Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η ΣΠΙΘΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΧΑΝΙΩΝ


Στην κοινωνικού χαρακτήρα προσπάθεια «να μην πεινάσει ούτε ένας συμπολίτης μας», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά, στις 6 Ιουλίου, η μουσικοθεατρική παράσταση "Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί" στην πλατεία Αγ. Νικολάου Σπλάντζιας...


Μία εκδήλωση ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Κοινωνική Κουζίνα Χανίων, με την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των συνδημιουργών, μεταξύ των οποίων τα μέλη της Σπίθας Σφακίων και συμπαραγωγοί της παράστασης, Γιώργος Λουτσέτης και Ελισάβετ Βερούλη (μέλος Κ.Ε.). Στην παράσταση συγκεντρώθηκε αρκετή ποσότητα τροφίμων από όλους τους αλληλέγγυους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η συμμετοχή των μελών του Κ.Α.Π. και σε αυτήν την δράση αυτοδιοργάνωσης των συμπολιτών μας, για αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί οικονομικά τα τελευταία δύο έτη, προσδοκάμε να αποτελέσει έναυσμα για ανάλογες πρωτοβουλίες Σπιθιστών σε όλη την χώρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ελισάβετ Βερούλη απηύθυνε εκ μέρους των Σπιθών Νομού Χανίων, τον ακόλουθο χαιρετισμό:
"Η αλληλεγγύη προσδιορίζεται ως μια σχέση αμοιβαίας ηθικής και υλικής στήριξης μεταξύ προσώπων, ομάδων και ευρύτερων συνόλων. Στις  μικρές επαρχιακές πόλεις είναι πιο ισχυροί οι δεσμοί μεταξύ των συμπολιτών και πιο πυκνό το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στα Χανιά, τα δύο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, δημιουργήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, κοινωνικά παντοπωλεία αλληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης και συμπαράστασης, δίκτυο ανταλλακτικού εμπορίου και η κοινωνική κουζίνα στην οποία και αφιερώνουμε τη σημερινή βραδιά.

Η απογοήτευση και η οργή των αγανακτισμένων της Αγοράς των Χανίων, δημιούργησε μία από τις σημαντικότερες κοινωνικές υποδομές της πόλης μας που οφείλουμε όλοι μας να υποστηρίξουμε.

Από την κουλτούρα της σύγκρουσης και της καταστροφής θα πρέπει να κάνουμε δική μας την κουλτούρα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της πολιτικής ανατροπής.  Αυτή θα είναι και η έμπρακτη προσπάθειά μας για την υλοποίηση ενός κόσμου που έρχεται και προοδεύει, στηριζόμενος στις αρχές του ανθρωπισμού και της συνυπευθυνότητας".

Από την Επιτροπή Πολιτισμού