Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ> Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ!



 Έξαλλος ο Κινέζος, επειδή πάνε να καπηλευθούν τα “δικά” του deals (δείτε τι εννοούμε) επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του!


Από την Ιόλη Πιερίδη
Ο Νόμος 2289/1995 του Κώστα Σημίτη- ο οποίος καθόλου τυχαία δεν επανήλθε στην επικαιρότητα-είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα για άντληση των πετρελαίων στην Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός που είχε διενεργηθεί τον Νοέμβριο του 1995 προσέλκυσε  το ενδιαφέρον παγκόσμιων ....
κολοσσών πετρελαίου με αποτέλεσμα να πουληθούν 25 πακέτα με τις απαραίτητες πληροφορίες. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο υπ’ αριθμόν 2 φιλέτο των πετρελαικών περιοχών της Ελλάδας-το υπ’ αριθμόν 1 βρίσκεται στο Αιγαίο: στα Ιωάννινα και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα τελικά συμβόλαια υπογράφτηκαν την Άνοιξη του 1997.

Έτσι για την περιοχή των Ιωαννίνων (έκταση 4.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων-ρε μπας και διεθέτει χωράφια εδω ο Παπούλιας;) υπήρξαν 4 προσφορές από την κοινοπραξία Enterprise oil-United Texas, ενώ για την Βορειοδυτική Πελοπόννησο (έκταση 2025 τετρ. χιλιόμετρα) 3 προσφορές από τις κοινοπραξίες Enterprise oil-United Texas, Medusa Oil και Premier Oil.
Για το Δυτικό Πατραικό Κόλπο (έκταση 2.100 τετρ. χιλιομέτρων) υπάρχουν 2 προσφορές από την κοινοπραξία Enterprise oil-Union Texas Petroleum  και Triwon Energy CAORPORATION.
Ως εκ τούτου προκαλεί ερωτηματικά η σημερινή είδηση  σύμφωνα με την οποία ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης εμφανίζεται να δηλώνει  
 ”Είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα και όλα θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια”, τόνισε ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή.
‘Oλη η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σ΄έναν χρόνο με την ανάδειξη και ανακήρυξη του μειοδότη και σε ενάμιση χρόνο να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με την εγκατάσταση των τρυπανιών.
Αν σκεφθούμε ότι ο προιστάμενός του υπουργός ήταν αυτός που μας έβαλε στο Μνημόνιο και παλαιότερα είχε διατελέσει σύμβουλος του Σημίτη, κάτι βρωμάει εδώ.
Κι όχι μόνο πετρέλαιο.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά-ούτε η επανεμφάνιση Σημίτη…