Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τον Sir Βασίλειο Μαρκεζίνη προορίζουν για επόμενο πρωθυπουργό στην Ελλάδα


Anti-ntp:Σχετικά με αυτό το άρθρο αυτό που σας είπαμε


Από την επιστολή του Δημητρίου Μιχαλόπουλου τον Μάρτιο 2010 στο blog esxatianasxesi:

Σύμφωνα με πληροφορίες που μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης προαλείφεται για πρωθυπουργός της Ελλάδος, "για να βγάλει τη χώρα μας από την κρίση." Κατά τη δική μου άποψη, ο εν λόγω Μαρκεζίνης θα είναι μια βελτιωμένη ἐκδοση του "Γιώργου" Παπανδρέου, άρα πιο αποτελεσματικός από αυτόν - και κατά συνέπεια ακόμη πιο επικίνδυνος για εμάς και τη χώρα μας.

Για να κάνουν, πάντως, τον κόσμο να χάψει το.....



. χάπι (μιλάμε για την Ελλάδα, όπου σχεδόν όλοι εύκολα πιστεύουνε αυτά που λέει το καθεστώς), ποντάρουνε σε δύο σημεία: Α) Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ομογενής επιτυχημένος. Β) Είναι γυιος του Σπύρου Μαρκεζίνη. Από την πλευρά μου λοιπόν, σπεύδω λοιπόν να επισημάνω τα εξής:

α) Το ότι είναι ομογενής δεν σημαίνει τίποτα, απολύτως τίποτα. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο "Γιώργος" Παπανδρέου ομογενείς ήτανε. Το ΕΛΙΑΜΕΠ άλλωστε το έστρεψε κατά της Ελλάδας άλλος ομογενής, ο Θεόδωρος Κουλουμπής. Και για όσους ασχολούνται με την Ιστορία, τους πληροφορώ κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, το Βορειοηπειρωτικό ομογενείς το θάψανε - ειδικώς στην περιοχή της Κορυτσάς. Και γιατί, άλλωστε, αγαπητή "Έσχατη Ανάσχεση" να είναι τα πράγματα διαφορετικά; Οι ομογενείς αφήσανε την Ελλάδα, επειδή δεν μπορούσαν εδὠ να προκόψουν. Είναι πολύ φυσικό, κατά συνέπεια, να είναι αφοσιωμένοι στην άλλη από την Ελλάδα χώρα, που τους έδωσε εκείνα τα οποία ζητούσανε από τη ζωή. Οι χοροί, τα τσολιαδίστικα, το αρνί του Πάσχα και η λειτουργία της Ανάστασης δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Και οι εξαιρέσεις που κάθε τόσο εντοπίζονται, ιδίως στους μάλλον φτωχούς από τους ομογενείς, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

β) Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει άλλη διαδρομή από εκείνη του πατέρα του. Ο Σπύρος Μαρκεζίνης, πράγματι, ήταν ιδιοφυής και είχε πάρει θέσεις που στη συνέχεια αποδείχτηκαν ορθές. Ο γυιος του όμως έζησε και... ευδοκίμησε στην Αγγλία, χωρίς νἀ έχει καμία από τις -δραματικές- εμπειρίες του πατέρα του. Η Βασίλισσα της Αγγλίας τον έχρισε ιππότη. Για ποιον λόγο λοιπόν αυτός, εάν μας κάτσει σαν "σωτήρας" στον σβέρκο, θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι εκείνα του αγγλικού κατεστημένου; Και μόνο το γεγονός, άλλωστε, ότι προωθείται κυρίως από το συγκρότημα Λαμπράκη αρκεί για να θεωρηθεί πρόσωπο που δεν μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Άλλωστε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης τώρα, που τον πάνε για πρωθυπουργό, θυμήθηκε την Ελλάδα; Τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες που περνάμε των παθών μας τον τάραχο, πού ήτανε; Και εάν, τελικώς, αποδειχθεί ορθή η άποψη ότι μόνο ξένος μπορεί να μας βγάλει από την κρίση (τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως πραγματικά έχουνε εξαλείψει την έμφυτη στον Έλληνα ευφυία), ας φέρουμε τον Nigel Farage, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτός, πράγματι, με θάρρος περίπου αρχαιοελληνικό εξήγησε στον "πρόεδρο της Ευρωπαϊκής" ότι δεν εκπροσωπεί τίποτα, εφόσον κανένας ευρωπαϊκός Λαός δεν τον εξέλεξε, και ότι το μόνο "επίτευγμα" της "προεδρίας" του ήταν, έως τώρα, να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο. Και αυτό το πλήρωσε,γιατί του επιβλήθηκε πρόστιμο πάνω από δύο χιλιάδων ευρώ.

Ποιος Έλληνας ευρωβουλευτής, ιθαγενής ή ομογενής, τόλμησε να τα κάνει αυτά και να υποστεί τις συνέπειες; Κανείς, απολύτως κανείς! Κατά συνέπεια, αυτός, ο Nigel Farage, είναι ο εκπρόσωπός μας στην Ευρώπη - και όχι οι κατά καιρούς επιλογές της Μητσοτάκη/Μπακογιάννη/Κούβελα κ.ο.κ., του Καρατζαφέρη και του υπόλοιπου δημοκρατικού εσμού. Γιατί λοιπόν αυτός ο γενναίος Βρεταννός, εφόσον είναι Ευρωπαίος όπως εμείς, να μη γίνει αύριο ο πρωθυπουργός μας; Όπως έδειξε είναι άξιος να περιβληθεί εμπιστοσύνη πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που σφαλερώς δίνεται σε κάθε Έλληνα βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Δημήτρης Μιχαλόπουλος

http://esxatianasxesi.blogspot.com