Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Οι προδότες δεν πλήρωσαν ποτέ…


Σαν σήμερα, πριν 38 χρόνια, «μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί»
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Στα έγκατα της Βουλής, μέσα σε υπόγεια διπλοκλειδωμένα, βρίσκεται εδώ και 38 χρόνια επτασφράγιστα κλειστός ο φάκελος για την προδοσία της Κύπρου- χωρίς καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, να τολμήσει να τον ανοίξει γιατί περιέχει...
συντριπτικά στοιχεία μίας ανείπωτης εθνικής προδοσίας που έγινε σε βάρος της Κύπρου από Έλληνες ναυάρχους, στρατηγούς και πτεράρχους, αλλά και από γνωστά πολιτικά πρόσωπα των κυβερνήσεων μετά το 1974.

Δεν ήταν μόνο μοιραίος άνθρωπος για την Κύπρο ο παντοδύναμος δικτάτορας στην Ελλάδα το 1974 ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης που άνοιξε τις πόρτες της Κύπρου για τους Τούρκους, με τοπραξικόπημα κατά του Μακαρίου.

Ήταν και ο τότε αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Αραπάκης, που διέταξε ταελληνικά υποβρύχια να επιστρέψουν πίσω και να μην χτυπήσουν τον τουρκικό στόλο, που πήγαινε για την απόβαση στην Κύπρο 20 Ιουλίου του 1974.

Τα ελληνικά υποβρύχια τότε είχαν ήδη «κλειδώσει» σαν στόχους για τις τορπίλες τους τα τουρκικά αποβατικά σκάφη και θα μπορούσαν να τα βυθίσουν όλα πριν φτάσουν στην Κύπρο.

Το ερώτημα παραμένει 38 ολόκληρα χρόνια: γιατί ο Αραπάκης διέταξε τα ελληνικά υποβρύχια να μην χτυπήσουν τον τουρκικό στόλο κι από ποιον πήρε την εντολή αυτή;

Άλλος μοιραίος άνθρωπος για την Κύπρο ήταν και ο τότε αρχηγός Αεροπορίας Παπανικολάου, που δεν άφησε τα πολεμικά αεροπλάνα να πετάξουν από την Κρήτη στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά που βομβάρδιζαν τη Μεγαλόνησο ή αυτά που μετέφεραν τους τούρκους αλεξιπτωτιστές.

Αλλά ήταν και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μπονάνος που δεν βρήκε το κουράγιο να στείλει ενισχύσεις από ην Ελλάδα στην Κύπρο για να αντιμετωπιστούν οι εισβολείς.

Η Κύπρος θα μπορούσε να σωθεί. Οι Τούρκοι να πεταχτούν στη θάλασσα. Η τραγωδία των αγνοουμένων και ξεριζωμένων οικογενειών από τα κατεχόμενα θα μπορούσε να είχε αποσοβηθεί αν δεν γινόταν η μεγάλη προδοσία στην Ελλάδα.

Και οι μεγάλοι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας δεν πλήρωσαν ποτέ και έφυγαν από τη ζωή, οι περισσότεροι από αυτούς ανενόχλητοι.
newsbomb.gr

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Την Κύπρο την έδωσαν στοην Τουρκία με εντολές πέραν του Ατλαντικού.

3 σχόλια:

stduce@gmail.com είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ?ΥΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗΛΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 1996.ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ.ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΗΜΗΤΑΓΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΙΛ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ.ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΦΤΥΝΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ 1821.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ 1940.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ 1974.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ 1996.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

stratus είπε...

ρε παιδιά όχι άλλο κάρβουνο
τα παραμύθια έχουν και δράκο
το ποιό καλό λέει ότι ήμασταν εντελώς ξεβράκωτοι και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι είχαν αποκλείσει το νησί, οι από εδώ προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα που άφησε η χούντα π.χ. δείτε πως ήταν η Αργεντινή με την δικτατορία της στον πόλεμο των Φώκλαντς για να καταλάβετε Δεν λέω ότι είμαστε καλύτερα με την κοινοβουλευτική δικτατορία διότι τα σκατά πάντα επιπλέουν όπως και στη μεταπολίτευση με αποκορύφωμα ''λεφτά υπάρχουν''

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με τα στοιχεια οι τουρκοι ειχαν 5 αποβατικα τα 4 ηταν ενεργα το ενα χαλασμενο οταν η λευκωσια καλεσαι αθηνα η αθηνα απαντησε
κανουν ασκηση τα υποβρυχια ειχαν κλειδωσει τους στοχους αλλα πηραν αλλοι εντολη κ γυρισαν πισω ο ιωαννιδης οταν τον συνελαβαν ειπε μας προδωσαν (ποιοι προδωσαν;)καποιοι παρεδωσαν την κυπρο κ μεχρι να πεθανει κ ο τελευταιος ενοχος προδοτης ο φακελλος θα παραμενει κλειστος κ ολοι εσεις οι δειλοι της μεταπολιτευσης το ιδιο πουλημενα δειλα ανθρωπακια!μονο λογια!!μαμφαρες αλλα δεν κοιμουνται ουτε ξεχνουν ολοι!