Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου προς Σαμαρά: Δεν είναι στις προθέσεις μου οι εκλογές


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν είναι στις προθέσεις του η διενέργεια εκλογών καθώς και ότι έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ.Παπανδρέου δεν ζήτησε από τον Α. Σαμαρά συναίνεση αλλά στήριξη.
Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα, χωρίς να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις. Αναμένεται, πάντως, σε λίγο να γίνουν δηλώσεις από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ο πρωθυπουργός στις 11.45 συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ από τις 2 το μεσημέρι θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, συναντώντας τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 11 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φώτη Κουβέλη και τη Ντόρα Μπακογιάννη
Σε συνέχεια των συναντήσεών του με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, όπως αυτές έχουν ήδη ανακοινωθεί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 6:00 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 7:00 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
Άτυπη υπουργική σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των Συνόδων Κορυφής της 11ης και 25ης Μαρτίου. "Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η λύση -πακέτο είναι η λύση "που θα βοηθήσει την Ευρώπη, την Ευρωζώνη, το ευρώ και βεβαίως, την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που χτυπιούνται από τις αγορές", προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, αυτό απαιτεί εκ μέρους μας και την αυστηρή τήρηση των στόχων και των δεσμεύσεών μας, όπως και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Όπως υπάρχει και από την ΕΕ συνολικά η ευθύνη να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον γα το Ευρώ, επομένως και για την διαχείριση του χρέους, προκειμένου να πειστούν οι αγορές".
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι διαμορφώνεται στην βάση των αποφάσεων του Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε σε διάφορα στοιχεία όπως η οικονομική διακυβέρνηση, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας με πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί, ο μελλοντικός ευρωπαϊκός μηχανισμός και η διαχείριση του χρέους Ελλάδας-Ιρλανδίας και επανέλαβε επιτακτικά ότι "θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό πακέτο-λύσης και εδώ θα δώσουμε την μάχη".

http://www.newpost.gr/p