Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τρικυμία στις σχέσεις Γιώργου - Αλέκας για τα Εθνικά


Εκτός ελέγχου βγήκε ο κοινοβουλευτικός διάλογος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας του πρωθυπουργού».
Και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, με εκατέρωθεν πολιτικές κατηγορίες, που σπανίως ακούγονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Και αναρωτιέται κανείς, όταν ακούγονται τέτοια σκληρά λόγια και τόσο βαριές κατηγορίες στο «λίκνο της δημοκρατίας», που με απλά λόγια φθάνουν στο σημείο της «εθνικής μειοδοσίας», τι μπορεί να φανταστεί ο απλός πολίτης και ποια είναι η αλήθεια σε αυτόν τον τόπο.

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις, τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ανέβασαν υπέρ του δέοντος το πολιτικό θερμόμετρο, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Αιτία της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης για ακόμη μία φορά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ευθεία κατηγορία που έχει εκφράσει εδώ και καιρό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για μυστική διπλωματία που ακολουθεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, πριν και κατά τη διάρκεια του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Ερζερούμ.
Η Αλέκα Παπαρήγα, με τη φράση «σας πιάσαμε στα πράσα», έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα της μυστικής διπλωματίας, που, κατά το Κ.Κ.Ε., ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση ειδικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με τη γ.γ. του Κ.Κ.Ε., οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για «μη μυστική» διπλωματία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απλώς επιβεβαίωση των θέσεων του Κ.Κ.Ε..  
Κατά την κα Παπαρήγα, τα τολμηρά λόγια του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ δεν εφησυχάζουν κανέναν, αλλά απλώς αυξάνουν τις ανησυχίες, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι μεγάλες παραχωρήσεις εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων γίνονταν, αφού είχαν προηγηθεί μεγάλα λόγια περί εθνικού συμφέροντος και πατριωτισμού».
Η Αλέκα Παπαρήγα επίσης έθεσε ευθέως το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει θέσει «κόκκινη γραμμή» και σημείωσε ότι απλώς το Κ.Κ.Ε. δεν εμπιστεύεται σε κανένα σημείο την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν σκληρή, κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και κατηγορώντας ευθέως την κα Παπαρήγα για «κοινή συκοφάντη». Όπως είπε, όλα όσα κάνει η Ελλάδα και οι προσπάθειες που καταβάλλει να χτίσει μια σχέση με τη γείτονα χώρα σκοντάφτουν στην ανεύθυνη εικοτολογία που καλλιεργεί αδικαιολόγητα φοβίες και ηττοπάθεια. Ο κ. Παπανδρέου με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο κατηγόρησε το Κ.Κ.Ε. ότι «υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν και έχει καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέος κράτους της Τουρκίας».
«Ο τρόπος που απαντήσατε και οι χαρακτηρισμοί σας επιβεβαιώνουν ότι σας έχουμε πιάσει στα πράσα και αποδεικνύεται από το ύφος σας και αυτά που λέμε δεν είναι θεωρίες» ανταπάντησε η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά με αιχμές «εμείς δεν έχουμε χρηματίσει ούτε κυπατζήδες για να βλέπουμε συνωμοσίες» και επιβεβαίωσε απλώς ότι το Κ.Κ.Ε. δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239076&cid=6

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοιτα που θα βγεί και πατριώτησα η αλέκα!

Δεν τη ψήφισα αλλά μπράβο της, γιατί κανένας αλλος δε βγήκε να τα πει!

Ανώνυμος είπε...

OLOI IDIOI EINAI, KAI AN KSUPNHSOUME KAMIA MERA KAI KSESHKW8OUME, 8A BLEPEIS MEXRI KAI PASOKTZHDES NA BGAINOYN PWS PHRAN MEROS STON AGWNA. MH SOU PW OTI AN DEN KATAFEREI NA THN SKAPOULAREI O PAGKALOS, 8A SOU PEI PWS EBRIZE TON LAO GIA NA TON KANEI NA KSESHKW8EI KAI NA MHN TELEIWSEI ENTELWS H ELLADA.

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ είπε...

η αλεκα για να μιλάει κάτι ξερει....

Ανώνυμος είπε...

Η Αλέκα μιλάει για να της πετάξουν κανένα κοκαλάκι και να μην την αφήσουν απέξω. ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΦΟΒΑΜΑΙ.
Όταν έγιναν φασαρίες έξω από την βουλή εν βρασμό δήλωσε ότι αν νομίζουν ότι θα κλείσουν την δουλειά με τα πετρέλαια και θα μας αφήσουν εκτός γελάστηκαν. Μετά βέβαια πήγε στο γραφείο της και έκανε στα κανάλια άλλες δηλώσεις..
Γνώμη μου μακάρι να είμαι λάθος και να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο .......!