Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Χρόνια τώρα η Ελληνική σημαία δεν κυματίζει καθημερινά στα Ελληνικά σχολεία βάσει εγκυκλίου του υπουργείου .


Η παγκοσμιοποίηση βλέπετε δεν επιτρέπει τα σχολεία σε εθνικές εξάρσεις, πατριωτισμούς και ιστορικές μνήμες.
Χρόνια τώρα η Ελληνική σημαία δεν κυματίζει καθημερινά στα Ελληνικά σχολεία - βάσει εγκυκλίου του υπουργείου- για να μην θεωρούμεθα εθνικιστές, αφήνεται στην πρωτοβουλία του εκάστοτε διευθυντή.
Αν θέλει να έχει καλές σχέσεις με την... εξουσία τότε η σημαία εμφανίζεται μόνο κατά τις εθνικές γιορτές, βιαστικά - βιαστικά για μια το πολύ δύο ημέρες, σαν κάτι που μας ενοχλεί και μας ντροπιάζει, με την ελπίδα μέχρι του χρόνου να έχει βγει κάποια άλλη διαταγή για να τους απαλλάξει από τα διλήμματα και τις προσωπικές αποφάσεις που μπορούν να τους εκθέτουν και να τους ξεβολεύουν.
Στα παιδιά δε, ούτε λόγος για ομιλίες, για εθνικές ψυχικές εξάρσεις και ιστορικές, ουσιαστικές αναδρομές. Τυπικά, ελάχιστα, περιορισμένα γίνονται αναφορές για την επανάσταση. Θα έλεγα και βιαστικά και με άγχος να περάσει και τούτη η μέρα να τελειώνουμε.
Οι εμπειρίες αυτές είναι οι σημερινές που έχω από τα παιδιά μου, λυπάμαι και πονάω.
Θυμάμαι τα δικά μου μαθητικά χρόνια, στο χωριό μου, που ένα μήνα τουλάχιστον πριν ζούσαμε στον παλμό του ερχομού της 28ης Οκτωβρίου.
Σκετς, ποιήματα, αναφορές συνεχώς στους ήρωες και στον αγώνα.
Οι τοίχοι του σχολείου των παιδιών είναι γυμνοί.
Δακρύζω κάθε φορά που τους διηγούμαι προσπαθώντας να τους μεταφέρω αυτά τα συναισθήματα. Προσπαθώ όσο μπορώ να τους δυναμώνω τα συναισθήματα για να κρατηθεί η φλόγα άσβεστη και να την μεταφέρουν και στις επόμενες γενιές. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μας να γίνεται κρυφό σχολειό, σαν να έχουμε και πάλι έναν κατακτητή που δεν επιτρέπει επικίνδυνες ιδέες να κυκλοφορούν γιατί βλάπτουν σοβαρά το έργο της διάβρωσης, της κατάρριψης αξιών και της μαζικοποίησης δημιουργίας ανθρωποειδών, που σαν καθοδηγούμενες μαριονέτες, παίζουν το ρόλο τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.
περισσότερα στο http://hellenicrevenge.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Πατέρα,Δάσκαλε.
Κανονικά δε θα'πρεπε να φοράνε παντελόνια όλοι τους.
Μακάρι να έρθει γρήγορα στην εξουσία ένα κόμμα που θα αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Το κόμμα των απόστρατων αξιωματικών μου έχει δώσει μεγάλη Ελπίδα και πιστεύω σε αυτό.
Δείτε το στο www.syndesmosee.gr να κρίνετε από μόνοι σας.
Το καλό είναι ότι δε δηλώνει αριστερό,δεξιό ή κέντρο,παρά φιλοπατρία,το οποίο από μόνο του λέει πολλά σε μένα.
Ίδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτήν την σημαία έδωσαν την ζωή τους χιλιάδες ανιδιοτελείς πατριώτες.
Τους λέμε άγνωστους στρατιώτες γιατί την δόξα οικειοποιήθηκαν οι ηγήτορες αλλά χωρίς την αυτοθυσία των μαχομένων δεν επιτυγχάνετο καμμιά νίκη.
Αν σκεφτούμε ότι ακόμη και τώρα που η πατρίδα αλίσκεται εκ των έσω,το σύνταγμα κουρελιάζεται,η τιμή και η υπερηφάνεια διαγράφονται από το λεξιλόγιο μας,ακόμη και τώρα κανείς δεν είναι έτοιμος να δώσει την ζωή του γι αυτήν.
Και εκεί ακριβώς έγκειται η επιτυχία τους.Στο ότι δεν φτάσαμε ακόμη στο σημείο να θυσιαστούμε γι αυτήν.
Η υποχρέωση αυτή βαρύνει πρώτα τους μεγαλύτερους,που αν δεν τραβήξουν μπροστά δεν θα παραδειγματιστούν ποτέ οι νεώτεροι να σηκώσουν το φορτίο που έπεσε στις πλάτες τους από μιά γενιά που πρόδωσε τις αξίες και τα ιδανικά της και παρέδωσε την νέα γενιά βορρά στα τσακάλια.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τό κράτος εθνος ή Ελλάδα είναι στοχοποιημένο από τή νέα τάξη προκειμένου νά αφανισθεί , γιατί αποτελεί καταφανώς εμπόδιο στά σχέδιά της .

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΘΕΜΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗς ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗς ΕΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩς ΑΡΜΠΕΝ,ΝΤΑΝΙΕΛΑ Κ.Α. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ( Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗς ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ<< ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ?ΝΑΙ ΤΙς ΛΕΩ ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ>>

ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΧΑΖΑ

Δ.Κ. είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.ΕΝΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ.