Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

1 Ευρω = 1.530 ΔΡΧ. ΠΟΙΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ;;


Τα σπάει ο Πόρτα – Πόρτα
Ματσωμένα τα μεμέτια από την πρέζα και τους δούλους. Ανοιχτά τα μπούτια κάτι σαπιοκοιλιάδων εδώ για να τους κάνουν αβάντα και να τα ...
σηκώσουν τσάμπα. Αυτός που θα πει "να γυρίσουμε στην δραχμή για να πληρώσουμε συντάξεις" να φέρει και σαπούνι.

Given the Greeks entered the EMU in January 2001 at 340.75 Drachma to the Euro, the current market is pricing in a massive devaluation to around 1530 Drachma to the Euro.

The implied forward exchange rates (inferred from interest rate parity differentials) across the various peripheral European nations (as of mid December). This is the devaluation against the Euro so a ~4.5:1 devaluation as is evidently priced into Greek curves implies the 340.75 Drachma to Euro rate will devalue to around 1530 Drachma to the Euro. The Portuguese are obviously better but face significant devaluations also.
And the decreasing correlation between an implied Drachma and Deutschmark suggest the market is increasingly expecting this exit or devaluation to happen. This is evident when one notes that even 1Y GGBs are now breaking to record yield levels – over 400% for the first time today

ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ – ΓΙΔΙ – ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ???
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ… ΘΕΛΩ.. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ…. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ…!
ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ 11 ΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ??
ΠΠ

3 σχόλια:

MacGyver © είπε...

Tι θα πάθεις αν φύγεις απ'το ευρώ;

1. Oποιος εχει περασει από το προαυλιο οικ/κης σχολής το ξερει αυτό.
Οι ανατιμησεις ή ο πληθωρισμος δεν εχουν να κανουν με την ισοτιμια του νομισματος, αλλα με τη δομη της αγορας, αν αυτή είναι μονοπωλημενη (trust), ελεγχεται δλδ από λιγες επιχ/σεις και κυριως πολυεθνικες, θα είναι ενεξελεγκτες οι τιμες.

2. Φόβο μετάδοσης φυγής από το ευρώ και άλλων χωρών. Ανησυχία για διάλυση της Ευρωζώνης (!! Στ'@ρχιδια μας)
3. Οι φόβοι αυτοί θα πιέσουν την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου προκαλώντας πληθωρισμό (επίσης!!)
4. Στην Ελλάδα θα προκληθεί ύφεση 7,6%, η ανεργία θα φτάσει στο 18,5% και ο πληθωρισμός στο 20,2% (γιατί τώρα που είναι;)
5. Η μείωση των εισοδημάτων και της περιουσίας θα αντιστοιχεί σε ένα μέσο κατά κεφαλήν κόστος περίπου 10.000 ευρώ που υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 90-100 δισ. για το σύνολο της οικονομίας (δεν πειράζει...θ'αντέξουμε άλλα δυο χρόνια. Μετά θα τα πούμε απ'την αρχή!)
6. Τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων στην Ελλάδα θα είναι διψήφια (ούτε δάνεια ούτε καταθέσεις θα μ'ενδιαφέρουν σε τέτοια περίπτωση)
7. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα κυμαίνεται γύρω στο 14-15% (Τι μου λες ρε παιδί μου!)
8. Οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα θα υποχωρήσουν 10%, σε ετήσια βάση, και των εμπορικών ακινήτων κατά 25%. (Τώρα που μιλάμε , οι πραγματικές τιμές των παραπάνω έχουν πέσει πολύ περισσότερο , μέσα σε ένα χρόνο σωτήρων...)
9. Οι επιπτώσεις το δεύτερο έτος θα είναι ηπιότερες, ενώ από το τρίτο έτος αναμένεται ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (Αν το'χαμε κάνει πριν ενάμισυ χρόνο , τώρα θα σηκώναμε κεφάλι σιγά σιγά)
10. Η Ελλάδα θα μείνει εκτός αγορών για περίπου 10 χρόνια (Ενώ τώρα εεε;;;)

MacGyver © είπε...

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΦΑΓΕΣ ΠΟΡΤΑΑΑ;;; ΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΑΑΧΑΑΑΧΑΑΑΑ

dispistos είπε...

Πολυ καλα τα λες στον φιλο αλλα νομιζω πως ειναι βαλτος ΠΑΣΟΚΟΣ του καφενειου κι αυτος που δεν εχει μνουτρα να κοιταξει τα μουτρα του στον καθρεφτη κ να παραδεχτει αντρικια οτι τοσα χρονια πιαστηκε Μ Α Λ Α Κ Α Σ !!!!


Για να καταλαβουμε τα χαλια μας σημερα ενας ταλαιπωρος στην εφορια που με το ζορι θα πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας η απαντηση του στο σχολιο ενος καλα να παθουμε αφου ειμαστε τοσα χρονια το πρασινο νησι(Κρητη) ήταν:εννοειτε εγω μια ζωη ΠΑΣΟΚ ψηφιζα δεν θα αλλαξω τωρα σταγεραματα...

Το μονο που αναμενω πλεον σαν 25αρης ειναι τις εκλογες οταν θα ερθουν για να εγκαταληψω τον ομορφο ετουτο τοπο με τους σιχαμενους ανθρωπους χωρις τυψεις.... Αν βγουν παλι πασοκ-νδ-λαος-ντορα-κουβελης κλπ!!!