Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από το ΝΑΤΟ



- Το ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση
- Απαγόρευση πτήσεων αποφάσισε το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών
- “Η Λιβυή δεν φοβάται” είπε ο Σάιφ αλ -Ισλάμ Καντάφι
- Σήμα της Ιντερπόλ προς την Κύπρο για τον...
Καντάφι

Τα στρατιωτικά πλήγματα κατά της Λιβύης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα διεξαχθούν "σύντομα", "εντός των επομένων ωρών" και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν.

"Οι Γάλλοι, οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων (για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης), θα είναι ,φυσικά, συνεπείς ως προς τη στρατιωτική επέμβαση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. Οταν του ζητήθηκε να γίνει σαφέστερος , είπε ότι οι Γάλλοι "θα συμμετάσχουν" στις επιχειρήσεις.

Στο Όσλο, η Νορβηγίδα υπουργός Άμυνας Γκρέτε Φαρέμο δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Νορβηγία θα συμβάλει στη στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

"Θα συμβάλουμε στην επιχείρηση, αλλά είναι νωρίς να πούμε με ποιόν τρόπο. Η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων θα ήταν κάτι φυσιολογικό", δήλωσε η νορβηγίδα υπουργός Άμυνας. " Μία δυνατότητα είναι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και η συμμετοχή σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που απαιτούν αεροπορικές μεταφορές.

"Η Λιβύη δεν φοβάται", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Καντάφι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων.

“Είμαστε στην πατρίδα μας και μαζί με τον λαό μας. Δεν φοβόμαστε", τόνισε από την Τρίπολη στην εκπομπή News Nightline του αμερικανικού δικτύο ABC.

"Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα βοηθήσετε τον λαό αν βομβαρδίσετε την Λιβύη για να σκοτώσετε Λίβυους. Καταστρέφεται τη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό", πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση υπέρ της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, που ανοίγει το δρόμο για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα η Ιντερπόλ, με «πορτοκαλί» σήμα της προς την Κυπριακή Αστυνομία, την καλεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και να την ενημερώσει, σε περίπτωση, κατά την οποία ο Μουαμάρ Καντάφι, μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του, επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν μέσω Κύπρου ή να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, με το σήμα της, που απεστάλη στις αστυνομικές δυνάμεις όλων των κρατών που μετέχουν στην Ιντερπόλ, γίνεται ειδική αναφορά σε 16 άτομα της οικογένειας ή του περιβάλλοντος Καντάφι.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε, επίσης, ότι η ενέργεια της Ιντερπόλ εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ψηφίσματος που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, όταν άρχισε η κρίση στη Λιβύη.

http://www.newsit.gr/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκατονεφελίμια χτυπούν όποιον, αντιστέκεται στα παγκόσμια σχέδια τους!!!!.....ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Η ΙΑΠΩΝΙΑ!!......Νεοταξικά εβραιομασωνικά και λοιπά σκουλήκια δείχτε γιά μία ακόμη φόρα το πραγματικό σας πρόσωπο!.......θα τιμωρειθείτε γι' αυτό...... η θεία πρόνοια δεν θα το αφήσει έτσι!.......όμως, ΄΄συν αθηνά και χείρα κίνει΄΄......ας μην το ξεχνάμε!!!! (προσοχή στους αδαείς ρουφιάνους)

ουγκ ο ινδιάνος

Ανώνυμος είπε...

Ζητάει πίσω τα λεφτά του ο Καντάφι από τον Γάλλο Πρόεδρο Σαρκοζί δίοτι τον χρηματοδότησε, του έδωσε μίζα για να βγεί πρόεδρος και τώρα ζητάει τα χρήματά του πίσω γι' αυτό με λύσα θέλει ο Σαρκοζί να χτυπήσει την Λιβύη για να μην εκτεθεί και να μην πέσει από την καρέκλα του.

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που μου φαινεται υποπτο ειναι γιατι οι αμερικανοι δινουν βημα στον υιο κανταφι να λεει τα δικα του.

Ανώνυμος είπε...

και ο Κανταφι είναι πιόνι των μεγαλών δυνάμεων, όπως ήταν και ο Σαντάμ. Όλα για τα λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ανώνυμε, λεσ αυτό που έπαθε η Ιαπωνία οτι δεν ηταν τυχαίο; οι ΑΜερικάνοι που τους είχανε ρίξει την ατομική βόμβα τώρα τους κάνανε το σεισμό. ΜΠορεί. με κείνο το σύστημα που προκαλεί σεισμούς, ξέρεις εσύ.....

Ανώνυμος είπε...

Να σας θυμίσω την προφητεία.....
Εαν ο πόλεμός πιαστεί απο κάτω λίγα θα πάθετε

Αυτή είναι η αρχή του 3ου Παγκόσμίου Πολέμου
Στην οποία θα μπλεχτεί η Τουρκία, η Ρωσία κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6000 ΛΙΒΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΤΑΦΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ; ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΚΑΤΟΧΙΛΙΑΣΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ Η ΚΑΡΑΜΑΣΟΝΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ,ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚΤΕΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Πουτάνας γιε το συμβούλιο ασφαλείας θα σκοτώσει πάνω απο 10000 λίβυους πολίτες με τους βομβαρδισμούς,να σου γαμιθεί όλο το σπίτι μπινέ. Αν ήξερες για τον Καντάφι και την ιστορία του δε θα μιλούσες πρασινοφρουρέ νεοταξίτη.Ποτέ δε μπόρεσαν να τον κάνουν
πιόνι τους και ούτε θα τον κάνουν,αν νομίζεις οτι είναι σωστο καραγκιόζη να μπαίνουν τα αμερικανάκια και να κάνουν αποικίες με πολέμους για το πετρέλαιο τότε γαμιέστε
απο κούνια
εσείς και όλο σας το σπίτι

Γκιαούρης είπε...

Διαβάστε κι εδώ:

h**p://giaouris.blogspot.com/2011/03/blog-post_19.html