Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Η ΝΕΤ ξεπέρασε την αθλιότητα, ακολουθώντας το πνεύμα… Ρεπούση


Κυριακή νωρίς το μεσημέρι, στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) έπαιξε η ιστορική εκπομπή «Ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα». Και αυτή ακριβώς η εκπομπή, ήταν ένα ακόμη λιθαράκι στην λειτουργία της προπαγάνδας υπέρ της Ελληνοτουρκικής...
φιλίας, αφού ξεδιάντροπα παρουσιάστηκαν «απόψεις» μέσα από τις οποίες επιχειρήθηκε ακόμη μία στρέβλωση της αλήθειας, ενώ υλοποιήθηκε ακόμη μία ύβρις για όλους εκείνους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που έγιναν διαχρονικά θύματα της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης και φιλίας.

Η αισχρότητα του γνωστή καθηγητή Βερέμη, αποτυπώθηκε όταν στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ισχυρίσθηκε –με απολύτως φυσιολογικό ύφος- πως «το 1923 με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης έγινε μία ανταλλαγή πληθυσμών, κατά την οποία 500 χιλιάδες τούρκοι της Ελλάδας αντηλλάγησαν με 1.200.000 περίπου Έλληνες της Μικράς Ασίας»…! Ο καταγεγραμμένος ανιστόρητος καθηγητής, προφασιζόμενος την Συνθήκη της Λοζάνης, προσπάθησε να απενοχοποιήσει την εκδίωξη και τις σφαγές του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους. Μόνο που, ο –επαναλαμβάνουμε- ανιστόρητος Βερέμης, προφανώς ηθελημένα αγνόησε ότι η συνθήκη της Λοζάνης υπογράφηκε το 1923, ενώ οι σφαγές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας έγιναν το 1922. Μικρή λεπτομέρεια, για τον ίδιο, που όμως προδίδει το «ιστορικό του ένστικτο».

Αν και ο Βερέμης είναι γνωστός για την ιδεοληψία του σε οτιδήποτε αφορά την ιστορία της Ελλάδας, πραγματική έκπληξη ήταν η παρουσίαση της κατάπτυστης τηλεοπτικής προπαγανδιστικής εκπομπής από τη ΝΕΤ (κρατική τηλεόραση), η οποία φαίνεται πως με τη νέα διοίκησή της αρχίζει να συμπλέει με το πνεύμα των Βερέμη, Ρεπούση και των υπολοίπων νεωτεριστών (μήπως υπάρχει σχέση με το… νεότουρκος;) ιστορικών, που ανατρέπουν ιστορικά γεγονότα, προσβάλουν τη μνήμη νεκρών και επιμένουν στην διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, όπως αυτή καταγράφηκε από ξένους διπλωμάτες που την επίμαχη χρονική περίοδο (1922) υπηρετούσαν στην Σμύρνη.

Η (αν)ηθική σύμπλευση της κυβέρνησης Σαμαρά με τις ιδεοληψίες και τους εκτρωματικούς ιστορικούς που εργάζονται αφειδώς προς την κατεύθυνση διαγραφής των εγκλημάτων κατά του Ελληνισμού από τον Κεμάλ Ατατούρκ, μπορεί να γίνεται μέσα στα πλαίσια της Ελληνοτουρκικής φιλίας, όμως αποτελεί απτό παράδειγμα της «τάσης» που διαφαίνεται πως υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία και θέλει να ισοπεδώσει την ιστορία για να δικαιώσει τους σφαγείς του Ελληνισμού.

Δυστυχώς, η συμμετοχή της κρατικής τηλεόρασης, επιβεβαιώνει πως δεν έχουμε πτωχεύσει οικονομικά, αλλά η πραγματική πτώχευση της χώρας είναι πρώτιστα ηθική και στη συνέχεια πολιτική.

Κωνσταντίνος
πηγη 

1 σχόλια:

FOTIS GEORGIS είπε...

Χωρίς να θέλω γα γίνω υπερασπιστής του Βερέμη για όλα τα υπόλοιπα που έχει πει, θέλω απλώς να κρίνω το συγκεκριμένο.
Κατ αρχάς αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης και στην εκδίωξη του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία που είπε ότι είχε ξεκινήσει από της αρχές του 1912.
Γεγονός όμως είναι ότι η ανταλλαγή των πληθυσμών (η μεγαλύτερη)έγινε το 1923. Σε μια εποχή που οι διώξεις φαινομενικά ήταν σε ύφεση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν καταλαβαίνω στο συγκεκριμένο γιατί τον μέμφεσαι.
Άλλο να τα έχεις μαζί του και να του τα έχεις μαζεμένα από παλιές αναφορές του και άλλο αυτό που παραθέτει τώρα.
Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν αρκετά προσεκτική και ουδέτερη, βασισμένη σε ιστορικές αναφορές που ήταν από ξένους διπλωμάτες, χωρίς να πάρει θέση και να τους κρίνει για την ορθότητα των απόψεών τους.
Αφήνει δηλαδή ο κάθε τηλεθεατής να βγάλει τα συμπεράσματά του και το κάθε blog να κρίνει κατά το δοκούν.
Η κριτική έγκειται στους ξένους διπλωμάτες και όχι στους δημοσιογράφους που απλώς την προβάλουν.