Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ελένη Λιάσκα: Γι όλα φταίει η Χρυσή Αυγή;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiucQqri2CcDoHzXxskgboriIpUs7nNl0R9RU-3yedP3NjbORPVeXHWngKo3CRr78bjB59RI7MiNLeDQEd2ouJzpOLiykWYc2TjOnj2_Z4iJH3QDBt0zwMzVvloI0DgoBOB1gt5BYzEgRzp/s320/topeiraxtiri.gr.jpgΗ ηθοποιός Ελένη Λιάσκα μέσα από την σελίδα της στο facebook έβγαλε την οργή και την ...

αγανάκτησή κι απαντά σε όλους εκείνους που κατηγορούν την Χρυσή Αυγή. Είναι μια νέα κοπέλα, γνωστή από τα σίριαλ "Καφέ της Χαράς" αλλά κι άλλα πολλά, που δεν βλέπει διέξοδο σε αυτή τη χώρα. Σας μεταφέρουμε τι έγραψε: "Συναγερμός. Η δημοκρατία κινδυνεύει .Οι βουλευτές μας .Οι άνθρωποι που έκαναν τόσο υπερήφανη την ελλαδα υποφέρουν κάτω από την δεσποτική τυρανία του συστήματος της χρυσής αυγής. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε;Η χρυσή αυγή κυβερνούσε τόσα χρόνια και χρεοκόπησε την ελλαδα .Η χρυσή αυγή άδειασε τα ταμεία του κράτους με αποτέλεσμα οι ελληνες να μην έχουν ούτε καν φάρμακα. Η χρυσή αυγή γέμισε την ελλαδα με μετανάστες τους έκανε νόμιμους για να μπορούν να σκοτώνουν και να σφάζουν και να βιάζουν ελληνες και ελληνιδες .Η χρυσή αυγή πούλησε την ελλαδα στους γερμανους και στους γαλλους. Αυτό κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν αστείο και γραφικό. Δύστυχως όμως το σύστημα προσπαθεί να μας το περάσει για αλήθεια... Ανοίξτε τις τηλεοράσεις ,και δείτε το. Τα ραδιόφωνα;Το ίδιο. Ας σκεφτούμε κάτι όμως:Αυτά τα ραδιόφωνα και τα κανάλια μέσα στην τόσο μεγάλη οικονομική κρίση,που βρίσκουν τα λεφτά για να επιβιώσουν;Και τι πολιτικές εξυπηρετούν για να δικαιολογήσουν την οικονομική ενίσχυση; Για όλα λοιπόν φταίει όχι ο..ΣΥΡΙΖΑ αλλά η χρυσή αυγή .Μάλιστα. Για κάποιους πλέον είναι ξεκάθαρο, για άλλους όχι τόσο. Θα το πούμε λοιπόν καθαρά. Ο μόνος λόγος που ξαναγιναν εκλογές ήταν η ελπίδα να μην μπει η χρυσή αυγή στο κοτέτσι με τα χρυσά αυγά. Στην βουλή. Για να μην φωνάζει .Γιατί ,τους έμπειρους πολιτικάντηδες μπορείς να εξαγοράσεις με χρήματα και δόξα. Τα νέα παιδιά με μια καθαρή εθνική ιδεολογία που έχουν στόχους και όνειρα και δεν έχουν προλάβει να διαβρωθούν από το σύστημα ,πως τα εξαγοράζεις;Πως εξαγοράζεις τη σιωπή τους;Την συνενοχή τους; Δεν τα εξαγοράζεις. Και απόδειξη ήταν αυτό που έγινε στα στούντιο του ΑΝΤ1. Του την είχαν στημένη ήταν ολοφάνερο. Ήξεραν ότι είναι παρορμητικός νέος και ότι πιστεύει πως έχει το δίκιο με το μέρος του. Φώναξαν λοιπόν το ανάλογο πάνελ, με την μετρ του είδους στο να εξαγριώνει κόσμο Κανέλλη και την Δουρου με την οποία υπήρχε μεγάλο προηγούμενο. Το σκηνικό στήθηκε και περίμεναν να αρχίσει η παράσταση. Το ελπιδοφόρο είναι πως ο κόσμος τους κατάλαβε στην πλειοψηφία του. Το ευτυχές είναι πως ο κόσμος είδε την Κανέλλη να σηκώνεται πρώτη και να πουλάει τσαμπουκά. Άκουσε την Δουρου να “ψέλνει” ύμνους υπέρ του συστήματος που υπηρετεί πιστά τόσα χρόνια και να κατακεραυνώνει την χρυσή αυγή.. 500 χρόνια Κ. Δουρου μας γύρισαν ήδη, μας γύρισαν οι μέντορες σας, οι συνάδελφοι σας και η βουλή μέσα στην οποία ο λαός σας ψήφισε για να τον υπηρετείτε και όχι για να πάρουν τα μυαλά σας αέρα."

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

επικινδυνα παραπλανητικο ποστ, αντι για ΝΔ ΠΑΣΟΚ εγραψε ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι πολιτικο μανιφεστο!Ευγε στην αρεια καλλιτεχνη,στη γνησια απογονο του Αισχυλου και του Σοφοκλη!Ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι εχει κρυσταλλινη σκεψη και εικονα του κοινωνικοπολιτικου γιγνεσθαι,αυτος ο ταγος του πνευματικου κοσμου!Ημαρτον Θεε μου,με τον καθε τυχαρπαστο,που θαρρει οτι κατεχει τη φιλοσοφικη λιθο,επειδη οικειοποιειται καποιο ιχνος αναγνωρισιμοτητας...Αιδως Αργειοι...

Ανώνυμος είπε...

Χρεισι αβγει γοια να ξαιβρωμησι ο τωπως. Ζητώ ο μασόνος ο Μιχαλολιακος που σας μάντρωσε με δήθεν ελπίδες . Δεν μπορώ να πω ευφυέστατος .

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παντός έκανα το λάθος και ψήφησα Χ.Α και το έχω σκυλομετανιωσει γιατί προχθές είδα μια φωτογραφία του μιχαλολιακου που χαιρετά την Ντόρα και κατάλαβα ότι και αυτός είναι μια από τα ίδια. Ντροπή !!

Ανώνυμος είπε...

Τα είπε πολύ ωραία! Ευγε!!! Όμως τώρα θα συναιχίσει την καριέρα της σαν ηθοποιός ή από αύριο θα ψάχνει για δουλειά;

fivi είπε...

για ποια ΧΑ μιλάς ανιστόρητο σαχλοκουδουνο? για τους ναζι που δήλωσαν οτι θα επιτιθονται σε μεταναστες, κομουνια ομοφυλοφιλους σε παιδικούς σταθμους και σε νοσοκομεία? Φάε το κουτόχορτό σου αγράμματο απαίδευτο ημιτελές ον που θεωρείς οτι ο δωσιλογισμός των υπόλοιπων κομμάτων αθωώνει και δικαιώνει τους φασίστες!

Ανώνυμος είπε...

@22 Ιουνίου 2012 1:51 μ.μ.

Μα αυτοί οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι αριστεροί της κουλτούρας δεν είναι τρωκτικά για να την αποκλείσουν τη κοπελίτσα επειδή έχει ...άλλη άποψη!
Ή μήπως κάνω λάθος και θα την φάει το μαύρο σκοτάδι;;;
Τόση ανοχή σε βιασμούς, δολοφονίες, κλπ..., δείχνουν στο πλαίσιο του ουμανισμού οι καλοί μας ευαίσθητοι καλλιτέχνες, δεν μπορώ να πιστέψω πως θα φάνε λάχανο μια νεαρή ηθοποιό επειδή έχει διαφορετική άποψη!

Ανώνυμος είπε...

@Απάντηση στον @22 Ιουνίου 2012 1:27

Μα δεν έκανε λάθος αυτή όντως πιστεύει ότι για το σκάνδαλο Κοσκωτά, Για τη Ζίμενς, Τα δομημένα ομόλογα, Το άνοιγμα τον Συνόρων, Το Δουβλίνο 2, Το Βατοπαίδι, Το σκάνδαλο των υποκλοπών, του Χρηματιστηρίου, Τα Ολυμπιακά Έργα, Τις συμμετοχές τις Ελλάδας σε πολέμους, Το "λεφτά υπάρχουν" και όλα τα υπόλοιπα τα οποία βαριέμαι να γράψω φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσα ξέρει απο πολιτική το κορίτσι τόσα λέει. Μακάρι να γίνει κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή με τις απόψεις που έχει για τα δικαιώματα των γυναικών (όπως αυτές εκφράζονται εδώ και χρόνια μέσα από τα έντυπα της οργάνωσης). Με τη ΧΑ στα πράγματα τουλάχιστον κάτι τέτοια απολίτικ βούρλα δεν θα είχαν άποψη :)

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο, πολύ καλό κείμενο, η αλήθεια πονάει ρε κουφάλες; Tώρα έρχεται και η πράξη. Γύρισε ο τροχός.

Ανώνυμος είπε...

Με την άποψη της κοπέλας διαφωνώ σε πολλά σημεία.
Αλλά την θαυμάζω για την ντομπροσύνη και την ειλικρίνειά της.
Απεχθάνομαι τα εμετικά σχόλια των υβριστών της μόνο, που δείχνουν πως είναι χρυσαυγίτες από την ανάποδη...

Ανώνυμος είπε...

Η κοπέλα που μόνο κοπέλα δεν είναι ξέχασε να μας πει ότι το σύστημα λειτούργει και με την τάχα αρνητική διαφήμιση που αποσκοπεί στην πραγματική διαφήμιση. Άντε γεια τώρα κατευθυνόμενα ψηφοθηρικά γατάκια που νομίζετε ότι θα καταλάβετε το σύστημα μέσα από το ίδιο το σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

@2.47

Ρίξε και ένα "καταδικάζω τις πρακτικές της χρυσής αυγής" να γελάσουμε λίγο!

Ρεμάλι

Ανώνυμος είπε...

υποθέτω ότι γνωρίζεις πως ηθοποιός σημαίνει φως , σίγουρα δεν ξέρεις όμως τη σημαίνει Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο Σ μικρή Ελένη.Αυτοι που μας κυβερνάνε κοπελία δεν είναι το πολιτικό σύστημα που βλέπεις και που σε αυτό ανήκουν και η Χ.Α. και όλοι τους οποίους αυτή θα.... δέρνει. Αν λοιπόν νομίζεις ότι η Ελλάδα είναι μαγαζί της παραλιακής και χρειάζεται "προστασία" από μπράβους και ανθρώπους της νύχτας βουτηγμένους στην κόκα , στην πορνεία και το οργανομένο έγκλημα τύπου Κασιδιάρη , τότε με γειά σου και χαρά σου.Θα συμφωνήσω βέβαια στο ότι όπως κάθε οίκος ανοχής έτσι και η βουλή χρειάζεται τους νταβατζίδες του.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι να στιγματίζετε και να χυδαιολογείτε εναντίον μιας νέας ηθοποιού, που βγαίνει ανυπόκριτα και σταράτα και καταθέτει την άποψή της.
Έστω την λάθος άποψή της!
Είστε φασίστες με χρυσόσκονη ως περιτύλιγμα, αντί να επισημάνετε που έχει δίκιο (γιατί έχει δίκιο σε κάποια πράγματα), που έχει άδικο, μιλάτε με τσιτάτα και ιδεοληψίες ξεπερασμένες που δεν αντέχουν στην ζοφερή πραγματικότητα.
Είστε χειρότεροι από τους χρυσαυγίτες!

fivi είπε...

ε καλά δεν φωνάξαμε και τους Χρυσαυγίτες να την δείρουνε μη μας μαλώνεις ευαίσθητε δημοκρατικέ ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

Κοντέψατε ρε fivi...
Έλεος πια!
Αν δε σας αρέσει η γνώμη κάποιου να τον σταυρώσετε!

Ανώνυμος είπε...

Το 1922 μετά την μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα ήρθαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες Έλληνες του πόντου και της Μ. Ασίας τους οποίους κάποιοι αποκαλούσαν τουρκόσπορους. Αυτό το στίγμα (του τουρκόσπορου ) χάθηκε όταν ντόπιοι και πρόσφυγες πολέμησαν εναντίον του Φασισμού το 1940. Όμως, τον πρώτο καιρό που ήρθαν συνέβαιναν τα εξής στην χώρα μας :οι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν σε προσφυγικούς καταβλησμούς, στους οποίους ομάδες μελανοχιτώνων φασιστών ,σε στρατιωτική παράταξη έμπαιναν και διψασμένοι για αίμα έσφαζαν και σκορπούσαν τον θάνατο φωνάζοντάς τους τουρκόσπορους. Ήταν οι πρόγονοι της Χ.Α. , τότε σκότωναν Έλληνες πρόσφυγες , σήμερα αλλοδαπούς , αύριο θα κτυπούν όσους διαφωνούν μαζί τους σχηματίζοντας τάγματα εφόδου. Τους ξέρουμε τι είναι, μην μπερδευόμαστε, απλά για να μπορέσει το «σύστημα» να τους εντάξει στην κοινωνία και να τους αποδεχτούμε απαξιώνετε τόσο πολύ το πολιτικό σύστημα έτσι ώστε να τους δεχτούμε σαν λυτρωτές. Η Χ.Α. είναι η αιχμή του δόρατος του ίδιου του συστήματος , τουλάχιστον ο σκληρός πυρήνας της. Σίγουρο είναι και δεν διαφωνεί κανείς ότι οι λαθρομετανάστες αποτελούν μέγιστο πρόβλημα και πρέπει κάπως να λυθεί. Πως όμως ; σκοτώνοντας και σφάζοντας ανθρώπους οι οποίοι είναι θύματα ενός συστήματος που μας τους φόρτωσε για να τους χρησιμοποιήσει σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, ή κτυπώντας το ίδιο το σύστημα που γέννησε αυτό το πρόβλημα και το συντηρεί ;
Ένας μεγάλος ποιητής ο ΜΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ έλεγε << αν θες να απαλλαγείς από τα κουνούπια τότε πρέπει να αποξεράνεις τον βάλτο >>. Αν δηλαδή θέλουμε να απαλλαγούμε από τους λαθρομετανάστες, πρέπει να τα βάλουμε με αυτούς που τους έφεραν εδώ, με αυτούς που ρημάζουν ολόκληρα κράτη και λαούς και τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους . Με την πολιτική δηλαδή των τραπεζιτών, των τοκογλύφων της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας , αυτής που έχει εξαγοράσει ολόκληρο δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα , από τέρμα αριστερά μέχρι τέρμα δεξιά, αυτής , που θέλει τους λαθρ/τες ως φτηνό εργατικό δυναμικό στις ελεύθερες οικονομικές ζώνες που ετοιμάζουν οι Γερμανοί για το προτεκτοράτο τους , που ακόμη ονομάζετε Ελλάδα.
Αυτή η πολιτική βάζει την Χ.Α. να κτυπά και να σφάζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να δεχτεί την παρουσία τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν φτιαχτή στην περιφέρεια, όπου θα γίνουν και οι οικονομικές ζώνες . Με αυτούς να πάει να τα βάλει η Χ.Α., αλλά πως είναι δυνατόν να τα βάλει κάποιος με τα αφεντικά του ;
Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον , δεν θα πεθάνει μόνος σκότωσε τον , ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΣΚΑ
Η Χ.Α. σαφώς και δεν φταίει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, απλά έχει αναλάβει την διαιώνιση και την εντατικοποίηση αυτής της κατάστασης ,για λογαριασμό αυτών που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση ( Λάτσιδες , Βαρδινογιάννηδες , Μπομπολέοι , Μητσοτάκηδες , λαθρέμποροι κλπ ) , τα αφεντικά της δηλαδή..

Ανώνυμος είπε...

Χρυσή αυγή για να χιτλεριστει ο τόπος

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι σχέση έχουν οι αλγερο-μαροκινοί με τους αφγανο-πακιστανούς και τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής ποτέ δεν θα το καταλάβω.
Το να χρησιμοποιούμε την ιστορία κακοποιώντας την για να αποδεχθούμε αυτή τη κτηνωδία που ζούμε εδώ και λίγα χρόνια το θεωρώ αήθες και εμετικό.
Εκτός των άλλων ποιοι πρόσφυγες;;;
Κατά Ρεπούση κάποιοι που συνωστίστηκαν στη προκυμαία ήταν...
ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ!!!!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Η Χ.Α είνια μια δύναμη του 0,00000...%, εσείς οι παλαβοί που λέτε ρατσιστές τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους και διαμαρτύρονται, την γιγαντώσατε!

Με τη λογική σας και οι οθωμανοί, πρόσφυγες ήταν, γιατί όχι;;;

Βρε δε πα να κοιταχτείτε σε κανά καθρέφτη λέω εγώ καλύτερα...

Δεν θα μας τρελάνετε εσείς!!!

Ανώνυμος είπε...

Είχαν εντολές να αφήνουν το κέντρο
της αθήνας στο έλεος της..
και λίγο καιρό προ των εκλογών
να μιλήσουν για στρατόπεδα συγκέντρωσης.. για τα φαινόμενα
στην Πάτρα κι όλα αυτά.. ήταν
γνωστά.. κι έτσι όταν ήρθαν οι
εκλογές.. το μόνο που χρειαζόταν
ήταν βοήθεια απ'τα κανάλια.. όπως
κι έγινε.. προς την Χ.Α. και την
πήγαν στο 7% .. εκμεταλευόμενοι
την αγανάκτηση του κόσμου (την οποία δικαιολογώ εννοείται) δεν
δικαιολογώ την ψήφο του στην Χ.Α.
όμως και στα μνημονιακά κόμματα..

Η Χ.Α. θα πρεπε να εγγυηθεί στους
Έλληνες ψηφοφόρους της πως θα κάνει
τα πάντα για να διατηρήσει την
Ειρήνη και την Δημοκρατία στην
Ελλάδα. (γιατί κάθε άλλο δείχνει να
κάνει και να'χει σκοπό)
αυτό οι αφυπνισμένοι το κατάλαβαν..
και το καταλαβαίνουν όσο περνάει
ο καιρός..

Συμφωνώ με το να φύγουν οι Λάθρο
και να γίνει κάτι με αυτούς.
Αλλά δεν μπορεί να καταργώ να
ακυρώνω την δημοκρατία και να
φωνάζω Χ.αυγίτες να καθαρίζουν
την μπουγάδα.. κλπ. μπορεί και κάθε
γειτονιά να το κάνει αυτό από μόνη
της αυτόνομα.. όχι όμως να νομιμοποιεί το κράτος τέτοιες
μεθόδους σε οργανωμένα κινήματα
που μεθαύριο θα λειτουργήσουν
κατα αυτόν τον τρόπο και με μας
που ΔΕΝ είμαστε Λάθρο.. αλλά δεν
πιστεύουμε σε ακροδεξιές και ναζιστικές θέσεις.

Ξυπνάει ο κόσμος..
Ξυπνάτε όσο είναι καιρός.

υγ. θαρρώ αν ήθελε να λειτουργήσει
για το καλό της Ελλάδας με
παρακρατικό τρόπο η Χ.Α. θα'πρεπε
να το κάνει χτυπόντας την Ρίζα
του κακού όχι τα Κουνούπια..
όπως αναφέρεται στον Μπρέχτ ο κύριος
πιο πάνω.. και πιστεύω
θα τους βγάζαν όλοι το καπέλο.

Ένωση μεταξύ μας θέλουμε.

Ένας ακόμα Ανεξάρτητος Έλληνας !!

Ο Θεός να μας φυλάει παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο 6:55
Λοιπόν μάθε επίσης τα εξής : οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας ήρθαν στην Ελλάδα με πλοία Αμερικάνικα , Σοβιετικά και Ελληνικά. Από αυτά μόνο τα ανήκοντα σε Έλληνες εφοπλιστές ζήτησαν να πληρωθούν για αυτή την μεταφορά <> αλλά τέλος πάντων . Τους φέραν εδώ και τους παρέδωσαν στους εδώ αστούς ως φτηνό εργατικό δυναμικό, όπως γίνετε πάντα και παντού ανά τον κόσμο με μετανάστες , πρόσφυγες ή όπως θέλεις ονόμασέ τους. Όπως και με τους Έλληνες της δεκαετίας του 1920 για Αμερική , ή της δεκαετίας του 1960 για Γερμανία , πολλοί από τους οποίους δεν είχαν και τα απαραίτητα έγραφα . Ο όρος λαθρομετανάστης πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του 1920 και αναφερότανε στους Έλληνες που πήγαιναν για Αμερική λαθραία.
Φτηνό εργατικό δυναμικό φίλε μου , να ποια είναι η σχέση μεταξύ τους , τι δεν καταλαβαίνεις ……………. τι δεν καταλαβαίνεις

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 9:26 ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΊΟΥ ΗΠΕΊΡΟΥ. 20 ΧΡΟΝΙΆ ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΧΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΎ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ...ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ,ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ...ΕΝΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΛΑΜΠΡΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ..ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ...ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ..ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΕΙ ? ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΉΣΩ ΚΟΙΜΙΣΜΈΝΑ ΜΥΑΛΆ ΑΦΙΕΡΏΝΩ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΊΚΑΙΡΟ:

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά ’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.
Όλα σ’αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.
Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!
Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,
πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...
αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,
δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που’χει
στο ’να λουστρίνι, στ’αλλο τσαρούχι.

hoper είπε...

Θα συμφωνήσω σε κάτι μαζλι της, είναι άσχημο όταν διαφωνείς να επιτίθεσαι στο άτομο,δεν είναι επιχειρήματα. Της εξηγείς σε ποια σημεία διαφωνείς συμφωνείς στην άποψη της(ούτε τα μπράβο κι η συμπάρασταση είναι επιχειρήματα). Κι όχι πες τα κορίτσι μου ή μην τα λες αυτά... εκτίθεσαι.
Είναι όμορφα αυτά που λέει, αλλά όπως είπε ενας ανώνυμος πιο πάνω ακόμη κι αν η Χ.Α. δεν το κάνει επίτηδες, δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα να σηκωθεί, όχι δεν το πιστεύω. Γιατί όταν το βασικό σου θέμα είναι οι μετανάστες και πως τον δυναμισμό που μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν εκεί που μπορούν ή διαφωνούν με τέτοιο τρόπο, πως θα γίνει η Ελλάδα μιας ροζ χώρσ, βουτηγμένη στην αγάπη; Πως, ο φόβος δεν γεννά αγγάπη, κι αν γεννήσει θα είναι μια άρρωστη αγάπη. Προφανώς, βία χρησιμοποιούν και τα άλλα κόμματα, βία χρησιμοποιούμε και στην καθημερινότητα μας και πολλοί από μας χρησιμοποίησαν πάνω στο κορίτσι αυτό, βία. Αλλά,ας μην γελιέται, δεν φτάνει ο τσαμπουκάς,ο ψύχραιμος είναι αυτός που στο τέλος θα επιβιώση.

Υγ. Κι αφού αναφέρθηκε κι ο Μπρεχτ ας γράψω κι ένα απόσπασμα του: 'κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο µιας µικρής µερίδας ορισµένων που παίζουν τις θεότητες της µοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν µια πίστη που πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να είναι τυφλή, και µπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη µοίρα τους στα δικά τους χέρια. Μπορεί να παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις, τις αυταπάτες και τα θαύµατα, και µπορεί να παραδώσει τον κόσµο στον άνθρωπο. Μπορεί να µεγαλώσει την αµάθεια και µπορεί να µεγαλώσει τη γνώση. Μπορεί να κάνει έκκληση στις δυνάµεις που αποδείχνουν τη δύναµη τους καταστρέφοντας, και στις δυνάµεις που αποδείχνουν τη δύναµη τους Βοηθώντας.'

Ανώνυμος είπε...

fivi είπε...
<< για ποια ΧΑ μιλάς ανιστόρητο σαχλοκουδουνο? για τους ναζι που δήλωσαν οτι θα επιτιθονται σε μεταναστες, κομουνια ομοφυλοφιλους σε παιδικούς σταθμους και σε νοσοκομεία? Φάε το κουτόχορτό σου αγράμματο απαίδευτο ημιτελές ον που θεωρείς οτι ο δωσιλογισμός των υπόλοιπων κομμάτων αθωώνει και δικαιώνει τους φασίστες! >>

Ανιστόριτο,σαχλοκούδουνο,ναζί,κουτόχορτο,αγράμματο,απαίδευτο/ημιτελές--ον,φασίστες. Η --Δημοκρατική-- άποψη κάποιας Φοίβης ενάντια σε ένα άτομο που εξέφρασε τη γνώμη του δημόσια.Δηλαδή , αν δε μας πείσεις
με τα φοβερά επιχειρήματά σου,τι θα κάνεις μετά ρε τσόλι?Θα μας κλοτσάς τα κεφάλια πάνω στα πεζοδρόμια?

Ανώνυμος είπε...

Καλά το πιο αστείο είναι που από δω και πέρα θα βγαίνει και θα λέει (στους 5000 φίλους της στο FB) "δεν βρίσκω δουλειά" όχι γιατί είμαι ατάλαντη και ο μοναδικός μου πετυχημένος ρόλος ήταν ο κόντρα ρόλος της Γωγός (με βάση το χαρακτήρα της πάντα) που μου έδωσαν στο "Καφέ της Χαράς".Αλλά "γιατί διώκομαι πολιτικά απ το σύστημά επειδή είπα την άποψη μου για τη ΧΑ". Άστο κοριτσάκι μου γιατί και δεν πιάνει όταν βγαίνεις και λες δημόσια "δεν με πλήρωναν και καβάντζωσα ένα σκαμπό(http://www.youtube.com/watch?v=n2qS501rJaE) γιατί δεν είχα τίποτε άλλο να κάνω". Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα σε πάρει για δουλειά ;;; Μόνη σου βούλιαξες όχι επειδή υποστηρίζεις την ΧΑ αλλά επειδή είσαι ατάλαντη και ανώριμη. Και και κάτι τελευταίο δικαίωμα σου να έχεις όποια άποψη θέλεις και να την εκφράζεις δημόσια αλλά και δικαίωμα των υπολοίπων να σε κρίνουν.Αυτό όσο και αν δεν σου αρέσει λέγεται δημοκρατία ξέρεις :) Και όχι το να λες ότι σαχλαμάρα θέλεις και κανείς να μην αντιδράει, το οποίο μόνο δημοκρατία δεν είναι.

*Στην Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα στην ιδανικότερη εφαρμογή στην ιστορία του δημοκρατικού πολιτεύματος - έπεφτε τρελό γιουχάρισμα η Δημοκρατία δεν είναι μόνο το δικαίωμα σου να λες την άποψη σου αλλά να δέχεσαι και την κριτική για αυτήν!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τα εγκωμιαστικά σχόλια και με πιάνουν τα γέλια. Πραγματικά αγράμματοι οι κρυφοχρυσαύγουλοι. Το κοριτσάκι γιατί λέει Σύριζα και όχι Πασοκ ΝΔ? Παραπλανεί επικίνδυνα πρώτον και δεύτερον μπορεί να μας πει γιατί υποστηρίζει την χρυσή αυγή? Μήπως ο παπούλης της ήταν δοσίλογος στον πόλεμο με τους Γερμανούς? Αν φυσικά μας πει κανένας ότι δεν έχουν σχέση τα χρυσαύγουλα με τους Γερμανοτσολιάδες τότε γιατί το πρώτο βιβλίο που δίνουν στα νέα μέλη, ιδίως κάτω τον 15 ετών είναι το Mein Kampf? Σταμάτα ρε μαλακοβιόλη Ελληνα να το παίζεις ξερόλας, διάβασε κανένα βιβλίο, μάθε να μαθαίνεις πάντα και την άλλη όψη της ιστορίας και να κρίνεις μόνος σου. Μην γίνεσαι μαλακοβιόλης σαν αυτούς στην τηλεόραση. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΖΩ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΒΟΥΛΗΣ