Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τα είπαν Παπανδρέου - Σιμόν Πέρες


Anti-ntp:Δεν θα πάει ο Γιωργάκης στην πατρίδα του το Ισραήλ??? Δεν θα πάει στα κεντρικά της Mossad? Αφού ο Giorgio Jeffrey είναι Εβραίος γνωστό ότι είναι Εβραίος...και ότι θα δώσει τα 300δις του ελληνικου λαού που θα αρπάξει το ΔΝΤ..... Είμαστε σοβαροί??? ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥΣ??? μα και φυσικά θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο τελευταίος που θα πατήσει το πόδι του στον εχθρό του Ελληνισμού.



"ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ"

Ο Γ. Παπανδρέου συνάντησε τον Σίμον Πέρες για 40 λεπτά που υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό δήλωσε: "Ηρθατε στα πολιτικά πράγματα την πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας. Γνωρίζω ακριβώς πώς αισθάνεστε. Και για να είμαι πι σαφής, πριν από αρκετά χρόνια σε μια αντίστοιχη περίοδο, στη...


...δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη δική μου χώρα, είχα αναλάβει και εγώ τη διακυβέρνηση. Ο πληθωρισμός ήταν εκτός ελέγχου και χρειάστηκε να πάρουμε μια σειρά από σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια κρίση αντίστοιχη αυτής που αντιμετωπίζετε εσείς και αυτή που αντιμετωπίσαμε εμείς, αρκετά χρόνια πριν, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα. Είχαμε αντίστοιχες διαδηλώσεις για τα μέτρα που πήραμε, τα οποία ήταν ιδιαίτερα σκληρά, η δημοτικότητα της κυβέρνησής μου είχε βουλιάξει. Ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν ουσιαστικά και πραγματικά και είχαν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία. Εύχομαι η Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης αυτής και να μην επιστρέψετε ποτέ στο σημείο στο οποίο βρεθήκατε. Σας εύχομαι το τέλος της κρίσης να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα. Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πλέον κοντά από ποτέ άλλοτε, ιστορικά, πολιτικά, καθώς επίσης και σε δεκάδες άλλους τομείς και καθημερινά διαπιστώνουμε τη βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεών μας" .

Απαντώντας ο Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ισραήλ για τις ευχές τις οποίες εξέφρασε και τόνισε ότι η ίδια η κρίση αποτελεί μια πρόκληση για να την ξεπεράσουμε και να κερδίσουμε. "Καταφέραμε να πάρουμε μια σειρά από δύσκολα και επίπονα μέτρα χάρη στη στήριξη που είχαμε από τον κόσμο. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό και έλεγχο του δημοσίου χρέους και έχοντας ξεπεράσει το δύσκολο κομμάτι, μπορούμε πλέον να ευελπιστούμε".

"Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και ειδικότερα που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Μέσα από τα χρόνια και μέσα από διαφορετικές θέσεις που υπηρετήσαμε ο καθένας, έχουμε αναπτύξει μια φιλική, προσωπική και δοκιμασμένη στο χρόνο σχέση. Βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα, του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ελληνα πρωθυπουργού. Όμως το κύριο είναι ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώρισή του και έπειτα. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τη διμερή συνεργασία, την περιφερειακή συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και υπάρχουν αρκετά ζητήματα στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε ώθηση σε κάτι που και οι δύο έχουμε ταχθεί και αφορά την ειρήνευση στην περιοχή".

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σιμόν Πέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου και επισκέπτεται το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Ο κ.Παπανδρέου μετέβη πεζός από την πύλη της Τζάφα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου, αυτή την ώρα, γίνεται δεκτός από τον προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ'.

Προσφωνώντας τον ο Πατριάρχης ανέφερε: " Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, σάς υποδεχόμαστε και σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας σ' αυτή την ειρηνευτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή που οι ισορροπίες και τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή κλυδωνίζονται".

Αμέσως μετά ο κ.Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Ελληνα πρωθυπουργό, τιμώντας τον με το Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου. " Σας δίνουμε αυτό το σταυρό από καρδιάς, ευχόμενοι επιτυχία στο έργο σας και να σας δώσει ο μεγαλόσταυρος τη δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα σας ώστε να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση".

Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι για τον ίδιο μια ιδιαίτερη στιγμή την οποία και θα θυμάται για πάντα " Θα φέρω αυτό το σταυρό ως σύμβολο ενότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων".

Αντίστοιχα παρασημοφορήθηκαν με τα Μετάλλια του Παναγίου Τάφου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3530.html