Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ακόμη χωρίς βιβλία οι μαθητές


Χωρίς βιβλία παραμένουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι τα βιβλία θα βρίσκονταν στα χέρια τους έως τα μέσα Νοεμβρίου. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές εξακολουθούν να κάνουν μάθημα και να διαβάζουν από φωτοτυπίες και CD. Καθηγητές, μαθητές και γονείς κατ' επέκταση, έβγαλαν το πρώτο τρίμηνο της.... σχολικής...
χρονιάς, μέσα σε βουνά φωτοτυπιών προσπαθώντας -μάταια, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί- να αντικαταστήσουν τα βιβλία. Τη σαφή δέσμευση του Υπουργείου για τον ακριβή χρόνο παράδοσης όλων των εκπαιδευτικών βιβλίων στα σχολεία σε όλη τη χώρα ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, ο βουλευτής σημειώνει ότι «από 1ης Ιανουαρίου 2012 ο Οργανισμός Σχολικών Βιβλίων παύει να υφίσταται και αντικαθίσταται από το Ινστιτούτο «Διόφαντος», γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα καθώς δεν προβλέπει τη διαδικασία ενοικίασης αποθηκών, μεταφορέων κ.λπ. για τη φετινή χρονιά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ασχοληθεί με τις ελλείψεις». Επιπλέον, αναφέρει ότι «το μόνο που έχει δρομολογήσει είναι η έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια χάρτου εκτύπωσης των βιβλίων της επόμενης σχολικής χρονιάς και συνεπώς όλες οι αποστολές που θα έχουν καθυστερήσει θα βρεθούν στον αέρα», ενώ «η μεγάλη πιθανότητα να μην έχουν φθάσει όλα τα βιβλία στα σχολεία ως τα Χριστούγεννα προκαλεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς έντονη ανησυχία και σε αρκετές περιπτώσεις οργή για τον εμπαιγμό που δέχονται από το Υπουργείο» και ότι «η παντελής αδυναμία του Υπουργείου να συντονίζει τη διαδικασία και η ελλιπής προετοιμασία του δεν έχει τέλος και δυστυχώς δίνει την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας».
http://www.protothema.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ;
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ;
ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΠΟΛΥ.
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτα τα εφαγε η διαμαντοπουλου με τους δικους της. Ποιος αμφιβαλει οτι μια σιωνιστρια σαν αυτη που μισει τους Ελληνες, θα ηθελε να προχωρησει η παιδεια στην χωρα μας; Το μονο που την απασχολει ειναι να διαλυθουμε σαν λαος μια ωρα αρχιτερα.

Ανώνυμος είπε...

και τί τα θέλουν; να μάθουν την ιστορία της Διαμαντοπούλου; και που θα βρουνε δουλειές;Ας γίνουν δασκάλοι οι γονείς αν θέλουμε τα Ελληνόπουλα να μωρφωθούν.