Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σιμόν Πέρες


Τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ο Σιμόν Πέρες πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, ενώ μετά την...
κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων είναι προγραμματισμένη διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Πέρες θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο θα έχει γεύμα εργασίας.
Το απόγευμα ο πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παπούλιας.
Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αργότερα ο κ. Πέρες θα μεταβεί στη Βουλή όπου -αφού συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη- θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.
Στη συνέχεια το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνάντηση με μέλη της εβραικής κοινότητας της Αθήνας και επίσκεψη και γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο θα παραθέσει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί οι δύο πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις επίσημες αντιπροσωπείες τους θα αναχωρήσουν για την Υδρα και θα επιστρέψουν το βράδυ στην Αθήνα.
Ο κ. Πέρες θα αναχωρήσει για το Ισραήλ το πρωί της Πέμπτης.
πηγη