Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!


Στοιχεία - κόλαφος της αγροτικής παραγωγής για τους ξενοκίνητους μνημονιολάγνους!
Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.


Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, "δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων", αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεροειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).

Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ "ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε".
Να λοιπόν που καταρρίπτεται το παραμυθάκι των εγχώριων εθνοπροδοτών του Μνημονίου, πως τάχα θα...πεινάσουμε αν βγούμε από το τοκογλυφικό Ευρώ!

Σχόλιο h-o Το ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΠΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ;

Και κυρίως, ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξή της;

Αναζητήστε τις απαντήσεις, σε όσους μας μιλάνε συνεχώς για "μονόδρομο", σωτηρία" και άλλα τέτοια...υπερπατριωτικά!
πηγη

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ Β Ρ Ω Μ Ι Ζ Ε Ι ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ, ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ.
ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?
ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΡΕΦΤΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΡΕΨΕΙ.

Unknown είπε...

Eννοειται πως μπορει η ελληνικη γη να θρεψει οχι μια ελλαδα, αλλα δεκα.
..............
............................
Kostas Dimitriou:
Εχε χαρη ψαρουκλα, που δεν μπορω να μπω στο chat.
Εισαι ΑΝΤΙΜΟΡΦΕΑΣ;
Φιλε! Θα σου ξηγησω τ'ονειρο ετσι και καταφερω καποτε να μπω.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ.ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ,ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΚ@ΤΑ..ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΠΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΡΟΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ Μ@ΛΑΚΕΣ, ΦΤΑΣΑΜΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ειδες τελικα που η λιστα πιω κατω ειναι χρησιμη μονο για να κοροιδευουμε τον ψυχασθενη αρθρογραφο της,που νομιζει οτι ζει σε μεταπυρηνικη εποχη;;;;αααα ρε τουβλα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

επάρκεια μπορεί να υπάρχει αλλά σε περίπτωση χρεωκοπίας ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ και δωρεάν δε θα δίνει κανείς

Ανώνυμος είπε...

SKATA ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι έτσι που τα λέτε, η χώρα μας και βέβαια μπορεί να θρέψει δέκα φορές την χώρα αρκεί οι πολίτες της να πιάσουν να σκάβουν, αλλά φαίνεται ότι έχομε αρκετό λίπος να κάψουμε, αυτό βλέπουν και βάζουν κι άλλα μέτρα, τότε όμως δεν θα υπάρχει ΓΗ για να μας θρέψει , θα μας την έχουν πάρει ΑΥΤΟΙ με τα χαράτσια αυτό είναι το PSI+...Αν περιμένετε να πεινάσουμε ΌΛΟΙ και μετά να ΔΟΎΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ αρχίζω να πιστεύω ότι είμαστε όλοι μας ηλίθιοι και καλά μας κάνουν...

Μας έχουν πτώχευση με τάξη , γιατί αν είχαμε πτώχευση άτακτα τώρα τα κεφάλια τους θα κρεμόταν στους στύλους, όμως έχουν μάθει και αυτοί και δεν θέλουν καταστροφή στην περιούσια τους, γιατί έτσι θεωρούν την Ελλάδα και μας έχουν βάλει στο μαρτύριο της σταγόνας ΥΠΟΜΟΝΉ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΆ ΌΛΑ ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ , ΥΠΟΜΟΝΉ ΣΕ ΠΈΝΤΕ ΧΡΌΝΙΑ ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ και ου το κάθε εξής .. ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΆ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΆ όταν ακούμε το 2020 θα δούμε αν θα τα έχομε καταφέρει!! ΕΡΩΤΏ ΠΌΣΟΙ ΘΑ ΖΟΎΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΚΊΑ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ;

Ελπίζω κάποιοι να τα διαβάζουν και να ρωτάνε αυτούς που είναι στα ΚΈΝΤΡΑ Εξουσίας ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ...

Μπούτζουκας Θ.Τ

Ανώνυμος είπε...

καλα πατε καλα!πριν το εβρω!δεν ζουσαμε;η δεν μπορουμε χωρις ροκφορ γκουντα ολλανδιας και γιακοπς καφε φυσικα και μπορουμε καιρος να θυμηθουμε τις μυρωδιες του τοπου μας την πλουσια γη μας που ειναι δωρο θεου και ας μαθει και καμια γυναικα να ζυμωνει!να μαγειρευει!και να κοψει τα ντελιβερι!!αλλα πες μου μεχρι τωρα μας τρομοκρατουσαν με τον εκβιασμο οτι θα καταστραφουμε αν παμε στ ευρω,σημερα ανακαλυψαν οτι έχουμε επαρκεια κ μπορουμε να ζησουμε,αντε καιρος ειναι να διωξουμε τον καθε λογης κατα πατητη της πατρίδος μας

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω το μίσος σου απέναντι στους αγρότες. Ίσως έχεις προσωπικά. Το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται να αντικρούσει τα επιχειρήματα κυρίως του απλού κόσμου ο οποίος φοβάται την ενδεχόμενη χρεοκωπία ή επιστροφή στην δραχμή με το σκεπτικό ότι θα μας κηρύξουν εμπάργκο και δεν θα έχουμε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα δηλαδή) ικανά να καλύψουν το σύνολο του Ελληνικού λαού, αφού δεν θα μπορούμε να εισάγουμε. Ακόμη κι αν δεν θα υπάρξει εμπάργκο, θεωρούν ότι λόγω της απαξίωσης της δραχμής, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε. Αυτά βέβαια γίνονται με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί η αγροτική παραγωγή της Ελλάδος να καλύψει τις ανάγκες μας, κάτι που όπως αναφέρεται στο άρθρο δεν ισχύει. Βεβαίως θα χρειαστεί να αλλάξουμε και λίγο τις συνήθειές μας. Δηλαδή, μην περιμένουμε να βρούμε καρύδα, ανανά και τα λοιπά τροπικά είδη. Ας αρκεστούμε στα μήλα, πορτοκάλια και ακτινίδια που παράγουμε. Θα χρειαστεί να ξεχάσουμε την Σόγια Σός και να χρησιμοποιούμε παραδοσιακά υλικά.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και πάλι στον 8:31 χωρίς πρόθεση να προσβάλλω ή οτιδήποτε. Πρώτα από όλα πιστεύω κι εγώ ότι οι μεγαλοαγρότες αποτέλεσαν μέρος του προβλήματος. Η πλειοψηφία όμως είναι μικροαγρότες οι οποίοι έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης με τους εργάτες στις πόλεις.
Σε περίπτωση "κατοχής", οι διαμένοντες σε πόλεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού και τότε θα χρειάζονται τον αγρότη, ο οποίος όσο και αν τον έχουν δυτικοποιήσει (εκσυγχρονισμός), είναι πάνω από όλα Έλληνας και θέλω να πιστεύω ότι θα δώσει το περίσσευμά του σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Όσο για το τελευταίο, μπορεί να αντιμετωπίσει και ο αγρότης πρόβλημα, αλλά θα έχει κάτι για να τραφεί γιατί έχει ένα χωράφι να καλλιεργήσει.

Αν πάλι νομίζεις ότι δεν έχουν βάση αυτά που γράφω και ότι δεν θα βρεθεί άνθρωπος να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, σου αναφέρω ότι αν και μένω στην μεγάλη πόλη (λόγω δουλειάς) έχω προνοήσει να αγοράσω κάποια χωράφια στο χωριό μου τα οποία θα αξιοποιήσω σε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Και βεβαίως θα βοηθάω όσο μπορώ τον συνάνθρωπό μου με αυτά που θα βγάζω. Γνωρίζω ότι στο χωριό μου θα το κάνουν οι περισσότεροι και γι αυτό πιστεύω ότι θα το κάνει και πολύς άλλος κόσμος.

ΥΓ: Δεν είμαι από κάποιο ξεχωριστό χωριό, αλλά από ένα κοινό όπως τα περισσότερα, με κάποιους γνωστούς μεγαλοαγρότες αλλά και πολλούς μικρούς.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ρε αγροτες,μιληστε επιτελους,καθυσυχαστε τον κοσμο.Παρατηστε τις επιδοτησεις και τους λαθρο και θα σας τιμησει ο ελληνικος λαος.Κανενα προιον δε θα παει χαμενο!

SKOPELOSNEWS είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ http://skopelos-news.blogspot.com/2012/02/6.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΗΓΕΤΗΗΗΗΗΗ ΖΩΑΑΑ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Η πενία τέχνας κατεργάζεται. Μέχρι να υπερνικηθεί η αδράνεια κρατα κάποιος χρόνος. Το ένστικτο επιβίωσης όμως δεν το έχουμε απολέσει.

Από εκεί και πέρα η συλλογικότητα και η ποιότητα ατόμων και θεσμών είναι σανίδα σωτηρίας.


Η ελληνική γη μπορεί να θρέψει όλη την Ευρώπη με ότι καλύτερο μπορεί να παραχθεί. Πίσω στην ύπαιθρο λοιπόν και στα χωρια, πίσω στην επαρχία μακριά από των πόλεων την βρωμιά.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.


ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΎ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΌΛΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΉΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΏΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ.

http://diktyoellinwn.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Στις επαρχιες και στα χωρια θα επιβιωσουν... εχουν κηπους, θερμοκηπεια, μπαξέδες, ολων των ειδων απο καλλιεργειες (λαχανικα, οσπρια, φρουτα), εχουν ζωα για κρεας, γαλα, τυρι, εχουν φουρνους για ψωμι κ.τ.λ., στρεμματα γης κ.τ.λ.
Στις πολεις και ειδικα στις μεγαλες πολεις τι θα κανετε?

Ανώνυμος είπε...

Παντως αποδεδηγμενα η Ελλαδα μονη της μπορει να επιβιωσει.. εχει πολυ αγροτια και εύφορα μερη, καλιεργησιμα... Δηλαδη και να πεταξει ολους τους ξενους εξω, να γινουν παλι ολα δημοσια-κρατικα, να μην αναγνωρισει ουτε ενα χρεος και να γυρισει στη δραχμη μπορει να επιβιωσει... Θα εκμεταλευτουμε και τις αλλες πηγες που ειναι πλουσιες στη χωρα μας (πετρελαιο, χρυσος, ληγνιτης, υδρογονανθρακες, φυσικο αεριο, ουρανιο, πυριτιο κ.τ.λ.. ΑΛΛΆ θελει κυβερνηση με @@.. Ποιος ειναι ικανος να κανει τα παραπανω?
Ολοι οι Ελληνες μπορουν να τρωνε με χρυσα κουταλια αλλα κοιμουνται και ψηφιζουν λαμογια που καταχρεωσαν την Ελλαδα αυτοι μαζι με τα αφεντικα τους (Αμερικανοι-Ευρωπαιοι)

Ανώνυμος είπε...

οι αγρότες τουλαχιστον, στο χωριό μου δουλεύουνε 14 ώρες τη μερα
αλλα πως να ανταγωνιστεί η κρητηκη πατατα την αιγυπτιακή οταν ο αιγύπτιος δεν πληρώνει ......π.χ. χαρατσι, εφορία, φροντιστήρια, βενζίνη 1,75 το λίτρο,ασφαλειες,κ.λ.π.
η ελλαδα τρωει τα παιδια της

ειναι σκληρο και λυπηρό
παιδι να θαυτει η μανα
κι αντι για λυρα να γροικα
τη νεκρική καμπανα

ΜΑΝΩΛΗΣ αγ.βαρβαρα

Ανώνυμος είπε...

- Φίλοι μου συν-Ελληνες σάς παρακαλώ πληκτρολογήστε:: You Tube / Battle at Kruger / Jason 275. Εκληκτικό!!!!! καί θά καταλάβετε!!!!! παρακαλούνται οι κ.κ. διαχειριστές τού μπλόγκ νά τό αναρτήσουν καί νά τό διαδώσουν!!!!!ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ λέω καί κλαίω!!!!! Ω!!!Μάνα Φύση...!!! Σάς ευχαριστώ πολύ.- Αγρότης

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω μπορει καποιος οργανωτης να ξεκινησει μια προσπαθεια για να καταβαλουν οι Ελληνες αποζημιωση στους γερμανους για το κοστος που ειχαν οι σφαιρες τους οταν εκτελουσαν τους Ελληνες εκτελεσθεντες...........
φωτογραφος κως