Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ως εδώ και μη παρ’ έκει. Όχι στο νέο Μνημόνιο. Ελευθερία!



Μην σας φοβήζει το μέγεθος του κειμένου της ανάρτησης, είναι μόλις μια γεμάτη κόλα χαρτιού Α4. Όλες οι εικόνες με τα μπλουζάκια είναι ιδέες για δώρα σε πολιτικατζήδες, πλην από δύο που είναι δώρα για ενεργούς πολίτες: το μπλουζάκι "Μέρα μαγική" και το "Φόλα στα ντόπερμαν των ΜΜΕ".




Συμπολίτες, τι έγινε, έχετε μπερδευτεί; Τότε τα ΜΜ’Ε’ έχουν επιτύχει το σκοπό τους, κακώς τα παρακολουθείτε και τα εμπιστεύεστε. Μέχρι να κατασταλάξετε στο σωστό, μέχρι να ξεπεράσετε τον τρόμο που ενσπείρουν οι οικονομικοί συντάκτες – μεγαλοπαπαγάλοι των συμφερόντων, θα είναι πολύ αργά. Ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας θα έχει ξεπουληθεί και θα έχετε γίνει –θα έχουμε γίνει– δούλοι μέσα σε μια νύχτα για τα επόμενα 50, 60 χρόνια. Όμως, μας λένε, το «θετικό» είναι ότι θα είμαστε δούλοι «πολυτελείας» που θα πληρωνόμαστε σε ΕΥΡΩ. Βέβαια με μισθούς πείνας, όσοι ελάχιστοι θα έχουν το προνόμιο της απασχόλησης (όχι εργασίας) ή της υμιαπασχόλησης. Εναλλακτικά, θα μπορούμε να μεταναστεύσουμε, όπως έπραξαν οι γονείς ή οι συγγενείς μας τη δεκαετία του ’50. Τέλεια!


Για να μην πτωχεύσουμε ως χώρα, πρέπει να πτωχεύσουμε ως άτομα. Γιατί; Μα, γιατί «μαζί τα φάγαμε…». Μετά το καλοκαίρι, τα «ντόμπερμαν» της παραπληροφόρησης αφού έφαγαν γιαουρτώματα και γιούχες στις διακοπές τους– αποφάσισαν να είναι πιο προσεκτικά στην στήριξη των κατάπτυστων πολιτικών αποφάσεων. Έτσι, το σλόγκαν του Πάγκαλου το επαναλαμβάνουν συχνά αλλά με περισσότερη επιτήδευση. Επίσης, με επιτήδευση διασπείρουν τον πανικό στην κοινωνία, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα προδοσία. Την τρικομματική προδοσία, στην οποία θα προβούν (αν προβούν) και τα τρία κόμματα που εκβιαστικά βρέθηκαν να συγκυβερνούν τη χώρα, μετά την παταγώδη αποτυχία του 1ου Μνημονίου. Το οποίο με δόλιο τρόπο μας έφερε ο Γ. Παπανδρέου που καθαιρέθηκε από πρωθυπουργός γιατί ήταν αποτυχημένος και ψυχικά ασταθείς (βλ. λεγόμενα Νικολά Σαρκοζί).


Ας αναλογιστούμε: Αν τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν συμφωνήσουν στο νέο μακροχρόνιο Μνημόνιο –που κανένας δεν εγγυάται την επιτυχία του, ενώ κάποιοι προεξοφλούν την αποτυχία του καθώς βασίζεται στην αποτυχημένη συνταγή του 1ου Μνημονίου–, τότε ποιός και με ποιά δικαιολογία θα ζητήσει την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του Παπανδρέου για την αδιαπραγμάτευτη αποδοχή του 1ου προδοτικού/αποικιοκρατικού Μνημονίου, που έθεσε σε τεράστιο κίνδυνο την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας και αποτέλεσε την αιτία για το νέο μακροχρόνιο Μνημόνιο; Μα φυσικά κανείς, αφού όλοι τους θα έχουν διαπράξει παρόμοιο παράπτωμα.


Άρα, τι πρέπει να γίνει τώρα; Θα χρησιμοποιήσω λογική ψυχρή (όσο και το δωμάτιο όπου γράφω…): Οι πολίτες και οι πολιτικοί πρέπει να σταθούν με θάρρος μπροστά στην αλήθεια. Αν η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται. Και η έξοδός μας από το την ΟΝΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ! Οπότε, θα πτωχεύσουμε εντός ΟΝΕ, σε ΕΥΡΩ, κηρύσσοντας στάση πληρωμών στους δανειστές μας. Ό,τι πήραν, πήραν. Έπαιξαν κι έχασαν, συμβαίνουν αυτά στην οικονομία. Και θα συνεχίσουμε, ελεύθεροι από Μνημόνια, σε πορεία ανάκαμψης*. Με μία προϋπόθεση: να απαλλαχτούμε οπωσδήποτε από το σάπιο – καταστροφικό μεταπολιτευτικό πολιτικό κατεστημένο και τη νοοτροπία του.


Ούτως ή άλλως κανείς από τους «σωτήρες» μας δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε ενδιαφέρεται για τη διάσωσή μας. Αυτό που επιδιώκουν είναι να κερδίσουν χρόνο για πάρτη τους με την ελεγχόμενη πτώχευση και την ελεγχόμενη έξοδο από την ΟΝΕ της Ελλάδας, με τρόπο που δεν θα πλήξει τα δικά τους Εθνικά συμφέροντα. Κανείς από τους εταίρους δεν νοιάζεται πλέον για τα «ιδεώδη» της ΕΕ, και κυρίως η Γερμανία. Δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα, μόνο σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας με το χειρότερο τρόπο. Το σχέδιο σωτηρίας είναι για τις οικονομίες των εύρωστων κρατών της ΟΝΕ. Οι Έλληνες κινδυνεύουν να γίνουν από ισότιμα μέλη, οι πτωχευμένοι δούλοι των αισχροκερδών «εταίρων».


Να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε σε ΕΥΡΩ, λοιπόν. Πλέον για την πτώχευσή μας δεν ευθυνόμαστε μόνο εμείς. Ό,τι και να λένε οι Γερμανοί, τη σωτηρία μας την αφήσαμε ολοκληρωτικά στα χέρια τους με τρόπο που δεν έκανε κανένα άλλο κράτος. Οι εύθηνες βαραίνουν και αυτούς: τη Γερμανία πρωτίστως και τη Γαλλία δευτερευόντως. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θα πρέπει να εξηγήσουν στους υπόλοιπους εταίρους για τα αποτυχημένα Μνημόνια που επέβαλλαν εκβιαστικά στην Ελλάδα, οδηγώντας την στην οικονομική καταστροφή προκειμένου να την εξαγοράσουν.


Η πτώχευση της Ελλάδας, χώρας μέλος της ΟΝΕ, θα αποδείξει στις αγορές ότι η ΕΕ δεν κατάφερε τελικά να αναπτύξει και να ενισχύσει ένα βασικό πολιτικό και οικονομικό στόχο: την «κουλτούρα σταθερότητας» μεταξύ των μελλών της ΟΝΕ που είναι η προϋπόθεση για την εξασφάλιση της διαρκούς απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης. Η πτώχευση της Ελλάδας δεν είναι λεπτομέρεια, καθώς φέρει ένα πολύ σοβαρό πολιτικό συμβολισμό. Όποιος «εταίρος» τον παραγνωρίσει, είναι σαν να παίζει με τη φωτιά.


Οι ξένοι «εταίροι» και οι εδώ κυβερνητικές αρχές που μας οδήγησαν στον γκρεμό, θα έπρεπε να απολογούνται κι όχι να θέτουν νέους όρους και νέα εκβιάστηκα διλλήματα ή Μνημόνια. Η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να πορευτεί προς ένα καλύτερο μέλλον μέσα σε αυτό το μη πολιτικό και μη δημοκρατικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται εγκλωβισμένη. Υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι και, αναντίλεκτα, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά!


Οι πολίτες, μαζί με όσους πολιτικούς είναι Έλληνες, ήρθε η ώρα να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να σπάσουμε το ποτήρι, ως εδώ και μη παρ’ έκει. Όταν το κακό το βλέπεις να έρχεται μην προσαρμόζεσαι στην τάξη των άλλων, είναι η ώρα για έναν χορό ζεϊμπέκικο… (Αν είσαι λίγο ελληνικός θα με καταλάβεις)

Όχι σε νέα ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Όχι στο νέο Μνημόνιο! Ελευθερία με κάθε τίμημα!




-------------------------
* Όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει εύκολα, απλώς σκέφτονται με όρους που ίσχυαν στις παλιές βιομηχανικές κοινωνίες. Όμως, σήμερα, βρισκόμαστε στη μεταβιομηχανική εποχή των νέων τεχνολογιών, όπου δεν τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό, αλλά το γρήγορο το αργό… Για αυτό φίλτατοι οικονομολόγοι (της κακία ώρας) αφήστε τα παραμύθια από την εποχή της Χαλιμάς και εκ-συγχρονιστείτε με το τώρα.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά την παραμονή μας στο ευρώ, έχω να δηλώσω ένα και μόνο επίσημο στοιχείο: Η αποταμιευτική ικανότητα του Έλληνα σε δραχμές ήταν περίπου 30% (δηλαδή για κάθε 100 δραχμές αποταμίευε τις 30).Με το ευρώ : -9% (όχι μόνο δεν αποταμιεύει αλλά τρώει και από τα έτοιμα ή από τα δανεικά). Οικονομία χωρίς τη δυνατότητα τυπώματος και διαχείρισης (με τις αντοίστοιχες προστατευτικές πολιτικές) νομίσματος δεν θεωρείται ισχυρή και αυτόνομη (με κεντρική τράπεζα καθαρά κρατική-και όχι όπως η ΤτΕ που είναι κατά 94% ιδιωτική και κανείς δεν ξέρει τους μετόχους αυτής-και ο νοών νοείτω).

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕ ΞΕΚΟΛΑ
ΓΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ