Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες και λαθρομετανάστες αρπάζουν σκυλιά στο κέντρο της Αθήνας και τα τρώνε!


Σοκ προκαλεί η είδηση πως στο κέντρο της Αθήνας αρπάζουν σκυλιά και στη συνέχεια τα… μαγειρεύουν. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Ποντίκι το οποίο αναφέρει πως έχει δεχτεί καταγγελίες για κλοπή σκυλιών με σκοπό τη… βρώση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέτοιου είδους περιστατικά έχουν καταγραφεί στις οδούς Φυλής, Πιπίνου, Αγίου Μελετίου, Αριστοτέλους και Πατησίων ενώ σημειώνεται πως.... τα σκυλιά στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν αρχίσει να μειώνονται. 


Μάλιστα, αν και στην αρχή θεωρήθηκε πως ίσως κάποιοι είχαν πετάξει φόλες τελικά κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί επειδή οι κάτοικοι δεν έβρισκαν τα πτώματά τους. 
Πολλά από τα σκυλάκια που έχουν εξαφανιστεί ήταν αδέσποτα και είχαν υιοθετηθεί από κατοίκους οι οποίοι τα φρόντιζαν. Κάτοικος της περιοχής είπε στην εφημερίδα πως κυρίως μετανάστες που ζουν εξαθλιωμένοι αρπάζουν μικρά σκυλιά από ηλικιωμένους. Μάλιστα, δεν τους χτυπούν το μόνο που προσπαθούν είναι να τους "πιάσουν" απροετοίμαστους ώστε να κλέψουν τα τετράποδα. 
Τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν λάβει χώρα έξω από σούπερ μάρκετ όπου τα σκυλιά είναι δεμένα για να ψωνίσουν οι ιδιοκτήτες τους. Κάτοικοι που έχουν συνομιλήσει με μετανάστες αναφέρουν πως οι δεύτεροι τους έχουν αποκαλύψει ότι ο λόγος που συμβαίνει οφείλεται στην εξαθλίωση που περνούν μερικοί από αυτούς. 
Στην εφημερίδα προστίθεται πως το φαινόμενο εντοπίζεται και στην επαρχία σε περιοχές όπως Ηλεία, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Μεσσηνία. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες η εκκλησία σε συνεργασία με το Δήμο Γαργαλιάνων ξεκίνησε την προσφορά συσσιτίων για μετανάστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό ενώ η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν σοκαριστική.
«Το τελευταίο καιρό συμβαίνουν φαινόμενα στον τόπο μας αλλά και στις γειτονικές κωμοπόλεις που όταν τα ακούσεις θλίβεσαι. Μαγαζιά ανοίγονται για κλοπή, αλλά οι κλέφτες ενδιαφέρονται για τρόφιμα. Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν να φάνε. Σε γειτονική κωμόπολη βρίσκονται τομάρια από σκυλιά και γάτες σημάδι που δείχνει ότι κάποιοι στρέφονται και σε αυτά τα ζώα ώστε να μην πεθάνουν από την πείνα», αναφέρει μέρος της ανακοίνωσης.


http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_5854.html