Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως οι οικονομικές και «αναπτυξιακές» κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30 χρόνια, επέφεραν τον άλλοτε ακαριαίο και άλλοτε αργό (πλην όμως κρατικοδίαιτο) θάνατο της Ελληνικής Βιομηχανίας.
Σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μέσον μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, η... πάγια καταστροφική κυβερνητική τακτική συνεχίζεται. Κι ενώ η χώρα μας εισάγει ζάχαρη από άλλες χώρες, η εφαρμοσθείσα οικονομική πολιτική κλείνει τα Ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης!!!
Αν, φυσικά, αυτό εννοείται ως ανάπτυξη από τους σαπροκέφαλους πολιτικούς κυβερνώντες, τότε ίσως αυτού του είδους η ανάπτυξη θα έπρεπε να εφαρμοσθεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους, μέσω μίας συστηματικής εξολόθρευσής τους… Σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους, κάτι τέτοιο θα είναι εποικοδομητικό για το κοινωνικό σύνολο και την εν γένει οικονομία της χώρας…!
Σχετική επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ.
Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Συμφώνως με καταγγελίες φορέων εμπλεκομένων με την παραγωγή Ζαχάρεως, παρά τις κατ' επανάληψιν δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί τιμές με αποτέλεσμα να είναι ο αγροτικός κόσμος σε απόγνωση αφού δεν γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα της νέας περιόδου και δεν μπορεί να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις.
Την στιγμή κατά την οποίαν οι διεθνείς τιμές του προϊόντος βαίνουν αυξανόμενες η σπουδή της ΑΤΕ να πωλήσει ένα περιουσιακό της στοιχείο σε τιμή ευκαιρίας είναι ακατανόητη.
Η εγκληματική απόφαση της κυβερνήσεως ΝΔ το 2006 να απεμπολήσει το ήμισυ της ποσοστώσεως της ΕΒΖ, σε συνδυασμό με την διαπνεόμενη από λογιστικά και μόνον κριτήρια πολιτική από το 2009 μέχρι σήμερα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή έναν ακόμη παραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος επιπροσθέτως έχει τεράστια συμβολή στις τοπικές οικονομίες των περιοχών Σερρών, Ορεστιάδος και Πλατέως.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Προτίθεται το υπουργείο να συνεχίσει την διαδικασία πωλήσεως των μετοχών της ΕΒΖ όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση .
2. Σε περίπτωση που σταματήσει η παραγωγή ζαχάρεως στην Ελλάδα ποιο θα είναι το ποσό που θα απαιτείται για πληρωμή των εισαγωγών από το εξωτερικό ετησίως και από ποιόν άλλον παραγωγικό τομέα θα καλύπτεται.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου