Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελληνική υφαλοκρηπίδα στα χέρια αγνώστων επενδυτών!!!





  • Σκάνδαλο μεγατόνων: το “Fast Track” του Γιώργου Παπανδρέου ανοίγει την πόρτα στην παραχώρηση ελληνικής υφαλοκρηπίδας!
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε με πάθος στη ΔΕΘ το νέο εκτρωματικό νόμο για τα Μεγάλα Δημόσια Έργα και Επενδύσεις (Fast Track).
Οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι στην....

... συντριπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν ούτε το περιεχόμενο του νόμου, ούτε τα δικαιώματα τους στην κοινή (δημόσια) περιουσία που ξανά τους υφαρπάζεται, δικαιούνται να γνωρίζουν:
Ο νόμος αναφέρει ρητά: “… επιτρέπεται η παραχώρηση στο Φορέα Πραγματοποίησης τους, του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, παραλίας, συνεχόμενου ή παρακείμενου θαλάσσιου χώρου ή του πυθμένα.”
πυθμένας = υφαλοκρηπίδα (
http://bit.ly/cJRfxm) Υφαλοκρηπίδα: δημόσια περιουσία, ένα από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, μια από τις αιτίες πολέμου μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας.
Ελληνική Υφαλοκρηπίδα κατά μήκος 16.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής: γίνεται αντικείμενο παραχώρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης από αγνώστους ξένους “επενδυτές” (Αμερικάνους, Ευρωπαίους ή και Τούρκους), αλλά και “γνωστούς – αγνώστους” εγχώριους επενδυτές, με την ευγενική μεσολάβηση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του ενορχηστρωτή Γιώργου Παπανδρέου.
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας: γιατί προωθείτε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου νόμου, την “υπερ-επένδυση” της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ του Μπόμπολα στην Χαλκιδική, σε έκταση 317.000 στρεμμάτων πρώην δημόσιας περιουσίας, με δασοκάλυψη 90%, κατά μήκος ακτογραμμής 41 χιλιομέτρων και δίπλα στα κοιτάσματα πετρελαίου που πιθανόν εκτείνονται υπό της αντίστοιχης υφαλοκρηπίδας;.. Ερώτηση προς την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη: Γιατί δεν έχει επέμβει ο Εισαγγελέας;



http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_5180.html