο ειναι γραμμενο απο γυναικα σωστα και ειναι επιχειρημα η γοπα η το διπλο παρκαρισμα;για να εγκαταλειψω την πατριδα μου;ας σοβαρευτουμε λεω εγω!υπαρχουν τοσες πληγες που πονανε καθημερινα αυτοκτονουν συνανθρωποι μας 20000 μαρτυρες γιατι ετσι πρεπει να ονομαζονται οι αστεγοι πλεον μια που δεν εχουμε λιονταρια να μας τρωνε εχουμε συγχρονους νερωνες και καλιγουλες!εαν αυτο το αρθρο ειναι πραγματικο!μονο λυπη μου προκαλει!!

Ανώνυμος είπε...

H κρίση μάς κρίνει και μας αποδείχνει ελάχιστα σοβαρούς, σαφώς επιπόλαιους και κοντόφθαλμους, για βουλιμικές αποκλειστικά προτεραιότητες πρωτόγονα εγωκεντρικές.
Δουλεύαμε για τον μισθό ή για το περισσότερο κέρδος. Σπουδάζαμε για το «χαρτί» και τη «θεσούλα» που θα μας εξασφάλιζε. Kαυχόμασταν όχι για φιλίες, αλλά για «διασυνδέσεις» και «βύσματα». Ψηφίζαμε με κριτήριο ποιος θα μας εξασφαλίσει τις περισσότερες παροχές δίχως κρίση και αξιολόγηση. Eτσι φτιάξαμε μια κοινωνία αλληλοσπαρασσόμενων συμφερόντων. Eνα κράτος που σιτίζει τους υπαλλήλους του και βασανίζει την κοινωνία, κράτος παράνοιας, εντελώς ανίκανο και ανυπόληπτο.
Mας πήρε 38 ολόκληρα χρόνια για να καταλάβουμε ότι ο «προοδευτικός εκσυγχρονισμός» και ο «διεθνιστικός» πατριδομηδενισμός, η «αποδόμηση» και ο «μεταμοντερνισμός» όσο κι αν γοήτευσαν μια λιμασμένη για δημοσιότητα «διανόηση», ήταν απλώς και μόνο γυαλιστερές φούσκες.
Oι σταθερές της ελληνικής «ευγένειας» , της αναφοράς στόχων και πράξεων σε άξονα «νοήματος» και σε μέτρο «αλήθειας», λειτούργησαν, παράγοντας κοινωνική συνοχή και ετερότητα πρότασης πολιτισμού, από την εποχή των Προσωκρατικών, ίσως ώς τη Γενιά του ’30. Kαι λοιδορήθηκαν αυτές οι σταθερές, χλευάστηκαν, μυκτηρίστηκαν στη μεταπολίτευση, για να οδηγηθούμε στο αβυσσαλέο κενό όπου βυθιζόμαστε ανέλπιδα σήμερα. Eίναι εγκληματικό να ξεχνάμε πως όσο επιδερμικά ψυχολογικός κι αν είχε καταντήσει ο ελληνορθόδοξος πατριωτισμός, ήταν αυτός που γέννησε πολλές εκπλήξεις στην ελληνικη ιστορία μας.
Iσως λίγοι πια, αλλά υπάρχουν ακόμα Eλληνες, που καταλαβαίνουν το «μέγιστον μάθημα»: να ξεχωρίζουν το σιτάρι από το άχυρο. Nα είσαι Eλληνας δεν είναι εθνικότητα, φοκλορική ιδιαιτερότητα, βαλκανική επαρχιωτίλα, κρατική κακομοιριά. Eίναι επιλογή. Eλληνας, τώρα πια, δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.
H ελληνικότητα είναι έρωτας, τον κατακτάς, δεν σου δίνεται επί πληρωμή όπως τα υπουργεία σε υπαλλήλους των «αγορών».
Aναζητάμε πρωθυπουργό, χαρισματικό ηγέτη, ικανό να μας βγάλει από τον εφιάλτη της κρίσης στο ξέφωτο της ελπίδας. Mοιάζει παραδοξολόγημα , αλλά αν το πρώτο είναι να ξαναβρεί εφαλτήριο για καινούργιο πατριωτικό άλμα η ελλαδική κοινωνία, τότε χρειαζόμαστε εκλησιαστικό μπροστάρη ανιχνευτή: Nα μας δείξει τη μετάβαση από τα ιδεολογήματα στην ερωτική εμπειρία, από τα «εκσυγχρονιστικά» δήθεν στην πίστη – εμπιστοσύνη. Δεν έχουμε πολιτικούς, γιατί δεν έχουμε μπροστάρηδες στην πίστη, ηγέτες εκκλησιαστικού ρεαλισμού, όχι θρησκειοποιημένων ψυχολογημάτων. ΓΕΝΙΚΑ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΜΕ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΓΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Τ Ω Ρ Α !

Ανώνυμος είπε...

ΗΓΕΤΗ ποσο σε εκτιμώ το γνωρίζεις,αλλα η αλήθεια να λέγεται έχουμε γίνει μονο η πάρτη μας και όλοι οι άλλοι να πα να πηδηχτούν,κατά ένα μέρος έχει το δίκιο τις η κοπέλα γιατί έχω ζήσει εξωτερικό και όντως ζεις πιο ανθρώπινα,άσχετα εγώ που δεν αλλάζω την πατρίδα μου,πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε και τον διπλανό μας όχι μονο το εγώ.ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

H ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ......ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ......ΕΔΩ ,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ....ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΥ....ΠΑΣΟΚΑΤΖΗ.....ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ....ΚΛΑΚΑΔΩΡΟΥ.....ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΕΛΛΙΓΚΑ.......ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΘΗΝΑΙΟ...ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ...ΑΘΗΝΑ...ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ......ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ.....ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ,ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΝΕΦΟΥΣ......ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ Σ' ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ (ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ) ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ(ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ). ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝ ΑΠΤΟ 74 Κ ΜΕΤΑ. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ''ΣΚΕΨΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ'' Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Κ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΨΗ, ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΟΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ Κ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Κ ΑΥΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ. ΠΙΣΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ''ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ''. ΞΕΤΙΝΑΞΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΣΗΚΩ ΑΓΩΝΙΣΟΥ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ, ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ Κ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ. ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ''ΒΛΑΧΟΣ''

Ανώνυμος είπε...

Και εγω εκανα εξω Γρηγορη ε!και!
ειναι λογοι σοβαροι αυτοι για να εγκαταλειψω την πατριδα μου;να ανταλλαξω το ελληνικο φιλοτιμο με μια ρομποτικη τηλεκατευθυνομενη ζωη;ποτε!!!!!!!!!
και οχι μονο δεν εγκαταλειπω αλλα και το τομαρι μου ακριβα θα το πουλησω!!!!!!!δεν θα πεθανω αν πρωτα δεν σκοτωσω εστω και εναν βαρβαρο που θα καταπατησει τα ιερα και τα οσια.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΩΡΕ ΜΑΝΩΛΙΟ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΥΛΗΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΩΘΟΓΥΡΙΖΕΙΣ.ΜΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΓΕΤΗ και εγώ μαζί σου είμαι,αλλα ρε γαμωτο με πληγώνει η αδιαφορία που έχουμε για τα πάντα και πάντα φταίνε οι άλλοι,σε βρίζει ο άλλος γιατί έτσι του κάπνισε πετάει τα σκουπίδια από το αυτοκίνητο και αν τον πεις κουβέντα σε λέει και με μαγκιά τι θέλεις ρε!!, περνάει με κόκκινο και οποιον πάρει ο χάρος,και πολλά αλλα και πάντα φταίει το κράτος,ποτε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι εμείς φτιάχνουμε το κράτος,δεν μπορώ να το χωνέψω πως εμείς που διδάξαμε πολιτισμό να μείνουμε τόσο πίσω.

Ανώνυμος είπε...

γεια σε ολους και ιδιαιτερος στον κρητικο.
για εσενα φιλε 7.57 νομιζω οτι κανεις λαθος στο συλλογισμο σου και αποδειξη ειναι οτι οι ευρωπαιοι εφτιαξαν τον πολιτισμο τους βασιζομενοι σε αυτες τις διαχρονικες αξιες του ελληνισμου αλλα δεν εγιναν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.
οσο για εμας παρολα τα ελατωματα μας να ξερετε οτι αυτος ο τοπος ειναι μαγεμενος και πολυ ΣΚΛΗΡΟΣ .
ολοι οι ξενοι δεν μπορουν με τον χρονο να ζησουν εδω.
η ελλαδα τους εχει πεταξει πολλες φορες απο το κορμι της .
αυτο θα γινει και τωρα .
θελει κοτσια για να ζησεις στην Ελλαδα.

Ανώνυμος είπε...

Μην παιζεται με τα νευρα μου γιατι εχω την εντυπωση οτι καποιος με προκαλει!!!να φυγετε οσοι θελετε αφου σαν ενοχλουν ολα αυτα που παραθετετε
πιο πανω μπροστα σ'αυτα που βιωνουμε ως εθνος τωρα το θεωρω πολυ φθηνο και να το συζητω εγω θελω αγωνιστες και οχι φλουφληδες θελω ανθρωπους σαν τον κωνσταντινο Λ.σαν τον ΜΑΝΩΛΗ απ την ΚΡΗΤΗ
Τον 7:57 και οσοι αλλοι εκφραζονται αναλογα!

Ανώνυμος είπε...

Einai gegonos oti polloi Ellines den sevontai o enas ton allon, alla afto einai ena fainomeno ton teleftaion xronon.Pantos, ena megalo MPRAVO stous Ellines pou kapnizoun sta estiatoria, kai pou den symvivazontai me tous nomous tis e.e.Mexri tis proalles den ypirxan sovara koinonika provlimata stin Ellada, kai tora ksafnika, oti epitrepotan, exei apagoreftei,epeidi to theloun oi i.p.a. kai i e.e.Afto einai mono ena paradeigma. Oso gia tin asia,dystixos,kai ekei arxisan na epivallontai oi idioi nomoi, kato apo apeiles ton inomenon politeion, tou o.i.e. kai isos tis e.e.Oute i asia glytonei.Kai pali mpravo stous Ellines,giati i eleftheria einai poly pio simantiki apo ti gnomi kai tin epivoli tis gnomis ton voreion laon.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια γιατι οι περισσοτεροι που εινια απο κρητη βαζουνε αυτοκολητο το νησι στο αμαξι τους???αντε να βαζουμε ολοι το μερος απο που ειμαστε,ο ενας να βαλει την μακεδονια ο αλλος την αρκαδια ο αλλος την αχαια και παει λεγοντας.

Ανώνυμος είπε...

Γειά και χαρά σε όλους,

Νομίζω ότι η λύση δεν είναι να γράψουμε ένα κατηγορητήριο για όλους τους "κακούς" και να δραπετεύσουμε. Είναι να σταματήσουμε να τα βάζουμε με τους άλλους (είτε είναι γείτονες, συμπατριώτες, κυβέρνηση, ΔΝΤ κλπ) και να φύγουμε από τη νοοτροπία να τιμωρηθούν οι κακοί.

Είναι να δούμε τις δικές μας καθημερινές επιλογές και να πάρουμε ο καθένας μας την ευθύνη για τη ζωή του, αντί να νοιώθουμε θύματα και να ψάχνουμε πάντα να βρούμε ποιός "φταίει" για την κατάστασή μας, μη κοιτάζοντας καθόλου τις δικιές μας επιλογές που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε και κάνουμε σε καθημερινό επίπεδο.

Η αγάπη, η συμπόνοια, η συγχώρεση και οι διαφορετικές επιλογές (μακριά από τη νοοτροπία του θύματος που θέλει να τιμωρηθούν οι κακοί κι αυτός να μην κάνει τίποτα) νομίζω ότι είναι τα μόνα που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή τη φάση που είμαστε.

Να είστε όλοι καλά!

Ανώνυμος είπε...

4:18
μα τι λες!! θελεις και τα λες!!η δεν ξερεις τι λες;;;;;;;;;μεσα σ'ολα τ'αλλα μας λες να μην τα βαζουμε με την κυβερνηση και με το Δ.Ν.Τ;
Ακουω καλα για εξηγησε μου καλυτερα;μηπως και δεν καταλαβα σωστα!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΚΑΤΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΟΙ

ΒΡΩΜΟΠΗΘΙΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 3:40! Δεν αναπτύσσω επιχειρήματα γι' αυτό ακριβώς τον λόγο. Η χώρα είχε σπουδαίους αρχαίους και τώρα έχει σπουδαία γίδια. Εϊναι πραγματικά για τον πούτσο. Τίποτα άλλο!