Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι ΔΙΚΕΣ μας ευθύνες!


Οι ΔΙΚΕΣ μας ευθύνες!Τον τελευταίο καιρό σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι»

Μάλιστα πρόσφατα μία πολύ καλή και αξιόλογη φίλη, μου εξέθεσε τις σκέψεις της με ένα τρόπο που ένιωσα εκτεθειμένος ως προς το πως λειτουργούμε όλοι όσοι αρθρογραφούμε στο διαδίκτυο μια και η αρθογραφία αυτή επικεντρώνεται σε αφορισμούς και κριτική που έχουν να κάνουν με διαπιστώσεις και όχι με προτάσεις και ιδέες για το πως θα ξεπεράσουμε την ζοφερή πραγματικότητα των ημερών μας.



Μέσα από αυτή την συζήτηση ένιωσα ότι η συνομιλήτρια μου είχε απόλυτο δίκιο και τα λόγια της αντηχούσαν στα αυτιά μου ως “ κεραυνός εν αιθρία” μια και μου έδωσαν να καταλάβω ότι όλοι μας τελικά περιμένουμε ως “ μάνα εξ ουρανού” κάποιον ή κάποιους να μας σώσουν ενώ ο καθένας μας δεν κάνει την δική του “επανάσταση” η οποία όπως το άγιο φως της ανάστασης θα μεταλαμπαδευτεί στους οικείους μας, στους συγγενείς μας, στους γείτονες μας, στους φίλους και γενικά σε όσους αγωνιούν και επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον για μας αλλά και για τα παιδιά μας!

Αυτή η προσωπική επανάσταση του καθενός μας έχει να κάνει με τις “κακιές” συνήθειες που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια και οι οποίες μας έκαναν να γίνουμε ατομιστές, (παρτάκιδες του κερατά) εγωιστές, φλύαροι, υπερκαταναλωτικοί με αποτέλεσμα να ανεχθούμε αλλά και να συμμετέχουμε κατά κάποιο τρόπο σε όλα τα “άνομα” μικρά και μεγάλα που προετοίμασαν την τωρινή πορεία προς την εξαφάνιση μας!

Φίλες/οι ο καθένας μας έχει χρέος να αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα αποδυναμώσει και στο τέλος θα εξαφανίσει όλους αυτούς που βυσσοδομούν και θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης μα το κυριότερο θα δώσουμε την ευκαιρία να γεννηθεί από τα σπλάχνα μας κάτι νέο που θα μας αντιπροσωπεύει ως άτομα, ως κοινωνία αλλά και ως έθνος που θα συνεχίσει να είναι άξιο της μεγάλης ιστορίας του και των ένδοξων προγόνων του!!!

ΠΗΓΗ: αἰέν ἀριστεύειν

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΠΩΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ(ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ). ΕΧΕΙ ΡΙΖΩΖΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΥΛ 'ΕΓΩ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?' ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΕΡΦΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 'ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ' ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΤΛ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ 'ΝΕΡΑ' ΤΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ, ΕΥΣΤΡΟΦΟΥΣ, ΗΘΙΚΟΥΣ, ΑΝΔΡΕΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΙ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑΤΙΚΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΟΥΝ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΙ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΩΣ ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ !
ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΑΓΝΟΙΑ.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΩΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΘΕΣΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΕΤΣΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙ ΜΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ.
ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.
ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΕΡΝΟΥΝ.
ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ Ή ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΟΜΙΚΑ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ.
Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΔΙΑΠΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ.
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ, ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΒΡΑΖΕ ΚΥΟΦΟΡΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.
ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο ΣΟΛΩΝ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΙ ΠΟΥ ΕΚΑΜΑ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ "ΥΠΟΘΗΚΑΙ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
ΜΕΛΕΥΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ. ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ.