Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Διαγραφή του επίμαχου κειμένου για τον Πύρρο Δήμα απ' την ιστοσελίδα του Δήμου Χιμάρας


Ιανουάριος 9, 2012.
Αποκαταστάθηκε η αλήθεια

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε την δοκιμαστική ιστοσελίδα του...
δήμου Χιμάρας να δημοσιεύεται σε τελική μορφή περιλαμβάνοντας ακόμα το επίμαχο κείμενο για τον Πύρρο, παρά τις αντιδράσεις των βορειοηπειρωτικών μπλόγκς. Mε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη είδαμε λίγες μέρες μετά (Κυριακή 8-1-2012) την διόρθωση και αφαίρεση των εν λόγω συκοφαντιών.
Διόλου τυχαίο, κατά την άποψή μας, πως η διόρθωση έγινε την επομένη απ' την δημοσίευση της ανακοίνωσης της Ένωσης Χειμαρριωτών περί προσπαθειών αφελληνισμού απ' τον Δήμαρχο Γκόρο. Μια ανακοίνωση που σκοπό είχε να δώσει στον δήμαρχο Γκόρο να καταλάβει πως δεν μπορεί να παίζει ούτε με την ιστορία ούτε με τον Ελληνισμό της Χιμάρας.
Ο Πύρρος εξαιτίας της θέσης, του δεν μπορεί να βγει να μιλήσει επί του θέματος και στο κάτω κάτω θα ήταν και λίγο αστείο να το κάνει μιας και όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το αίμα που κυλάει στις φλέβες του. Όμως ο Πύρρος είναι ένα σύμβολο για την Χιμάρα και ολόκληρη την Βόρειο Ήπειρο όπου όλοι εμείς οι μπλόγκερς, ενώσεις και σύλλογοι οφείλουμε να προστατέψουμε όπως και κάναμε.

Update: Σήμερα (Δευτέρα) που ελέγξαμε εκ νέου την ιστοσελίδα του Δήμου Χιμάρας, είδαμε πως τελικά η κατηγορία με τους "Γνωστούς Χιμαριώτες" αφαιρέθηκε εξ' ολοκλήρου. Είναι μεγάλο πλήγμα για τους επισκέπτες της σελίδας να μην μπορούν να διαβάσουν για τον Ηρακλή Γκιτσάλη και το τεράστιο έργο του αλλά πιστεύω πως θα το αντέξουμε και αυτό.

από: www.himara.gr

πηγή: Βορειοηπειρωτικά

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος