Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΣ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ" ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο "ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ" ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ


Η βυζαντινή καμαρίλα είναι προφανώς μέσα στο πεδίο συγγραφικής ερεύνης του νέου γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου, αφού εξ όσον γνωρίζουμε είναι βαθύτατος γνώστης της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Aρκεί βεβαίως να μην...
κολλήσει ως πολιτική" ίωση "στα νέα του καθήκοντα. Πολλοί λένε ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι ήδη το alter ego του φίλου του πρωθυπουργού. Τυφλή εμπιστοσύνη. Αυτή η λέξη τα λέει όλα. Πολυάσχολος ο κ.γενικός.

"Εκτός από την προσωπική εμπιστοσύνη του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Μπαλτάκος έχει την εκτίμηση και τη στήριξη του κ. Κώστα Καραμανλή. Όπως λένε μάλιστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και τον τέως πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στην επαγγελματική ιστορία του κ. Μπαλτάκου είναι αξιοσημείωτο το έργο του στον τομέα της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, χάρη στη δραστηριότητά του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και στη δικηγορία. Επίσης είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας και συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος του Εφιάλτη», το οποίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά", έγραψαν διαδικτυακές σελίδες για τον ίδιο, πλέκοντας του χρήσιμο εγκώμιο.

Τι όμως πραγματεύεται ο "Εφιάλτης" του νομομαθούς Μπαλτάκου;

Περιγραφή Βιβλίου

"Γιατί περιπολούσαν και ενέδρευαν δέκα χρόνια συνέχεια οι Σπαρτιάτες στο Καλλίδρομο; Γιατί ο Αθηνάδης δολοφόνησε τον Εφιάλτη το 469 π.Χ.; Ποιον ρόλο έπαιξε στη δολοφονία η Φοίβη, η πρώην σύζυγος του Εφιάλτη;

Ποιες ήταν οι απόψεις των Σπαρτιατών για τη ζωή και τον θάνατο, την αγάπη και τον έρωτα, τον πόλεμο και την τέχνη, τη μύηση και την αλήθεια; Ποιος ο δικός τους δρόμος για τη γνώση;

"Τι θα απογίνω;" είπε η Φοίβη. "Δεν έχω μέλλον, αλλά αυτό αντέχεται. Ανυπόφορο είναι που δεν έχω παρελθόν. Μπορώ να ζήσω χωρίς μέλλον, αλλά θέλω να πεθάνω γιατί το παρελθόν μου είναι μια ψευδαίσθηση. Μια οφθαλμαπάτη. Δεν έχω τίποτα δικό μου πια. Ούτε καν αναμνήσεις..."

Χρήσιμα όσα γράφει ο κ.Μπαλτάκος. Και για τόν ίδιο αλλά και για τον πολιτικό που καλείται να στηρίξει σε δύσκολες ώρες για την πατρίδα.

Να θυμίσουμε απλώς στον εμβριθή νομικό, ότι εκτός από τον Εφιάλτη, υπήρχε και ο Λεωνίδας. Μόνον που αυτός έμεινε στην ιστορία ως ήρωας ενώ ο "Εφιάλτης" ως αισχρός προδότης, νενέκος και δούλος των προσταγών του χρήματος και των αχαλίνωτων συμπλεγμάτων κατωτερότητας απέναντι στον βασιλιά και ήρωα.

Σύγχρονα διδάγματα που θα πρέπει να διακατέχουν την πορεία ενός "κυβερνήτη" που ο ζωτικός του χώρος έχει ήδη επεκταθεί όχι μόνον στους κήπους του Μαξίμου.
πηγη

1 σχόλια:

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Το βιβλιο το αγορασα πριν χρονια...
Οσες φορες το διαβασα, παντα δακρυα κυλουσαν απ' τα ματια μου...
Πριν τις προηγουμενες εκλογες, ακουσα σε ραδιοφωνικο σταθμο, πως ο γνωστος δικηγορος Τακης Μπαλτακος, μεσολαβησε για να συναντηθουν και να τα βρουν, Σαμαρας και Καραμαν-αλης...
Πηγα να πηδηξω απ' τον δευτερο οροφο...
δεν μπορει ειπα μεσα μου...Ενας ανθρωπος, που εγραψε ενα τοσο ωραιο βιβλιο, να παιζει παιχνιδια τετοια...εξουσιας και "προδοσιας..."
Να ομως που στη ζωη ολα γινονται κι ολα μπορουν να συμβουν...
Τι να πεις;;;
Κριμα, ντροπη, αδικια, υπαρχουν πολλες σκεψεις...
Η εξουσια ειναι γλυκια...το να υποστηριξεις τις αποψεις σου, οποιες κι αν ειναι αυτες, το να μη κανεις πισωγυρισματα, κωλοτουμπες και αλλα τετοια φαιδρα, θελει κουραγιο και ΨΥΧΗ...
Πραγμα που ο Τακης Μπαλτακος, απ' οτι εδειξε δεν διαθετει...
Το βιβλιο ειναι πολυ καλο...οσοι το διαβασαν το ξερουν...
Αυτο ομως σε τελικη αναλυση, δε λεει και τιποτε...
Με την υπαρχουσα κατασταση και με τα τελευταια σκηνικα, δε θα το αγοραζα με τιποτε...
Τακη Μπαλτακο, Μανιατη, Σπαρτιατη...
Σε λυπαμαι...
Καληνυχτα...κι ο θεος να βαλει το χερι του...