Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στηρίζουμε Ελληνικά Προϊόντα



Κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που ολοι περιμένουμε ...

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας κ θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!
Το χρήμα κανει κύκλο μέσα σε μια αγορά. Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:


Πατήστε για να τα δείτε.....








  • -Αντί για τυρί Gouda αγοράστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί
  • -Αντί για Coca Cola ,Pepsi,Perier αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα, Ιόλη
  • -Αντί για Heineken και Amstel αγοράστε Kraft, Βεργίνα, Fix, ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά(η Μύθος δεν είναι Ελληνική)
  • -Αντί για μακαρόνια Barrila,Misko που παράγονται απο πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα
  • -αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοραστε γάλα Αγνό, Μεβγάλ, Ολυμπος,Δέλτα ή τοπικά γάλατα στην Επαρχεία.
  • -Αντί για Ουίσκι αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά
  • -Αντι για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, ¨Ολυμπος)
  • -Αντί για έπιπλα απο το ΙΚΕΑ προτιμήστε τους "120 Κατασκευαστές επίπλου" ή άλλους Έλληνες κατασκευαστές
  • -Aντί για Camel , Marlboro αγοράστε Καρέλια, Σεκαπ, Ζάντε 
  • -Αντί για χαρτάκια Rizzla, αγοράστε Ελληνικά χαρτάκια (ζητήστε τα στο περίπτερο)
  • -Αντί για καλλυντικά L'Oreal και Maybelline, αγοράστε ΠΕΤΟΥΣΗΣ
  • -Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ
  • -Αντί για καφέ απο τα Starbucks παρτε τον καφέ σας απο τον Γρηγόρης Μικρογεύματα ή κάποια καφετέρια ή από το σπίτι σας
  • -Αντί για ρούχα απο πολυεθνικές αλυσίδες ψωνίστε απο μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά.
  • -Αντί για ταξίδια στο εξωτερικό , προτιμήστε την Ελλάδα και μόνο!!!!
  • -Αν όπου πάτε δεν έχει ελληνικά προϊόντα απαιτήστε να φέρουν
  • -Αντί για ταραμοσαλάτες, μουστάρδες Helmans , ketchup κλπ αγοράστε ελληνικά  ΕΚΜΑ προϊόντα από τον Γαλαξία ή το Σκλαβενίτη 
  • Για το σπίτι σας αντί για ηλεκτρικά να αγοράζετε Legrand κλπ προϊόντα αγοράστε Ελληνικά υπάρχουν πάρα πολλά και αξιόλογα


ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ αποδυναμώνετε τις Ελληνικές αγορές βοηθώντας την ανεργία και τα χρήματα σας φευγουν στο εξωτερικό.
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ουσιαστικά δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλυσίδες καταστημάτων ZARA, BERSKA,PULL&BEAR,STRADIVARIUS,MASSIMO DUTTI,OYSHO,ZARA HOME,UTERQUE,TEMPE οι οποίες ανήκουν ΟΛΕΣ στην πολυεθνική INDITEX.
Αναλογιστείτε τι μεγάλη ζημιά κάνετε στην οικονομία μας κάθε φορά που αγοράζετε απο αυτά τα καταστήματα.
Μπορεί να αποτελούν μια φθηνότερη λύση στην δυσκολη αυτή εποχή αλλά αυτα τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στην δική μας οικονομία.
Μπορεί ένα ελλήνικό αντίστοιχο ρούχο να σου κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά να είσαι σίγουρος οτι αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν έμμεσα σε σένα. Αν δεν θέλετε να καταντήσουμε να μας ντύνει και να μας ταίζει ένας σε όλο τον κόσμο
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

Σκεφτείτε οτι αν η κάθε Ελληνική οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα , τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προιόντων κατά 500,000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4,500,000 ευρώ στην αγορά!!!!!



Πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλᾶτε σοβαρά;
Γνωρίζετε ὅτι ὑπάρχουν ἑλληνικὲς ἐπιχειρήσεις ποὺ χρησιμοποιοῦν γάλατα εἰσαγωγῆς γιὰ τὴν παρασκευὴ τῶν τυριῶν τους, ἀλλὰ ἀκόμα κι ἔτοιμους τυροπολτοὺς ἀπὸ ἄλλα κράτη;
Τί σημαίνει "λογάδι"; Σὲ ποιὸ σημεῖο τοῦ κώδικος τροφίμων ἀναφέρεται ὡς εἶδος τυριοῦ; Εἶναι ἀπλῶς ἕνα ἐμπορικὸ σῆμα ἡμίσκληρου ἡμιαποβουτυρωμένου τυριοῦ. Ποιὸς σᾶς/μᾶς διαβεβαιώνει ὅτι ἡ ἐπιχείρηση ποὺ τὸ παράγει δὲν χρησιμοποιεῖ γάλα εἰσαγωγῆς;
Καὶ τί σημαίνει "μακεδονικὸ τυρί"; Σὲ ποιὸ σημεῖο τοῦ κώδικος τροφίμων ἀναφέρεται ὡς εἶδος τυριοῦ;
Κάνατε ἕναν πρόχειρο ἔλεγχο διαβάζοντας ἀπλῶς τὶς πληροφορίες τῶν προϊόντων ποὺ προτείνετε, γιὰ νὰ διαπιστώσετε ἂν εἶναι ἑλληνικῶν συμφερόντων οἱ ἐπιχειρήσεις ποὺ τὰ παράγουν/ἐμπορεύονται;
Καὶ τὰ ὑλικὰ συσκευασίας τῶν προϊόντων; Δὲν εἶναι ὅλα εἰσαγωγῆς; Καταλαβαίνετε τὸν παραλογισμό;
Δὲν θὰ ἦταν πιὸ ἀπλὸ καὶ πιὸ σωστὸ νὰ γράψετε, "ἀγοράζετε προϊόντα μὲ bar-code ποὺ ἀρχίζει ἀπὸ 520"; Γιατί κάνετε διαφήμιση συγκεκριμένων προϊόντων;

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Θα κανω τον συνηγορο του "διαβολου"(εκφραση),και θα πω οτι ισως τα παιδια εδω να θελουν να μας κατευθυνουν σε Ελληνικα προιοντα στηριζοντας ετσι τις Ελληνικες οικογενειες.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!.....ΟΜΩΣ!
Και δυστυχως υπαρχει ενα "ομως" κυριοι,
υπαρχουν πολλοι δημοσιευμενοι καταλογοι τροφιμων με μεταλλαγμενα προιοντα,και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλες ελληνικες εταιρειες γαλακτοκομικων προιοντων καταλαμβανουν υψηλες θεσεις,και οχι μονο,και στα πουλερικα επισεις και στα κρεατικα-αλλαντικα!
Ειμαι της ιδιας αποψης να στηριζω Ελλαδα -οπως και οι περισσοτεροι πιστευω-,ομως τετοιοι επαγγελματιες τροφιμων δολοφονοι πρεπει να ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ,και η τιμωρια παλι πρεπει να την κανει ο καταναλωτης με αποχη,γιατι αν περιμενουμε απο το "προμηθειακο" κρατος...την βαψαμε.
Καλο θα ητανε λοιπον να δημοσιοποιουμε καταλογους εταιρειων που χρησιμοποιουν μεταλλαγμενα τροφιμα, απο διαφορους φορεις (πχ greenpeace )για να ενημερωνεται ολο το καταναλωτικο κοινο και να μπορει ΚΑΙ να στηριζει τα Ελληνικα προιοντα ΚΑΙ να μην τρωει σκουπιδια.

Ανώνυμος είπε...

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η –– Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! ! ! Δ Ι Α Δ Ω Σ Τ Ε Τ Ο ! ! !


Η επικρατούσα άποψη, ότι τα τρία πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα των προϊόντων υποδηλώνουν τη χώρα παραγωγής τους, είναι ΑΝΑΛΗΘΗΣ. Τα πρώτα δύο ή τρία ψηφία του γραμμωτού κώδικα (Πρόθεμα Χώρας κατά GS1) προσδιορίζουν τον εθνικό φορέα της χώρας από τον οποίο, μεταξύ άλλων, εκδόθηκε η άδεια προκειμένου ένα προϊόν να φέρει στη συσκευασία του γραμμωτό κώδικα. (Ελλάδας: 520, 521) Μια επιχείρηση δεν υποχρεούται να προμηθευτεί την εν λόγω άδεια από τον φορέα της χώρας όπου εδρεύει ή δραστηριοποιείται (www.gs1uk.org/Pages/join-gs1uk.aspx). Δείτε τι λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα περίφημα "τρία πρώτα ψηφία" και το ελληνικό –πρώην– μέλος του:

http://helpdesk.gs1.org/ArticleDetails.aspx?Bar%20Codes&id=b39c6591-4c6c-4441-b83e-ed69a939da85
http://gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά της Coca-Cola 3Ε που παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα με άδεια της Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite) έχουν Πρόθεμα Χώρας που παραπέμπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κοινό φορέα Βελγίου-Λουξεμβούργου (500 και 544). Οι χυμοί Amita, το νερό ΑΥΡΑ, που επίσης παράγονται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, έχουν Πρόθεμα Χώρας 520. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η Amita και το ΑΥΡΑ είναι ελληνικά προϊόντα, με την έννοια ότι η εταιρεία δεν πληρώνει δικαιώματα σε τρίτους. Η σόδα TUBORG που παράγεται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε με άδεια της TUBORG Δανίας έχει Πρόθεμα Χώρας 520.
Στα ράφια των γαλλικών Carrefour φιγουράρει γάλα εβαπορέ –προτεινόμενο ως το πιο φθηνό στην ελληνική αγορά– στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται: "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ: Hochwald…". Ε, λοιπόν, τα πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα αυτού του προϊόντος είναι τα 5, 2 και 0.

Είναι δηλαδή ολοφάνερο ότι προϊόντα που δεν έχουν ούτε "πάνω" τους ούτε "γύρω" τους τίποτε ελληνικό, πέραν των πέντε-δέκα κακοπληρωμένων υπαλλήλων, κυκλοφορούν με "κωδικό 520". Από την άλλη, προϊόντα αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων και πρώτων υλών, ενδεχομένως, έχουν γραμμωτό κώδικα με Πρόθεμα Χώρας διάφορο του 520 και του 521.

ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ" ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗ. Πρόκειται για άλλη μια κουτοπονηριά. Κατά κανόνα, το μόνο ελληνικό που "εσωκλείουν" αυτά τα προϊόντα είναι η εκμετάλλευση του Έλληνα παραγωγού και των εργαζομένων στην επιχείρησή του και η εκμετάλλευση των αγαθών της ελληνικής γης προς όφελος κυριότατα των πολυεθνικών.

Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ευεργετικό για την πατρίδα μας, αρκεί ν’ αφιερώνουμε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για τις αγορές μας. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Επιβάλλεται ο έλεγχος των "δικαιούχων" των χρημάτων που ξοδεύουμε.

Αυγολέμονος είπε...

Μπράβο ρε παλληκάρι πολυ σωστα τα ειπες παραπανω!
Εγω ταπεινα προτείνω: μακριά απο τα σουπερ μάρκετ-μεγαλομπακάλικα κάθε έιδους και συμφερόντων! Οι μικροί παραγωγοί ειναι δίπλα μας και ολόγυρά μας! Δεν μπορουμε να τους βρούμε; Το διαδίκτυο είναι υπερπληρες και καταγράφονται σχεδόν όλοι! Αγορες online με τηλεφωνικη επικοινωνία ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πριν για να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα του πωλητή λοιπόν. Βλέπετε πως σε ολα τα Υπερ-μεγαλομπακάλικα που άνοιξαν σε ολες τις πόλεις της πατρίδας μας, ΚΑΝΕΙΣ (από τους τοπικούς αιρετούς π ρ ο δ ό τ ε ς ) δεν έβαλε όρο ανάκλησης ( ή μη χορήγησης άδειας) στην περίπτωση που δεν θα έβαζαν το συνολο της τοπικης παραγωγης στα ράφια τους!!!!
Οσοι δε διαμενουν στην περιφέρεια ειναι απαραδεκτοι να ψωνιζουν απο τα μεγαλομπακάλικα και όχι απο τους γείτονες/κοντοχωριανούς παραγωγούς και βιοτέχνες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ!

http://www.elliniki-grothia.com/?p=6154

strawhat nikos είπε...

Αναγκάζομαι να διαφωνήσω εν μέρη, πολλες φορές τα ελληνικά προιόντα είναι τρελό κλέψιμο και κλέφτες δε στηρίζω...
ΠΧ μπυρα ΦΙΧ? μια αηδία και μισή... εκει έξω αναρωτιέμαι δεν έχουν πιει kaiser & Fisher?
Επισης συνήθως έχπυν ελεινη εμπορική πολιτική ένα Χ προιον ελληνικο για να το βάλω στο μαγαζί μου το αγόρασα αρχικά με 35% έπειτα με 25% και τέλος με 21%... εγω πόσο θα το πουλήσω ρε φίλε? κάθε φορά και άλλη τιμή? Ετσι φέρνω πχ ενα αμερικανικό που και καλύτερο είναι και έχει σταθερή τιμή όσα κι αν πάρω...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου και ως ένα βαθμό να συμφωνήσω με το φίλο πριν.

Εντάξει να αγοράσουμε ελληνικά προϊόντα και να στηρίξουμε την ελληνική επειδή τα λεφτά αυτά θα κινηθούν μέσα στη χώρα και μπορεί να καταλήξουν πάλι σε μας στο μέλλον.

Αναρωτιέμαι όμως γιατί πρέπει να πληρώνω ακριβά τα ελληνικά προϊόντα ???Κατά καιρούς έχουν βγει ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων τα οποία δείχνουν ότι το χ ελληνικό γιαουρτάκι πωλείται πιο φτηνά σε super market στην αγγλία/ισπανία από ότι στην Ελλάδα?? Και κάτι ακόμα πως όλα π.χ. τα εισαγόμενα γάλατα είναι πάντα πιο φτηνά από τα ελληνικά ?? Και μιλάω για ευρωπαϊκά γάλατα όχι για κινέζικα.

Προφανώς αντίστοιχοι προβληματισμοί ισχύουν και για άλλα προϊόντα όχι μόνο για γάλατα και γιαούρτια..

Ανώνυμος είπε...

κι αν θελουμε να αγορασουμε αυτοκινητο η υπολογιστη η τηλεοραση τι να κανουμε?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ρε λεβεντες εμεις οι 1280 εργαζομενοι που δουλευουμε στην Astel-Heineken και εκτος των αλλων παραγουμε και την ελληνικη alpha πρεπει να απολυθουμε ? Η Πολυεθνικη Heineken -αν συμβει αυτο θα εισαγει απ την Ιταλια Ισπανια Βουλγαρια κλπ και αντι των ελληνικων κριθαριων που αγοραζουν θα παροπυν κριθαρι Βελγιου η Γαλλιας κλπ.Ποιος θα τη πληρωσει τη νυφη????

Ανώνυμος είπε...

Λυστε μου και μια επι πλεον απορια αν ξερετε.Γιατι στις εργασιακες σχεσεις δεν επιβραβευονται γνησια ελληνικες εταιρειες? Μηπως γιατ ισυμπεριφερονται στους εργαζομενους σα ραγιαδες? Περιμεναμε ποτε οι πολυεθνικες να εχουν καλυτερες συνθηκες δουλειας απ οτι οι "συμπατριωτες" μας που οι περισσοτεροι ειναι αρπακολες και "διακανονιστες φορων"????

Διογένης είπε...

Εσύ φίλε/η, που δουλεύεις στην Amstel-Heineken, μπορεί προσωρινά να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά θα κερδίσεις την πατρίδα σου και το μέλλον των παιδιών σου. Διαλέγεις και παίρνεις.