Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γλέζος και Φίλιας "καρφώνουν" τον Παπούλια για στήριξη χούντας...!



Με επιστολές - κόλαφο τοποθετήθηκαν δύο γνωστότατοι πολίτες για τους δημοκρατικούς τους αγώνες. Μέσα από τις επιστολές τους αυτές αρνούνται την συμμετοχή τους σε "γιορτές" που προσβάλουν την δημοκρατία και αφήνουν σαφέστατες αιχμές στο πρόσωπο του....
Κάρολου Παπούλια για την στήριξη που παρέχει σε ένα μη δημοκρατικό πολίτευμα και σε μία μη δημοκρατική κυβέρνηση μειοψηφίας.

Μανώλης Γλέζος: Προτιμώ ένα ταξίδι στο Αιγαίο


Με μια επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την οποία δημοσιοποίησα, εξηγώ τους λόγους που με εμπόδισαν να δώσω το «παρών» στη φετινή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας:


«Αγαπητέ Κάρολε


Η τιμή στο θεσμό της προεδρίας, καθώς και η φιλία η οποία μας συνδέει, με εμπόδισαν να εκφράσω την αντίθεσή μου, σε μια εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία τελείται σε εποχή υποτέλειας, μειοδοσίας και υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας.


Τελικά, προτίμησα και πραγματοποιώ ένα ταξίδι μνήμης στο νησιά της εξορίας των Ελλήνων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να απαλλαγεί η πατρίδα από την αντιδημοκρατική, στρατιωτική δικτατορία.


Με την ελπίδα εορτασμού μιας πραγματικής δημοκρατίας


Σε χαιρετώ».


Βασίλης Φίλιας: Η γιορτή της δημοκρατίας και η νέα χούντα
Ανοικτή επιστολή του Καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,


Όταν την επομένη του πραξικοπήματος του ’67, μία χούφτα άνθρωποι ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Άμυνα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η Δημοκρατία δεν καταλύθηκε από τις ερπύστριες των τανκς, αλλά είχε προ πολλού αυτοκαταρρεύσει και αυτοαναιρεθεί εσωτερικά.


Γι’ αυτό και ο απόηχος της αντίστασής μας ήταν όχι απλά η πάλη της ανατροπής της δικτατορίας, αλλά η ουσιαστικοποίηση της μελλοντικής Δημοκρατίας με την έννοια της εδραίωσης μιας πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.


Ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη διότι το παλαιό φθαρμένο πολιτικό προσωπικό όχι μόνον επανήλθε το ’74 «ανέπαφο», αλλά και διότι η δικτατορία χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να «μεταποιηθεί» η ελευθερία σε ελευθεριότητα και ασυδοσία. Η συντεχνοποίηση της κοινωνικής μας ζωής, η ανευθυνοποίηση, ο παρασιτισμός, η λογική του «πεζοδρομίου», η διαφθορά, τα σκάνδαλα και ο πολιτικός θεατρινισμός είναι μερικές, οι σημαντικότερες, από τις συνέπειες.


Αυτά όσον αφορά το απώτερο παρελθόν, όπου οι ευθύνες βαρύνουν όλους όσους άσκησαν πολιτική σε επίπεδο εξουσίας.


Το παρόν συνδέεται με μία οικονομική βαθύτατη δυσπραγία, που οδηγήθηκε σε οικονομική κατάρρευση από χειρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισαν η λογική της εξάρτησης, της υποτέλειας, της παράδοσης άνευ όρων των συμφερόντων της χώρας στους διεθνείς κερδοσκόπους και τους μηχανισμούς των παγκόσμιων τοκογλύφων.


Κάτι που έγινε από μία «σοσιαλιστική» κυβέρνηση, η οποία με τις συμβουλές και τις συμβολές των ξένων επεχείρησε μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση του ελληνικού λαού και όταν σε ελάχιστο χρόνο αποκαλύφθηκε ο αντιλαϊκός και αντεθνικός χαρακτήρας της πέρασε απροκάλυπτα σε εφαρμογή της αρχής «αποφασίζομεν και διατάσομεν».


Έτσι αναδύθηκε μία νέα χούντα η οκτωβριανή. Μια χούντα , που όχι μόνον δεν εκμεταλλεύτηκε τεράστιες ευκαιρίες υπέρβασης της κρίσης με προσφυγή στη Ρωσία, την Κίνα, τα εμιράτα και όπου αλλού, αλλά και δεν διαπραγματεύτηκε όπως έκανε η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία κ.ο.κ.


Οι προσωπικές σας ευθύνες κ. Πρόεδρε είναι τεράστιες, διότι δεν προστατεύσατε τη χώρα, εντός των ορίων της δικαιοδοσίας σας απέναντι:


- Στην αντισυνταγματικότητα και τον παράνομο χαρακτήρα μεγάλου μέρους των όρων του μνημονίου και την αντισυνταγματική και εξ υφαρπαγής επιψήφισή του.


- Στην εκχώρηση εθνικού πλούτου υπό την μορφή εμπραγμάτων ασφαλειών και «εγγυήσεων» αντί πινακίου φακής.


- Στην ιδιωτικοποίηση όλων των επικερδών δημοσίων επιχειρήσεων


- Στο μη σεβασμό διεθνών συμφωνιών, που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά τα υγρά καύσιμα και το φυσικό αέριο,


- Στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και τη λατινοαμερικανοποίηση της χώρας,


- Στην κατ’ εντολή της κυβέρνησης ανοικτή σύμπραξη της αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους.


Ναι κ. Πρόεδρε. Αυτά και άλλα πολλά μεταξύ των οποίων το μέγιστο και πολύ πρόσφατο. Η σιωπή σας στις εμετικές δηλώσεις Ερντογάν περί «Ελληνικής διοίκησης της νοτίου Κύπρου» και της αμφισβήτησης και αυτής της ύπαρξης Κυπριακού κράτους.


Στην πρώτη σας θητεία είχατε δείξει ότι είχατε υπερβεί το κομματικό σας παρελθόν προς όφελος του εθνικού. Σήμερα πλέον λειτουργείτε ως ουραγός μια Κυβέρνησης μειοδοσίας και εθνικού άγους, ως υποστηρικτής της οκτωβριανής χούντας.


Αρνούμαι κατόπιν αυτού να δεχτώ την πρόσκλησή στη «γιορτή της Δημοκρατίας». Αρνούμαι να συμμετάσχω σε κάτι, που κατήντησε θέατρο σκιών, αρνούμαι να διαγράψω τον ένα χρόνο παρανομίας και τα πέντε χρόνια φυλακής στο όνομα της στήριξης της σημερινής ψευτοδημοκρατίας του 15%,

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΥΚΑΡΩ ΣΤΟ ΤΕΚΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΤΣΑΚΩΝΩ είπε...



Συνεχίζει τα παραμύθια για τη Νορβηγία η ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ των “ελληνικών” ΜΜΕ...

Αναρτήθηκε από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ιουλίου 28, 2011

Ο εκπρόσωπος της Νορβηγικής Αστυνομίας, δήλωσε επίσημα ότι ο Μπρέιβικ, που τελικά δολοφόνησε 76 άτομα, έδρασε μόνος του παρά τις αναφορές του για άλλους πυρήνες. Τα όσα αναφέρει στο κείμενο ποταμό των 1500 σελίδων περί άλλων πυρήνων σε άλλες χώρες δεν τα θεωρεί από πλευράς ερευνών ούτε σοβαρά, ούτε αξιοποιήσημα και απορρίπτει την πιθανότητα να ήταν μέλος ενός ευρύτατου δικτύου. Από την Τρίτη μάλιστα 26 Ιουλίου 2011, έγινε άρση των ελέγχων που είχαν επιβληθεί στα σύνορα προκειμένου να ευρεθούν ίχνη των πιθανών ξένων συνεργών του. Επίσης, η Νορβηγία δεν ζήτησε από άλλες χώρες να διερευνήσουν έρευνα, ούτε αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής. Όμως, τα ενταύθα κατακόκκινα μαρξιστικά παπαγαλάκια, σε κανάλια και εφημερίδες ομιλούν μέχρι και για Έλληνες συνεργάτες του Νορβηγού (σίγουρα ούτε ναζί, ούτε νεοναζί) δολοφόνου και κάνουν αναφορές για έρευνες της Ιντερπόλ στην χώρα μας!

Καλλιεργούν το κλίμα το οποίο έχουν συνηθίσει να καλλιεργούν εδώ και δεκαετίες, ένα κλίμα παραπληροφόρησης και φυσικά αντιεθνικιστικής προπαγάνδας.

Μεταξύ των άλλων θεωρούν ότι ο Μπρέιβικ έχει Έλληνες συνεργάτες, γιατί αν αφέρεται στην γενοκτονία των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο μέσα στο σύνολο των αναφορών του στην Ευρωπαϊκή Ιστορία! Κατ’ αυτούς θα ήτο υπεράνω κάθε υποψίας ότι έχει Έλληνες συνεργάτες, εάν είχε ιυοθτήσει την ιστορία της Ρεπούση και κάποιων ανθελλήνων ιστορικών που λένε ότι δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τους Τούρκους και προπαγανδίζουν με το αζημίωτο την ελληνοτουρκική “φιλία”.

Συμπερασματικά, ο Μπρέιβικ σύμφωνα με την Ιντερπόλ και την Νορβηγική Αστυνομία δεν είχε όχι μόνον Έλληνες, αλλά ούτε γενικά άλλους Ευρωπαίους συνεργάτες. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα ορφανά του Μαρξ των ενταύθα καναλιών και φυλλάδων, που γράφουν ξεμούτσουνα παραμύθια!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ .Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΦΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΜΠΕΝΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ Η ΓΕΡΙΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ? ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΥΚΑΡΩ ΣΤΟ ΤΕΚΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΤΣΑΚΩΝΩ είπε...

ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ 9.21 ΣΩΣΤΟΣ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ!!!ΑΣΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΟ ΟΛΟΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!!!ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ...ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..ΤΟ ''ΤΡΑΒΑΕΙ'' Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΑ !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πηγε ο...Γλεζος(ο μονιμως ανεπαγγελτος) στην...δεξιωση,τι κριμα!Την μακακια την εκαναν οι Σπαρτιατες.Οταν τελειωσε ο Πελοποννησιακος πολεμος επρεπε να μαζεψουν στην Αθηνα ολα τα βοθρολυματα,αυτους τους καταστροφεις της Ελληνικης φυλης δηλαδη τους "δημοκρατες" και να τους κοψουν τα κεφαλια "συρριζα".Θα ειχαμε γλυτωσει απο τοτε.Πολεμησαν οι στρατιωτες στην Κυπρο για να βαραει προσοχη ο τσολιας στο προεδρικο μεγαρο μπροστα στον...Γλεζο...στον Τσιπρα...στον Τεντε(μειονοτικος δημοσιογραφος απο την Θρακη)...στην αφρικανη φιλεναδα του Τσιπρα...ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Προς εθνοπροδότες και αριστερούς - καπιταλιστές διεθνιστες:

“Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”

ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός είπε ότι αυτά τα αναρχοκουμούνια είναι δημοκράτες και πολέμησαν για την δημοκρατία? Κάνει λέει ο πανίβλακας ταξίδι για να αποδώσει φόρο τιμής στους χώρους εξορίας των Ελλήνων. Και γιατί δεν την κάνει χειμώνα αλλά καλοκαιράκι? Για να δεί και το πιπί καμιάς σουηδέζας? Λαμόγια κουμούνια Τσίπρες.

Ανώνυμος είπε...

ο πιο άκατάλληλος πρόεδρος που πέρασε απο την προεδρία της Ελλάδος όσο θυμάμαι.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΕ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ? ΚΟΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΣΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΘΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΛΟΕΒΡΑΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΩ ΤΗ ΜΑΣΕΛΑ ΑΜΑ ΣΕ ΠΙΑΣΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΙΚΙ ΣΙΧΑΜΑ ΞΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΤΜΕ ΤΑ ΛΑΡΥΓΚΙΑ ΡΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΕ? ΚΟΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΟΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

π.Κωνσταντινος Παπαγεωργιου Καντζας είπε...

φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΕ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ? ΚΟΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΣΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΘΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΛΟΕΒΡΑΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΩ ΤΗ ΜΑΣΕΛΑ ΑΜΑ ΣΕ ΠΙΑΣΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΙΚΙ ΣΙΧΑΜΑ ΞΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΤΜΕ ΤΑ ΛΑΡΥΓΚΙΑ ΡΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΕ? ΚΟΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΟΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΓΛΕΖΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΥΣ..Η ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ουτε ιχνος φιλοτιμου ο Παπουλιας. Ντροπιάζει τους Ηπειρωτες, που χαρις στις δωρεες τους εχουμε τα πιο ομορφα και λειτουργικα δημόσια κτηρια.
Ο Παπουλιας μας δώρισε την απλωμένη του παλαμη που σφιγγει το χερι του ΓΑΠ, του δημιου μας. Αυτο μονο, και οποιος τον βλεπει, παρακαλω, να του γυριζει την πλατη. Την περιφρονηση δεν την αντεχει κανενας, οσο πορωμενος κι αν ειναι.