Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πούτιν προς Ερντογάν: «Δόξα τω Θεώ, τα πάμε καλά»…


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής των G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος...
Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν πολλαπλή συνεργασία και υπάρχει πρόθεση για αύξηση της συνεργασίας αυτής.

«Δόξω τω Θεώ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, εφιστούμε την προσοχή μας σε κάθε νέο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί να το λύσουμε γρήγορα, οι σχέσεις μας έχουν αναπτυχθεί δυναμικά και σταθερά», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλες και όταν υπάρχουν θέματα σε εξέλιξη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον Πούτιν στο Μεξικό « Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά ήταν καλύτερα που είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε εδώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

«Θα ήταν ευχάριστο να συζητήσουμε πέρα από τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

--