Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ



1627835Στη Δυτική Θράκη, βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, πρότεινε να αρθούν -παράλληλα- οι αποφάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κοινοβουλίου, σχετικά με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
Ο Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι η πρόταση της ...
τουρκικής βουλής προς την κυβέρνηση να λάβει "όλα τα κατάλληλα μέτρα και ειδικά των στρατιωτικών", εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δεν αποτελεί Casus Belli.

Είναι, απλώς, μια απάντηση στην απόφαση της ελληνικής Βουλής, η οποία πρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των 12 μιλίων.
Σε περίπτωση, που γίνει δεκτή η πρόταση Νταβούτογλου, τότε η Ελλάδα χάνει το δικαίωμά της, βάσει Διεθνούς Δικαίου για την επέκταση στα 12 μίλια.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός είπε πως οι δύο χώρες πρέπει να εγκαταλείψουν τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος, δημιουργώντας νέα νέα, που θα είναι ευεργετική και για τις δύο χώρες.
Όσον αφορά το Αιγαίο, σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει νέο καθεστώς, που θα εξυπηρετεί τόσο την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία και πως οι επαφές που έχουν σημειωθεί βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Μάλιστα, χαρακτήρισε το αρχιπέλαγος ως τη "δυσκολότερη θάλασσα του κόσμου" και κλείνοντας τις δηλώσεις του, υπογράμμισε πως η χώρα του δεν έχει επιθετικές βλέψεις στην Ελλάδα, δεν τη θεωρεί εχθρό της και δεν έχει επεκτατικές βλέψεις στα ελληνικά νησιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!1 ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ!!!ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

...στα ελληνικά πετρέλαια;;;
...στα ηπειρωτικά εδάφη της Ελλάδας;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν είχε κότσια (για να μην πω το άλλο) ο ΓΑΠ, θα όριζε μονομερώς τα 12 μίλια, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας (που είναι ισχυρότερο από τα άλλα) και θα έπρεπε να εκμεταλλευόμαστε αυτά που μας ανήκουν εντός των 12 μιλίων, όπως κάνουν όλες οι υπόλοιπες χώρες στον κόσμο! Αντιθέτως, κάθονται και ακούνε τις γελοίες θέσεις του Νταβούντογλου, που επικαλούμενος το Διεθνές Δίκαιο λέει ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο!!! Και αντί να αντιδράσουν οι κότες, το περνούν στα ψιλά. Βέβαια, θα πει κανείς ότι έτσι θα μπούμε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι όμως. Η λογική "στήνομαι κι έλα" δεν νομίζω να ωφελεί σε κάτι. Αν ήταν έτσι, ούτε το 21 θα έκαναν τίποτα, γιατί και τότε σε πόλεμο μπήκαν! Όμως, μήπως έγινε πόλεμος το 76 με το Χόρα; Ή μήπως έγινε το 87 με το Σισμίκ; Όχι. Δείξαμε τις προθέσεις και οι Τούρκοι δεν πέρασαν στο Αιγαίο. Αυτή είναι πολιτική. Αλλά, αν ήταν σοβαρή δεν θα είχαμε και το περίφημο "Mea Culpa", με τα αποτελέσματά του... Τουλάχιστον τότε υπήρχε μια (κάποια) πυγμή. Δεν έκαναν βόλτες οι τουρκικές φρεγάτες μέχρι το Σούνιο και δεν εκπαιδεύαμε τους χειριστές τους στο Αιγαίο! Όταν έγιναν επιθετικές ενέργειες αντιδράσαμε. Στείλαμε κανα-δυο στον πάτο, (Βλ. '74 και Οκτώβριος ΄96) και θα σταματούσε το πανηγύρι... για λίγο καιρό... Τώρα......... Άστο.

Ανώνυμος είπε...

Paramythia mas poulai o Νταβούτογλου gia na doume oi Ypourgoi mas ti tha kanoune tha to xapsoune ki afto?? i AOZ xriazete prota ke meta ta 12 Milia an kanoun prota ta 12 Milia tin Fagame gia ta kala xanei i ellada ke aftoi kerdizoun ma kala aftoi den pernoun xambari ke i fasi eine edo ke 1 xrono yparxi to prowlima ke akoma na kanonisoune tin AOZ afou kseroun to pos ginete.
Malakes