Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα έκοψε την επιχορήγηση μετακίνησης μαθητών στη Β. Ήπειρο!


Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου, σταμάτησε την επιχορήγηση για την μετακίνηση των βορειοηοειρωτών μαθητών προς τα σχολεία τους, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο, διαφορετικά τα παιδιά θα πάψουν να φοιτούν σε ελληνικά σχολεία! Και αυτό για περικοπή των κρατικών εξόδων, λόγω της κρίσης, που μαστίζει την...
Ελλάδα.


Μέχρι τώρα το προξενείο μίσθωνε λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν μαθητές από χωριά του Βούρκου και της Δρόπολης σε μειονοτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Έτσι απέμεινε μόνο η Μητρόπολη Αργυροκάστρου να μετακινεί με δικά της οχήματα μαθητές στα σχολεία της.

Η ιστοσελίδα "ΔΕΡΟΠΟΛΗ" έγραψε σχετικά:"Το γεγονός, χωρίς να κρύβουν μια ενδόμυχη ικανοποίηση, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια του Αργυροκάστρου. Η κίνηση αυτή του ελληνικού προξενείου, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρείται σημαντική επιστροφή συμπατριωτών μας από Ελλάδα μαζί με τα παιδιά τους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνάει η Ελλάδα.

Ίσως το ελληνικό προξενείο θα «εξοικονομήσει» κάποια χιλιάρικα ευρώ, όμως οι αρνητικές συνέπειες στην παιδεία των βορειοηπειρωτών θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες για το παρόν και το μέλλον".

http://www.katoci.com/