Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στους «10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς της Ευρώπης» ο Τσίπρας σύμφωνα με το Spiegel – Και ο ΓΑΠ κύριε; Δεν είναι;


Ένα ξεχωριστό θέμα φιλοξενεί σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», με ένα αφιέρωμα στους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς για το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Από ελληνικής πλευράς είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που το όνομά του “φιγουράρει” δίπλα από αυτό του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της ...
ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι στη λίστα ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε με το “λεφτά υπάρχουν” (δεν αποδείχθηκε λαϊκισμός;) και συνέχισε με το δημοψήφισμα που τίναξε τη ..μπάνκα στον αέρα και κινδύνεψε να πάρει μαζί του και την ίδια την Ευρώπη! Αυτός κύριε δεν είναι; Γιατί;

Το κοινό χαρακτηριστικό, που φέρει και τον βαθμό επικινδυνότητας κατά το Spiegel, είναι ο «φτηνός» λαϊκισμός που χρησιμοποιούν οι εν λόγω πολιτικοί, για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη.

Για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του αριστερού συνασπισμού «ΣΥΡΙΖΑ»: Η πιο πρόσφατη πρότασή του έχει ως εξής: η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο ίδιος έχει πει πως θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων. Τον έχουν αποκαλέσει «τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη», καθώς ηγείται του ριζοσπαστικού αριστερού συνασπισμού στην Ελλάδα και έχει βάλει πλώρη για την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας βασίζεται στο ότι δεν μπορούν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ –και γι’ αυτό επικεντρώνεται στην αντιπολίτευση».

Τη λίστα των 10 επικινδυνότερων συμπληρώνουν οι: Μάρκους Ζέντερ, ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, γνωστός για τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Γερμανός Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU, ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.
πηγή

2 σχόλια:

kmix23@yahoo.gr είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ !!!!
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΓΑΠ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρε τον εναν χτυπα τον αλλον....και καμμια διαφορα αναμετα ξυ τους...ισως μαλιστα ο το νεος τσιπρανδρεου να εινα χειροτερος αλλα δεν θελουμε να το διαπιστωσουμε....αρκετα!