Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ... ΕΦΗΒΟΥΣ


347_obamaΗ Αμερική αντιμετωπίζει μια νέα απειλή, ενδεχομένως, τόσο μεγάλη, που ώθησε τον Πρόεδρο Obama και το FBI, να λάβουν προληπτική δράση.

Οχι, δεν έρχεται με τη μορφή των θρησκευτικών εξτρεμιστών, τρομοκρατών ή διεθνώνς εγκληματικών επιχειρήσεων, αλλά αποτελείται από μεθυσμένα 17χρονα αγόρια, που στέλνουν  "άτακτα" emails στο Λευκό Οίκο.

Όπως ανέφερε το .....
.....Sky News, ο Βρετανός έφηβος Luke Angel έστειλε ένα υβριστικό email στον Αμερικανό Πρόεδρο, αποκαλώντας τον με βαρείς χαρακτηρισμούς. 

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση σχετικά με τις επιθέσεις της 9 / 11 επιθέσεις και, αφού κατανάλωσε αρκετές μπύρες, αισθάνθηκε την ανάγκη να στείλει, στον Obama, ένα γράμμα, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ. 

Παρ 'όλα αυτά, το ηλεκτρονικό γράμμα "μπλοκαρίστηκε" από το FBI, το οποίο επικινώνησε με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και αυτή με τη σειρά της έστειλε αξιωματικούς να επισκεφθεί την κατοικία των Angel στο Μπέντφορντ.

Η αστυνομία πήρε μια φωτογραφία του Luke και την αποθήκευσε στη βάση δεδομένων ως επικίνδυνο τρομοκράτη, χωρίς να έχει προβεί σε καμία εγκληματική ενέργεια.

Όταν ρωτήθηκε, για το γεγονός, ο νεαρός απάντησε: "Δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά. Οι γονείς μου δεν είναι πολύ χαρούμενοι, όμως, γι' αυτό".

"Δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγραψα, όπως ήμουν μεθυσμένος. Αλλά νομίζω ότι έβρισα τον Obama. Ήταν μια ανόητη πράξη, που μπορεί να κάνει ένας έφηβος, όταν έχει πιει".

Ο Obama λαμβάνει πολλές αναφορές -καθημερινά- για απειλές κατά της ζωής του, γιατί αν είναι δυνατόν το FBI να παίρνει στα σοβαρά ένα ήπιο προσβλητικό μήνυμα από ένα μεθυσμένο έφηβο στην Αγγλία.

Είναι ενδεικτική, όμως, η πραγματικότητα, που "ανοίγεται" από εδώ και στο εξής. Από τους τρομοκράτες με τα αεροπλάνα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άλλος είδος απειλών, που δεν ξέρει κανείς, πώς μπορεί να εξελιχθεί.


http://www.liako.gr/news/home/25405-teenagers.html