Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θα τα πουλήσουμε όλα για 125 δις ευρώ;


Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δεν θέλουν να μας πάρουν τα λεφτά με τα δάνεια – δεν τα είχαμε, δεν ta έχουμε και δεν θα τα έχουμε ποτέ με αυτούς που μπλέξαμε. Τον εθνικό μας πλούτο θέλουν να πάρουν για τις μελλοντικές υπεραξίες του. Έτσι, Μια περίεργη τοποθέτηση του γερμανικού υπουργείου οικονομικών μας...
βάζει σε πολλές σκέψεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που υπάρχουν το γερμανικό υπουργείο επιβεβαίωσε εμμέσως ότι έχει γνώση του σχεδίου της εταιρίας συμβούλων Roland Berger για την ανάληψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα από ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης υπό την εποπτεία της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά σχέδια που προέρχονται από το χώρο της επιστήμης, της οικονομίας και από άλλους, με πολλές προτάσεις, πώς θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά έχει σίγουρα ενδιαφέρον». Το σχέδιο, να θυμίσουμε, προβλέπει την ίδρυση εταιρείας η οποία θα πάρει πάνω της όλη τη δημόσια περιουσία. Ο απόλυτος έλεγχος θα ασκείται από την ΕΕ και η περιουσία θα λειτουργεί ως εγγύηση για τα δάνεια που μας δίνουν. Το περίεργο όμως είναι το εξής: Σύμφωνα με το σχέδιο της Roland Berger, τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων κλπ, υπολογίζονται σε 125 δισ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από το 145% σήμερα στο 90% του ΑΕΠ. Αν καταλάβαμε καλά θα τα πουλήσουμε όλα και θα πάρουμε 125 δις ευρώ; Αυτό κανείς μέχρι σήμερα δε μας το έχει πει. Κι αν είναι αλήθεια ανατρέπει τα πάντα αφού η κυβέρνηση βγάζει τα πάντα στο σφυρί και ξεφεύγει από τα 50 δις που είχε υποσχεθεί ότι θα πουλήσει. Το υπουργείο Οικονομικών τι λέει γι’ αυτό;
Πηγη 

1 σχόλια:

fnous fnous είπε...

Υπό αυτό το πρίσμα παίρνει άλλη διάσταση η βίαιη σύγκρουση του αδερφού του Νίκου με τον Βενιζέλο.

Με κλωτσιές και με μπουνιές ήταν έτοιμος ο Νικολάκης να υπερασπιστεί το "δικαίωμά" της οικογένειάς του στην εξουσία και άρα το δικαίωμα του ιδίου στον πλουτισμό.

Θα άφηναν τον χοντρό να τους χαλάσει τη "δουλειά";

Ο Νίκος άρχισε να γερνά και δεν αντέχει στην ιδέα ότι θα πρέπει να ζήσει φτωχά και με μόνο κεφάλαιο τα δύο βιβλιαράκια που έγραψε για τον πατέρα του και τα αγόρασαν οι φίλοι του.

Ο Νίκος μεγάλωσε με την ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν κάτι σαν "κτήμα" της οικογένειάς του και για τα κτήματα φτάνει η ώρα που πουλιούνται, για να σωθούν οι ιδιοκτήτες.

Δεν είχαν άλλα περιθώρια ως οικογένεια. Δεν διέθετε αυτή η οικογένεια το ανθρώπινο δυναμικό να συνεχίσει τη δυναστεία.

Ο τελευταίος, που μπορούσε να τη συνεχίσει, ήταν ο αδερφός του Giorgo.
Όμως, ο κόσμος γελούσε με τον αδερφό του.

Τον αδερφό, που, όταν δεν έπεφτε από το ποδήλατο, χανόταν με το κανό.

Τον αδερφό, που σκούπιζε συνεδριακά κέντρα ή κερνούσε κουραμπιέδες, γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να "πουλήσει" τον εαυτό του. Το "καλό" παιδί.
Το κουτό …αλλά "καλό" παιδί του Ανδρέα.

Η κατάσταση έφτασε στα όρια, όταν αυτό το "καλό" —αλλά εξόχως κουτό— παιδί εξάντλησε τις επιλογές του. Τις δεδομένες επιλογές του με βάση τα "δικαιώματά" του.
Όταν εξάντλησε τις ευκαιρίες του ως "κληρονόμος" του πατέρα του.

Τότε πραγματικά η οικογένειά του θα πρέπει να τρομοκρατήθηκε. Ως οικογένεια θα τελείωναν πιο γρήγορα απ' όσο χρόνο χρειάζεται να καεί μια χαρτοπετσέτα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι έγινε μετά την ήττα του Giorgo στις προηγούμενες εκλογές;

Ο απόλυτος ορισμός του κακομοίρη.

Ένας Γιωργάκης χαμένος και αξιολύπητος, που δεν είχε πού να στραφεί.

Ένας Γιωργάκης, που στην κυριολεξία έψαχνε τη μάνα του για να κλάψει στην αγκαλιά της.

Θεωρούμε ότι εκείνες οι ημέρες ήταν καθοριστικές, για να εξηγηθούν όλα αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε σήμερα.

----------------------------------------

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!