Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι «πράσινοι» υπουργοί διαφωνούν για την διάρκεια της θητείας του Παπαδήμου


Η θητεία της κυβέρνησης, η ημερομηνία των εκλογών και η λήψη νέων μέτρων, διχάζουν την κυβέρνηση και τους «πράσινους» υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, που αργότερα έγινε τετράδα, πραγματοποίησε χθες μια ακόμη συνάντηση. Αυτό έγινε προφανώς μετά και τα όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τις εκλογές, ότι δηλαδή τα μέτρα που μπορεί να προκύψουν από την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού του 2011, θα πρέπει να τα πάρει η επόμενη κυβέρνηση η οποία θα είχε νωπή εντολή από το....
λαό.

Όμως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντόπουλου και ο Ηλίας Μόσιαλος εκτιμούν, ότι δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές και πως η κυβέρνηση Παπαδήμου μπορεί να παρατείνει την θητεία της.

Προάγγελος της στάσης τους, ήταν το άρθρο της Άννας Διαμαντοπούλου στην προσωπική της ιστοσελίδα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ στοιχιζόταν με τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Την ίδια στάση κρατάει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος και στην τελευταία του παρέμβαση στη Βουλή – κάτι που επισημάνθηκε και στο βασικό σχολιασμό, που γράφουν συνεργάτες του – τόνισε ότι «η συνεχής έκκληση για εκλογές, έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Τη βλάπτει. Κανείς δεν ξέρει σε τι πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον θα βρεθεί η Ευρώπη τους επόμενους μήνες».

πηγη