Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Από το opengov στο...koumbarosgov...


Ο κύριος… γενικώς!

Του Νίκου Χατζηνικολάου
Οι τοποθετήσεις των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη και έντονη απογοήτευση! Έκπληξη γιατί μετά από όσα έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, θα ανέμενε κανείς οι πολιτικοί μας ταγοί...
να έχουν αντιληφθεί το στοιχειώδες: ότι δηλαδή τα παλαιοκομματικά κριτήρια επιλογής....
ημετέρων στις θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθούν και οι επιλογές να γίνονται με απόλυτη αξιοκρατία και πλήρη διαφάνεια.

Απογοήτευση γιατί δυστυχώς τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα της βαθειάς κρίσης αδυνατούν να συνεννοηθούν, να προτάξουν το εθνικό συμφέρον και να στελεχώσουν τα υπουργεία με τους ικανότερους των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Αντίθετα μετατρέπουν για άλλη μια φορά το κυβερνητικό σχήμα σε όχημα "βολέματος" αποτυχημένων πολιτευτών και "επαγγελματιών" κομματικών γραφειοκρατών. Και μάλιστα με...ποσόστωση συμμετοχής του κάθε κόμματος στη διανομή των θώκων!

Η μικροκομματική νοοτροπία της μεταπολίτευσης σε όλο της το...μεγαλείο. Ο φίλος, του φίλου...ω φίλε! Ή αλλοιώς από το opengov του Γιώργου στο...koumbarosgov των τριών αρχηγών, όπως κυκλοφορεί ευρέως ότι σχολίασε ο κυβερνητικός βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης στο άκουσμα των ονομάτων των νέων γενικών γραμματέων. Ο...κύριος Γενικός στα περισσότερα υπουργεία δεν επελέγη ειδικώς για τη θέση που ανέλαβε, αλλά...γενικώς για την κομματική του προσφορά και για την αφοσίωση του στον αρχηγό.
Εδώ ήρθαμε...Πάμε να φύγουμε!
enikos.gr