Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κρεμάλα


Του Πιτσιρίκου
 Χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συμμετείχαν χτες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς, οι ένστολοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως τα μέτρα είναι απαραίτητα για να σωθεί η χώρα...


Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τη Φαραντούρη και τον Μπιθικώτση, αν και ξέρουμε πως οι μπάτσοι ακούνε Νότη Σφακιανάκη και δεν πρέπει να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους για να πηγαίνουν στα μπουζούκια με την γλυκιά μπατσίνα και να πετάνε λουλούδια στον Νότη, όταν τραγουδάει τον αετό που πεθαίνει στον αέρα όπως και η μπεκάτσα.

Πραγματικά, όλοι αυτοί οι μπάτσοι μαζεμένοι και να ακούγεται ο «Λεβέντης» και το «Άξιον Εστί» ήταν μια σκηνή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου επειδή ήταν συγκλονιστικό να ακούγεται από τα μεγάφωνα ο στίχος «θέλει νεκροί χιλιάδες να είναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους» και να ακούς τους μπάτσους να ουρλιάζουν «Ρε μ@....ς, ήρθε ο Κασσιδιάρης!».

Ευτυχώς που δεν ζει ο Οδυσσέας Ελύτης. Δεν θα το γλίτωνε το εγκεφαλικό.

Το τι έγινε όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως στη συγκέντρωση βρίσκεται όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν περιγράφεται. Σαν να βάζει το νικητήριο γκολ ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη στο 90΄. Πανζουρλισμός. Αποθέωση. Νόμιζα πως θα τους δώσουν και αστυνομικές στολές να φορέσουν.

Κάπου εκεί, μου ήρθε αναγούλα και έφυγα τρέχοντας.

Πάντως, θα πρέπει να μου αναγνωρίσετε πως –στα πλαίσια της ενότητας του λαϊκού αγώνα- πήγα ακόμα και σε συλλαλητήριο μπάτσων.

Το θεώρησα υποχρέωσή μου επειδή οι μπάτσοι δεν έλειψαν από καμία δική μας συγκέντρωση. Ήταν σε όλες.

Στη συνέχεια, οι χιλιάδες ένστολοι έκαναν πορεία στο Σύνταγμα, σταματώντας την κυκλοφορία και πλήττοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις για να δουν αν οι μπάτσοι θα κλείσουν την Αμαλίας.


Οι ένστολοι έστησαν τρεις κρεμάλες στο Σύνταγμα και -εκεί που περίμενες πως θα φωνάξουν «Κουφάλες, Κουφάλες, έρχονται κρεμάλες»-κρεμάστηκαν μόνοι τους στις κρεμάλες γιατί έχουν επίγνωση πως δεν είναι παιδιά των εργατών αφού είναι τα σκυλιά των αφεντικών.


Η διαδήλωση έκλεισε πανηγυρικά, με τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες να φωνάζουν στους αστυνομικούς το σύνθημα «Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι».
πηγη


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπραβο ,παιξε κι εσυ το παιχνιδι τους!!!Πιθανον χωρις να το καταλαβαινεις....?

ΔΙΧΟΝΟΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο, αλλα μπορει να αναρτηθει αυτο εδω παρακαλω;


http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_4790.html

Ανώνυμος είπε...

η αστυνομικη αυθαιρεσια δεν ειναι εντολη, ειναι ψυχολογικο προβλημα, οταν βρεθεις αντιμετωπος με την αυθαιρεσια ελα παιξε μαζι μας

Ανώνυμος είπε...

Αν κανεις χιουμορ ειναι τελειως αποτυχημενο εως εκνευριστικο....Αν τα εννοεις αυτα που γραφεις το μυαλο σου πρεπει να εχει γινει πουρες απο το πολυ μπαφο....

Ανώνυμος είπε...

τα μονα αποτυχημενα σχολια ειναι το δικα σου, για το 1ο καταλαβες, για το 2ο απλα δεν κανω μπαφους.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα άρθρο προπαγάνδας και τροφοδοσίας του διχασμού των εργαζομένων, στην υπηρεσία της κοματοκρατίας και της κλεπτοκρατικής ελίτ.

Από χτές παρατηρείται καταιγισμός άρθρων που προσπαθούν να στρέψουν τους λοιπούς εργαζόμενους εναντίον των αστυνομικών-λιμενικών-πυροσβεστών, με σκοπό να τους απομωνώσουν από την κοινωνία και να μετατρέψουν σε πραιτωριανούς και την πλειψηφία αυτών που απεχθάνονται το ρόλο αυτό.
Στόχος τους είναι να σπρώξουν τους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας, ολοκληρωτικά στην αγγαλιά της χρυσής αυγής για να χρησιμοποιηθούν στον εμφύλιο που ετοιμάζουν.

Άλωστε προσπαθούν να μας πείσουν οτί οι αστυνομικοί δεν είναι παιδιά των εργατών αλλά των πολιτικών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων (ίσως και εξώγαμα του Στρος κάν) και έχουν κοινά συμφέροντα με αυτούς.

Ο φόβος του αρθρογράφου είναι μήπως και οι αστυνομικοί καταλάβουν καθαρά σε ποιά τάξη ανήκουν και ποιό είναι το συμφέρον τους και σταματήσουν να προστατευουν τα αφεντικά του.