Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Το τελικό κτύπημα στα Ελληνικά Ναυπηγεία;


Τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ελληνικά Ναυπηγεία, επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, σε έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς...
απάντηση ερώτησης που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με τα προβλήματα στην εταιρεία και τις εξελίξεις για τους εργαζόμενους.

«Στην παρούσα φάση, εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η υπόθεση σχετικά με τη μη υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία υποχρεούται η Ελληνική Δημοκρατία να ανακτήσει από τα Ελληνικά Ναυπηγεία παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ», υπενθυμίζει ο Ξυνίδης.
Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «προκειμένου να εξασφαλιστεί βιώσιμη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης, η Ελλάδα και τα Ελληνικά Ναυπηγεία έχουν αναλάβει έναντι της ΕΕ μια σειρά δεσμεύσεων μεταξύ των οποίων είναι και η μη άσκηση μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων για τα επόμενα δεκαπέντε έτη. Ως εκ τούτου, λόγω αρμοδιότητας, η δυνατότητα παρεμβάσεων στην εν λόγω επιχείρηση είναι περιορισμένη».

defence-point

1 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

όταν πάρει η "πολιτική ηγεσία" χαμπάρι τον ρόλο των Γερμανών στην Ελληνική οικονομία, θα είναι αργά. Να μην πω ότι εκδικούνται για την ...Αντίσταση...