Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Γιατί φωνάζει ο Γιώργος; Τι θέλει να κρύψει;



Η πρωτοφανής επίθεση (χωρίς εισαγωγικά) του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πριν από λίγο στη Βουλή εναντίον του ΚΚΕ είναι το θέμα που συμπερασματικά προκύπτει από τη συζήτηση για το Αιγαίο, «υποβαθμίζοντας» μάλιστα εν μέρει και την ουσία της συζήτησης που πραγματικά έχει «ειδικό» ενδιαφέρον.
Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις μας έρχεται στο νου το κινηματογραφικό αριστούργημα με τον Ηλιόπουλο και....
τον Παπαγιανόπουλο στο φωνάζει ο κλέφτης αλλά και αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»…
«Έχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των τουρκικών θέσεων για το Καστελλόριζο. Αυτά δεν τα λέει ούτε ο πιο ακραίος Κεμαλιστής στρατηγός» είπε ιδιαίτερα και εμφανώς εξοργισμένος (περιέργως για πρώτη φορά τον είδαμε έτει), χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς που επικαλείται το κομουνιστικό κόμμα «θεωρίες συνωμοσίας»…!
«Συνήθως, μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας» ήταν η απάντηση της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σχολιάζοντας μάλιστα ότι από το επιθετικό ύφος του πρωθυπουργού και από τον τρόπο που της απάντησε «επιβεβαιώνει ότι σας έχουμε πιάσει στα πράσα» και υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς ΚΚΕ δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική που ακολουθείται. «Τα τολμηρά σας λόγια στο Ερζερουμ αυξάνουν τις ανησυχίες μας, γιατί η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι μεγάλες παραχωρήσεις γίνονταν μετά από παχιά λόγια. Δεν σας εμπιστευόμαστε και μακάρι να μας διαψεύσετε», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.
«Δεν περίμενα να μας εμπιστευόσαστε, αλλά εμπιστευτείτε λίγο τη δική σας κοινή λογική. Με ποια λογική μπορεί να μιλήσει κανείς μαζί σας και να σας εμπιστευτεί;» ανταπάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου και διέψευσε ότι υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της υφαλοκρηπίδας στο Καστελλόριζο. Κατηγόρησε επίσης το ΚΚΕ ότι εκείνο, από μόνο του θέτει το ζήτημα(!!!), χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς που επικαλείται «θεωρίες συνωμοσίας»(!!!!).
Σημασία έχει ότι αυτό που έμεινε σαν εικόνα από τη συζήτηση είναι μια πρωτοφανής αντίδραση ενός κατά τα άλλα ήρεμου πρωθυπουργού και χωρίς πραγματικά να το θέλω τείνω να συμφωνήσω με την κυρία Παπαρήγα ότι οι φωνές του κάτι θέλουν να κρύψουν…! Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να διαψευσθώ.
http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_923.html