Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Βγάλτε στο σφυρί 100.000 σπίτια Ελλήνων Μικρο - οφειλετών!


 Ζητούν να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά
- Ισχύει μέχρι το τέλος του '12 αλλά οι δανειστές δεν θέλουν να δοθεί παράταση
- Νέα μοντέλα δανείων σχεδιάζουν οι τράπεζες

Εφιάλτη για εκατομμύρια νοικοκυριά και τσουνάμι στην κτηματαγορά θα φέρει το σχέδιο της τρόικας να αρθεί η απαγόρευση στους πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες για να πέσουν οι τιμές στην κτηματαγορά...


Πιέσεις λοιπόν ασκεί πλέον η τρόικα με σκοπό α αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 αλλά η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς (ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία) ενώ η ούτως ή άλλως η χαμηλή ζήτηση δεν επαρκεί για να καλύψει τον μεγάλο αριθμό ακινήτων που θα διατεθούν. Το γεγονός αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει ντόμινο στο σύνολο των ακινήτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες αλλά και στην αξία των διαμερισμάτων που έχουν τα νοικοκυριά.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό το εφιαλτικό ντόμινο επιπτώσεων αλλά και από την κοινωνική έκρηξη, οι τράπεζες - σε συνεννόηση πάντα με την τρόικα - εξετάζουν μία σειρά από σενάρια. Στόχος είναι να μειώσουν όσο το δυνατό τις επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια και παράλληλα να απαλλαγούν από τα χιλιάδες ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, χωρίς όμως να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή μέσα από μαζικές κατασχέσεις αλλά ούτε και να οδηγήσουν στα τάρταρα τις τιμές των σπιτιών.

Έτσι από την πλευρά τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων που θα έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: ο δανειολήπτης θα πληρώνει «για μια ζωή». Ενα απο αυτά βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο το οποίο προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99.
πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

8ELOUN NA DOUN THN ANTOXI MAS!(PSIXOLOGIKO POLEMO ME LIGA LOGIA)ME TA SPITIA TO KRATISAN STO TELOS!GIA NA EXOUN LOGO NA MAS ROTISOUN 8ELETE LITOTITA H DRAXMI!!!GIA NA SITAME MONI MAS THN DRAXMI!8A GINI OPOS STHS EKLOGES TO KOLPO TOUS!!DEN TRPOUNTE!!BROMIKO PEXNIDI ME TON LAO!

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
15/ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΕ;

Ανώνυμος είπε...

Και τα σπίτια τους ενδιαφέρουν, αλλά μόνο σαν ένα ακόμα μέσο εξαθλίωσης και πίεσης, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι αντιστάσεις μας.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ: ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (>10 Τρις)!!
Επίσης, για κάθε πετρελαιοπηγή, από τις δεκάδες που δημιουργηθούν, υπολογίστε 100.000 νέες θέσεις εργασίας, στις οποίες φυσικά θα εργάζονται αλλοδαποί (οι σημερινοί δηλαδή λαθρομετανάστες).
Εχετε έτσι απάντηση τόσο στο γιατί ο μισθός θα κατέβει στα 300€, όσο και στο γιατί δεν διώχνουν τους λαθρομετανάστες (και τα φωτοβολταϊκά τους ενδιαφέρουν φυσικά ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, αλλά αυτά ΔΕΝ δημιουργούν θέσεις εργασίας),
Εδώ τώρα ίσως έχουν κάποια σχέση και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών.
ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ (ΤΖΑΜΠΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΘΛΙΏΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ή ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ (έτσι κι αλλιώς σχεδόν τζάμπα θα τα έχουν πάρει).

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανωνημος 12 Αυγούστου 2012 12:04 π.μ,

διστυχως δεν κανεις καθολου λαθος! :( Ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα! Πρεπει να αντιδρασει ο κοσμος γιατι αν παραμενει αβουλος ειναι αυτοματα συνενοχος στην προδοσια! Ενας τροπος αντιδρασης ειναι να κανουν μεταδημοτευση στον τοπο διαμονης/εργασιας τους ο κοσμος που δεν ειναι εγγεγραμμενος Αθηνα γιατι ετσι οπως πανε τα πραγματε μπορει να εχουμε συντομα εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ, ΣΤΙΣ 12.04 , ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΙΚΟΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΙ ΕΠΟΙΚΟΙΣΜΟ, ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!