Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη… στους δρόμους της φωτιάς...


Ένα μεγάλο κύμα Ελλήνων θα φύγει τις επόμενες ημέρες για διακοπές, τις τελευταίες ίσως πριν τη μεγάλη ανατροπή της κοινωνίας λόγω νέων δανείων, νέων μέτρων, Μεσοπρόθεσμου και αποσάρθρωσης του κοινωνικού ιστού. Όλοι θα πουν ραντεβού το Σεπτέμβρη, αλλά αυτά που έρχονται θα έκαναν τον κόσμο να πάθει έμφραγμα αν καταλάβαινε τι τον περιμένει. Σκεφτείτε μόνο ορισμένα από τα νέα δεδομένα που μας περιμένουν.

Θα έρθει ο Σεπτέμβρης και τα πανεπιστήμια πιθανόν να μην είναι ανοικτά. Δεν ξέρω αν θα τα κλείσουν οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές ή το ίδιο το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου που είναι μνημείο αντισυνταγματικών διατάξεων. Πιθανόν λοιπόν να μπει λουκέτο στα ΑΕΙ και η αναταραχή να σαρώσει την εκπαίδευση.
Πιθανόν να μην ανοίξουν και τα σχολεία ή να ανοίξουν με τεράστιες ελλείψεις σε δασκάλους, βιβλία, σχολικές μονάδες.
Στα νοσοκομεία επικρατεί το απόλυτο χάος. Η συγχώνευση ή συνένωση μονάδων, παρότι είναι αναγκαία, γίνεται εκ του προχείρου, χωρίς σχεδιασμό παρά μόνο με στομφώδεις εξαγγελίες του κ. Λοβέρδου.
Στην οικονομία το χάλι δεν έχει προηγούμενο, ειδικά στην πραγματική. Τα μπιλιετάκια της εφορίας θα έρχονται απανωτά το ένα μετά το άλλο και ο κόσμος θα πρέπει να βρει να πληρώσει έκτακτες εισφορές, κεφαλικούς φόρους, τέλη, τεκμήρια και ποιος ξέρει το άλλο θα σκαρφιστεί το μυαλό του Βενιζέλου.
Στον εργασιακό χώρο η ανεργία θα χτυπά κόκκινο αλλά και όσοι θα έχουν δουλειά θα πληρώνονται με μισθούς πείνας.
Έρχεται και η λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά από την οποία έως 120.000 άνθρωποι θα δουν να αλλάζει η ζωή τους, οι μισθοί, οι συντάξεις τους, πότε θα τερματίζουν τον εργασιακό τους βίο.
Πιθανότατα από Σεπτέμβρη να έχουν γεμίσει οι φυλακές από οφειλέτες των 5.000 ευρώ αφού θα ισχύει το αυτόφωρο.
Επίσης, από Σεπτέμβρη θα δούμε τι πουλιέται και τι όχι. Θα χαθούν για ένα κομμάτι ψωμί εταιρείες του δημοσίου και ακίνητα φιλέτα στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Θα μας ξανάρθει και η τρόικα για να κάνει ελέγχους και να επιβάλει νέα μέτρα.
Θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου που θα διαλύσει τα πάντα.
Τον Σεπτέμβρη θα υπογραφεί και η νέα δανειακή σύμβαση για τα 109 δις ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εγγυήσεις και τις υποθήκες που έδωσε η κυβέρνηση.
Τον Σεπτέμβρη κανονικά ξεκινά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που μας κάνει συνήθως να ξεχνιόμαστε από τα βάσανα. Αλλά μπορεί και να μην ξεκινήσει αν γίνουμε… Τούρκοι και αποφασίσουμε να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τη βρομιά της κάθε παράγκας.

Κι αν με όλα αυτά και πολλά περισσότερα υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αισιοδοξούν ότι ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι η αρχή για κάτι καλό, καλό είναι να κοιταχθούν σε κανένα ψυχίατρο, εκτός κι αν είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Αριστερός Ψάλτης
Πηγη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι που δυστυχώς έχει καταστεί το μεγαλύτερο όπλο αποβλάκωσης του πληθυσμού . Ακόμα και οι Τούρκοι επιδεικνύουν ανώτερο πολιτισμό από εμάς . Εμείς αφού βγάλαμε τα στημένα ματς για να περάσει το μεσοπρόθεσμο τώρα δεν τρέχει τίποτα, όλα βαίνουν κανονικά και οι μεταγραφές έρχονται η μία μετά την άλλη . Για τις ομάδες που αποβλακώνουν τον κόσμο, όπως και για τα ΜΜΕ δεν υπάρχουν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα ...

Ανώνυμος είπε...

Οι "αγανακτισμενοι" πανε για μπανια.... Ντεμεκ αγανακτηση... Και οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει ακομα τι μας χτυπησε... Ρωτηστε τον κοσμο : "Εσεις τι νομιζετε? Πως το προβλημα ειναι οικονομικο?" - "Ε, βεβαια! Τι αλλο?"- απαντουν οι περισσοτεροι.... E, με τετοια αποψη, δεν μας χρειαζεται μονο πτωχευση αλλα δημοσια διαπομπευση και εξευτελισμος...... Στο δρομο ειναι ολα αυτα ... αλλα ο Ελληνας παει διακοπες..... Καλα κρασα

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

πες τα 4.11 πες τα!!!και παρολο που απορουμε,σε μια παλια εκπομπη πριν καμια 10+ χρονια που ειναι αφιερωμα στον χουλιγκανισμο ενας γαυρος ειχει πει....πολυ σωστα...''αν δεν μας ειχαν να σκοτωνομασταν μεταξυ μας βαζελοι-γαυροι-παοκτζηδες-αεκτζηδες κλπ κλπ φανταστειτε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙς θα σπαγαμε την βουλη για πλακα με τοσα πους μας κανουν..."τασχολια περιττα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ.ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΙΚΕΣ,ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε τώρα το καλοκαιράκι όλα τα προβλήματα ξαφνικά λύθηκαν??????Μάλλον πρωτεύουν οι διακοπούλες μας....Το Σεπτέμβρη πάλι στους δρόμους!!!!!!!!!!!!!!Πόσο χα΄ιβάνια είμαστε....Πρώτα η καλοπέρασή μας και μετά όλα τ΄αλλα και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους!!!!!!Όλα τα επίμαχα νομοσχέδια ψηφίζονται τώρα που εμείς κοιμόμαστε αραχτοί σε καμιά παραλία και περιμένουμε να καλυτερεύσουν ως δια μαγείας τα πράματα...............!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kala kopste kati...den pane oloi diakopes! Polloi pane gia douleia sta nisia. Skefteite oti einai eukairia gia pollous na bgaloun kana fragko to kalokairi. Apla toulaxiston autoi pou pane diakopes na pigainoun sta ntopia 3enodoxeia k oxi stis polue8nikes, wste na meinei to xrima edw...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ..ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΝΟΩ..ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΣ,ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΚΙΔΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΜΑΣ....ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ..

Ανώνυμος είπε...

μόνο το αίμα κινεί την ιστορία.Δεν το καταλάβατε ακόμα.Θα πέσει άφθονο στα τέλη του έτους.Και λίγο πρίν βγεί η ψυχή μας,τότε θα έρθει και το ποθούμενο.