Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανάλυση-σοκ:"Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο"!


Η ανανεωμένη γεωπολιτική ανάλυση που κάνει το αμερικανικό think tank Stratfor για την Ελλάδα δεν είναι ούτε ευχάριστη ,ούτε αισιόδοξη.Χωρίς τα όσα υποστηρίζουν οι “εγκέφαλοι” του αμερικανικού think tank να πρέπει να αποτελούν θέσφατα,έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι υποστηρίζουν για.... τη χώρα και τι μηνύματα προσπαθούν να περάσουν.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή το Stratfor καταλήγει στο δύκολο παρόν και στο απρόβλεπτο μέλλον της Ελλάδας.

Οι συντάκτες της ανάλυσης λένε ότι η από αρχαίων χρόνων επιδίωξη για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί ούτε σαν ...όνειρο να συζητηθεί και η επιτακτική ανάγκη πλέον είναι ο..........
έλεγχος του Αιγαίου.Αλλά αυτό όπως μάλλον χαιρέκακα υποστηρίζουν δεν μπορεί να να γίνει χωρίς “εξωτερικό προστάτη”. “Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου”,αναφέρει η ανάλυση του Stratfor ,στην οποία επισημαίνεται και η ραγδαία άνοδος της Τουρκίας.

“Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί ένα τρόπο για να ξαναγίνει χρήσιμη στις μεγάλες δυνάμεις -πράγμα απίθανο εκτός αν υπάρξουν συγκρούσεις στα Βαλκάνια- ή θα πρέπει να επιδιώξει μια διαρκή ειρήνη με τη Τουρκία”,γράφουν.

Τα επόμενα τρία χρόνια,συνεχίζει η ανάλυση θα είναι έτσι κι αλλιώς καθοριστικά με την χρεοκωπία να είναι πάντα ένα ανοιχτό.Το Stratfor, υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να “τραβήξουν τη πρίζα” ,μόλις νοιώσουν ασφαλείς από τις επιπτώσεις που θα έχει η εκδίωξή της.

Η κατάληξη της ανάλυσης είναι δραματική:

“Μετά τη χρεοκωπία η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τη πλήρη κατάρρευση και κοινωνική βία που έχει να δει από τη περίοδο της Χούντας.Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο άγνωστο.Και για πρώτη φορά από το 1820 είναι πραγματικά μόνη”.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Ισραήλ με ΤΙΠΟΤΕ δεν θα άφηνε τον έλεγχο της ανατολικής μεσογείου στους Τούρκους.

Ανώνυμος είπε...

MIλανε ολοι και λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο και στη δικη μας περιπτωση η μεγαλη μας ευλογια ειναι ο ξενοδοχος να ειναι ο ΕΝΑΣ και μοναδικος αληθινος ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΕΣΤΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω τίποτα με τους θρήσκους, αλλά 1:02 το επιχείρημά σου με συγκλονίσε. Μιλάμε για βάθος σκέψης.

Ανώνυμος είπε...

Απλως υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμου του Ελληνικου λαου για να παραιτηθει απο τα δικαιώματα του. Για να δουμε τι επιπτωσεις θα ειχε για την "ενωμενη" Ευρωπη και τις ΗΠΑ η ενδεχομενη αποχώρηση της χωρας μας οχι απλως απο την Ευρωζωνη αλλα και απο το ΝΑΤΟ και η προσέγγιση με τη Ρωσία / Κινα φυσικα μετα απο μυστικη και καταλληλη προσεγγιση. Για να γινει αυτο απαιτηται ανατροπη του οικονομικου και πολιτικου κατεστημενου που μαστιζει την Ελλαδα απο την μεταπολιτευση και μετα. Δυστυχως το βασικο προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι το οικονομικο αλλα η έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΦΡΟΝΙΜΑΤΟΣ. Μας δειχνουντο δρομο οι Συριοι και οι Αιγυπτιοι....

Ανώνυμος είπε...

esy 1:02 otan mpei o tourkos sto spiti sou kai einai etimos na skotosei thn oikogeneia sou min kaneis tipota,tha thn swsh o theos...pfff h liakopouliada exei kanei kala thn douleia ths...o antixristos gia ton opoio milaei h eklisia einai o ellhnismos pu exei lisaxei na ton teliosoun

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος προστριβών μεταξύ Ελλήνων. Κανείς δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, αλλά δε θα ξεχάσουμε το μοναδικό προνόμιο που έχουμε να επικοινωνούμε με το Θεό. Στη φάση που βρισκόμαστε το καλύτερο θα ήτανε να πούμε ναι σε όλα.. να πάρουμε ότι μπορούμε από όπλα και μετρητά από τους "φίλους-εταίρους", να δώσουμε την εντύπωση ενός αδύναμου έθνους που συμμαχεί με τους "καημένους" ισραηλίτες, να συμμαχήσουμε μυστικά με Ρωσσία και την κατάλληλη στιγμή να γ....με χωρίς σάλιο τους υπερόπτες Τούρκους καθώς και όποιους άλλους γείτονες θελήσουν να δοκιμάσουν την αρβύλα μας. Το ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται επιστημονική φαντασία, αλλά οι Έλληνες είναι οι πιο παλιές πουτάνες στον πλανήτη.. ποτέ μην κάνετε το λάθος να τους υποτιμήσετε! Αυτό θα γίνει να δείτε.. θα τους γ...με όλους τον καθένα με τον τρόπο που του αξίζει! Άλλωστε μη μασάτε με το τι δείχνουν τα ΜΜΕ, εκπλήξεις θα δουν τα ματάκια σας. Τόσο καιρό οι στερήσεις φορτώνουν τη μηχανή μας μέχρι να γίνει η μεγάλη εκτόνωση.. Δε θα το πιστεύετε..

Ανώνυμος είπε...

ME TOYS LAOYS DEN EXOYME TIPOTE NA XVRISOYME..FTVXOI AYTOI FTVXOI KI EMEIS.H POLITIKH KAI OI POLITIKOI HSAN ANEKAUEN TO PROBLHMA.XREIAZOMASTE ELLHNES PATRIVTES XVRIS KAMMIA SXESH ME MASONIKES STOES STHN BOYLH KAI SXESEIS KALES DIPLVMATIAS ME TOYS GEITONIKOYS LAOYS.