Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη σχετικά με το Μνημόνιο


Επίκαιρη ερώτηση για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη σχετικά με το Μνημόνιο και το ρόλο της τρόικας κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης οικονομίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς...

Στην επίκαιρη ερώτηση ο Νότης Μαριάς επισημαίνει πως, οι αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Ταμείο και τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας γνώριζαν από την αρχή ότι το Μνημόνιο ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Καθώς η μέχρι σήμερα εφαρμογή του Μνημονίου έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας και στην καταστροφή της εθνικής οικονομίας ο κ. Μαριάς ρωτά τον υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να προχωρήσει στην άσκηση ενδίκων μέσων κατά του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ προκειμένου να αποζημιώσουν την χώρα μας για την τεράστια οικονομική, κοινωνική και ηθική ζημιά που έχει υποστεί από την εφαρμογή του Μνημονίου και η οποία ανέρχεται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον: Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: Αποζημίωση της Ελληνικής Δημοκρατίας από το ΔΝΤ και τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ) για την κοινωνική, οικονομική και ηθική ζημιά που έχει υποστεί η πατρίδα μας από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Κύριε Υπουργέ,

Ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης σε δηλώσεις του στις 25/7/2012 στην εφημερίδα New York Times επισήμανε ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το Μνημόνιο ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί καθώς «δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας». Επίσης δήλωσε ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του Μνημονίου για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως λέει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών.

Οι παραπάνω αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη αποδεικνύουν ότι το Μνημόνιο σχεδιάστηκε από την τρόικα προκειμένου να οδηγήσει στην υπερχρέωση της Ελλάδας για να μπορέσουν οι δανειστές να βάλλουν χέρι στα «ασημικά» της πατρίδας μας, δηλαδή στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στον ορυκτό πλούτο, στους υδάτινους πόρους, στη δημόσια ακίνητη περιουσία και στις δημόσιες επιχειρήσεις.
ΕΠΕΙΔΗ η ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική του Μνημονίου έχει οδηγήσει σε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας και στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. ΕΠΕΙΔΗ το Μνημόνιο έχει οδηγήσει στην ανεργία πάνω από 1.200.000 συμπολίτες μας, έχει οδηγήσει στα λουκέτα χιλιάδες μαγαζιά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει στείλει στα συσσίτια χιλιάδες συμπατριώτες μας, ΕΠΕΙΔΗ λόγω του Μνημονίου οι αυτοκτονίες αυξάνονται ραγδαία καθώς οι κλητήρες και οι εισπρακτικές εταιρίες εφορμούν. Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι ακριβώς προτίθεται να πράξει προκειμένου η τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ να υποχρεωθούν να αποζημιώσουν την Ελληνική Δημοκρατία για την τεράστια οικονομική, κοινωνική και ηθική ζημιά που έχει υποστεί από την εφαρμογή του Μνημονίου και η οποία ανέρχεται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ;

Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εν λόγω νομικών και λοιπών ενεργειών;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ (ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΟΝ Ν. ΜΑΡΙΑ)ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ!ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

OPOS BLEPO ARGOUN POLY!!!!!OLA FTIAXTO EINAI DI8EN ANTIPOLITEFSI!!!!!MOLIS EXOUN PSIFTI OLA TOTE 8A BGENOUN DINAMIKA!!!OPOS KAI O TZIPRAS !!GNORIZOUN TA PANTA!!!