Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Ξέφυγαν» οι γερμανικές εφημερίδες για το «ντέρμπι του χρέους»- Δείτε τα πρωτοσέλιδα


«Ξέφυγαν» οι γερμανικές εφημερίδες για το «ντέρμπι του χρέους»- Δείτε τα πρωτοσέλιδα«Ξεσάλωσε» κυριολεκτικά ο σημερινός γερμανικός τύπος λίγες ώρες πριν από τον αγώνα Ελλάδα- Γερμανία για τα προημιτελικά του Euro 2012 με αρκετές εφημερίδες να εμφανίζονται ιδιαίτερα... φανατισμένες και με τάσεις ανθελληνικού παραληρήματος. Φυσικά δεν λείπουν και οι ψύχραιμοι τίτλοι που υπενθυμίζουν ότι πρόκειται μόνο για έναν αγώνα ποδοσφαίρου και δεν συνδέουν την οικονομικοπολιτική πλευρά με την αγωνιστική.



Η λαϊκή εφημερίδα Bild, γνωστή για τις ανθελληνικές και συνήθως... κίτρινες θέσεις της γράφει το πρωτοσέλιδό της «Αντίο Έλληνες. Απόψε δεν μπορούμε να σας σώσουμε». Στις εσωτερικές σελίδες πάντως είναι πιο... ήπια, κάνοντας μνεία στην ελληνογερμανική φιλία, φιλοξενώντας έλληνες εστιάτορες στην Κολωνία προσκαλούν τους Γερμανούς να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα και να πανηγυρίσουν μαζί (αν και αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού ένας θα είναι ο νικητής). Παράλληλα αναρωτιέται αν η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα μπορέσει πραγματικά να εκφράσει τη χαρά της σε περίπτωση που η Γερμανία βάλει γκολ. ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα πως ο «γερμανός προπονητής Γιοακίμ Λεβ θα σπάσει το ελληνικό μπετόν».

Η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Express «προβλέπει» ότι «Η Ελλάδα θα κλάψει απόψε» εκτιμώντας ότι απόψε οι Έλληνες θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση ηττημένοι. Η Frankfurter Rundschau εκτιμά πως θα δούμε αντίπαλους τους «στρατιώτες του ευρώ» με μια ελληνική ομάδα που έχει έναν και μόνο στόχο: να στείλει τη μπάλα στα μούτρα της Μέρκελ.

H Hamburger Morgenpost έχει στο πρωτοσέλιδο της τον Γιόακιμ Λεβ γράφοντας στα αγγλικά: «Highway to Hell-as», δηλαδή ««Γιόγκι, στείλε τους Έλληνες στο δρόμο για την κόλαση (hell)»! Aκόμα πιο επιθετική είναι στις εσωτερικές σελίδες της αναφέροντας: «Ποτέ ξανά Έλληνες», «Οι Ελληνες φορούν κουκουβάγιες στην Αθήνα», «Σήμερα είναι το τέλος των Ελλήνων», «Η καλύτερη στιγμή για να πληρώσετε», «Σουβλάκι Σβάινι» (σ.σ. λογοπαίγνιο με το όνομα του γερμανού διεθνούς Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ), «Kalinixda».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα ταμπλόιντ του Βερολίνου BZ, που προσφέρει στους αναγνώστες της ένα πόστερ της Εθνικής Γερμανίας με τα πρόσωπα των παικτών να έχουν αντικατασταθεί με το πρόσωπο της Μέρκελ σε διαφορετικές εκφράσεις. «Σήμερα υπάρχει ένα επαναληπτικό μάθημα για τους Έλληνες στο ευρώ. Τα αγόρια θα παίξουν όπως η καγκελάριος: σκληρά, αλλά δίκαια», γράφει.

Όσον αφορά την Chemnitzer Μorgenpost είναι επιθετική αναφέροντας: «Μπύρα εναντίον ούζου». Στις εσωτερικές σελίδες αναφέρει: «Δεν υπάρχει λόγος για το ποιος θα προκριθεί. Οι Έλληνες δεν σώζονται σήμερα. Η γερμανική εθνική ομάδα έχει καταστρώσει τα πλάνα της για τα ημιτελικά με τα μάτια της Άνγκελα Μέρκελ να είναι στο Γκντασκ, για την έξοδο της Ελλάδας από την Euro-ζώνη»!

Η εφημερίδα Tageszeitung κάνει λόγο για αγώνα «πιστωτών εναντίον οφειλετών» και εικονογραφεί το ρεπορτάζ της με ένα σκίτσο που απεικονίζει ένα καφέ στην Αθήνα με τους έλληνες παίκτες να αναρωτιούνται πως θα σκοράρουν απέναντι σε έντεκα ομπρέλες με τα ευρωπαϊκά χρώματα, που έχουν παραταχθεί στο αντίπαλο τέρμα, σε μια αναφορά στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Υπάρχουν και... ψύχραιμοι

Παρά τις φανατικές οπτικές υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς. Η Tagespiegel υπενθυμίζει στο πρωτοσέλιδό της πως «ίσως να μην είναι παρά ένα παιχνίδι». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «για πολλούς Έλληνες αυτό δεν είναι απλά ένα παιχνίδι εναντίον της Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ, αλλά της Γερμανίας της Μέρκελ. Μία νίκη θα τόνωνε την αυτοπεποίθηση και την εθνική υπερηφάνεια».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επέλεξε μια εικόνα από σκηνή ταινίας «Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Pythons» που δείχνει τον Σωκράτη και τον Χέγκελ να δίνουν τα χέρια πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο σκετς «Ο Αγώνας των Φιλοσόφων» της ταινίας, τονίζοντας πως ως «λαός ποιητών και των στοχαστών οι Γερμανοί είναι ισότιμοι με τους Έλληνες».

Οι Financial Times Deutschland σέβονται την ελληνική ομάδα στέλνοντας μήνυμα στους γερμανούς παίκτες: «Μόνο μην την υποτιμήσετε». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «για πολλούς Γερμανούς φιλάθλους το πράγμα είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα είναι ένα μικρό εμπόδιο στο δρόμο για την κατάκτηση του Euro 2012. Προσοχή όμως: τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από την υποτίμηση του αντιπάλου».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα δεν παιζουμε με την εθνικη γερμανιας.
Με την εθνικη ΚΟΣΜΟΥ παιζουμε.
Στην κατα τα αλλα γερμανικη ομαδα δεν ειναι κανενας γερμανος.
Τουρκοι , ισπανοι κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον 3:11 .
Αφου ειναι μπασταρδοράτσα οι κατα την γνωμη τους,και μονο, αρια φυλή.
Γι'αυτο θελουν να μας κάνουν σαν τα μουτρα τους μα τους βρωμιαρηδες λαθρομεταναστες (γιατι αν θελανε θα ειχε λυθει το προβλημα) και υπογραψανε την συνθηκη Δουβλινο 2 .
Γιατι μας ζηλευουν κατα βάθος οι μπασταρδοι...!!!
Που θα παει ομως , ο καιρος που θα αλλάξουν τα πραγματα , με την βοηθεια του Θέου ,ειναι κοντά...!

Ανώνυμος είπε...

Συγκεκριμένα, 2 Τούρκοι, 3 Πολωνοί, 1 Ισπανός, 1 Βραζιλιάνος, 1 Γκανέζος, 1 Τυνήσιος, 1 Νιγηριανός και 1 Βόσνιος. Αυτό δεν είναι Εθνική ομάδα αλλά η παγκοσμιοποίηση επί τω έργω.