Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εκλογες… do or die


Η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του κόσμου. Όπως τότε, με την… πέτρα των Δελφών, που ορθώς ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής προέτρεπε να πετάξουμε στη θάλασσα, ώστε να απαλλαγούμε μαζί της και από την εθνική κακοδαιμονία της…
αυτοαποθέωσης.

Φυσικά, η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τους απολύτως λάθος λόγους. Στη Σύνοδο Κορυφής των G8, που ξεκίνησε στο Camp David, με φυσικό, πολιτικό οικοδεσπότη τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η κρίση χρέους της Ελλάδας, που έχει «μεταμφιεστεί» σε κρίση χρέους ολόκληρης της ευρωζώνης, αποτελεί το… ορεκτικό και ταυτόχρονα το… κυρίως πιάτο.

Η πραγματικότητα αυτή ήταν ορατή από τις δηλώσεις και την πρόδηλη αγωνία όλων των ηγετών του κόσμου, καθώς φυσικά και από τα εκτενή ρεπορτάζ και τις αναλύσεις του διεθνούς Τύπου.

Αν στο σκηνικό αυτό προσθέσετε τη μυθιστορηματική παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την επιθυμία των Ελλήνων να παραμείνουν ή όχι στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν θεωρείται ήσσονος σημασίας. Όχι μονάχα για την Ελλάδα, αλλά συνολικά για την ευρωζώνη.

Αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες για όλους μας. Είτε προσέλθουμε στις κάλπες, είτε όχι. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί την επομένη των εκλογών ότι… δεν ήξερε. Είναι εκλογές… do or die. Για την Ελλάδα αλλά και για… τους άλλους.
πηγη

2 σχόλια:

koursaros είπε...

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ,ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ....Η....ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ,ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..........Ο ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ..........ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΣΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΦΙΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (ΣΥΡΙΖΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΚΑΜΜΕΝΟ----ΔΗΜΑΡ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)........ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

koursaros είπε...

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΛΙΒΥΗ, ΝΙΓΗΡΙΑ, IΡΑΝ....ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ)ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ (ΠΑΝΕΤΤΑ, ΚΑΝΤΑΦΙ, ΣΑΧΗΣ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ…)ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ................ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓO ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΔΙΟΤΙ ΙΔΕΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ....………………….….ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΟΧΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΑΔΕΛΦΕΣ (MOBIL EXXON TEXACO..)ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ 3 .