Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η πρόταση - σοκ έγινε από στενό συνεργάτη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: "Να πάτε το στόλο σας για συντήρηση στη Τουρκία"! Ποιοι το πρότειναν!



“Μπορείτε να πάτε το Στόλο σας για συντήρηση στη Τουρκία”! Η πρόταση -σοκ είχε γίνει από στενό συνεργάτη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Υπεύθυνου για τον Ανταγωνισμό κ. Χοακίν Αλμούνια, σε κλιμάκιο αξιωματικών του ΠΝ! Και είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν στην ΕΕ το θέμα των... Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Το ερώτημα είναι αν πράγματι…ζουν στον κόσμο τους όπως δείχνουν τέτοιου είδους προτάσεις, ή συμβαίνει κάτι χειρότερο και πονηρό.

Το κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών είχε συνάντηση με το επιτελείο του Αλμούνια και προσπάθησε να εξηγήσει πόσο σημαντικά για τη συντήρηση του Στόλου μας είναι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η απάντηση που έλαβαν ήταν σοκ:
“Και γιατί πρέπει οπωσδήποτε να συντηρείτε το Στόλο σας στο Σκαραμαγκά; Ναυπηγεία υπάρχουν στη Τουρκία, την Ισπανία, την Ιταλία. Γιατί να μην τα πάτε εκεί”! Η σειρά των χωρών είναι ακριβώς όπως ειπώθηκε στους αξιωματικούς μας. Οι οποίοι και προσπάθησαν να επαναφέρουν…πίσω στη πραγματικότητα τους συνεργάτες του Αλμούνια.
Ίσως γι΄ αυτό και η συνάντηση που είχε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης με τον Αλμούνια δεν είχε κανένα ουσιαστικό, θετικό τουλάχιτον, αποτέλεσμα. Όταν έχουν τέτοιες παράλογες απόψεις σε τι μπορεί να ελπίζεις;
Η κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι για ακόμη μία φορά κρίσιμη. Η ιδιοκτησία απαιτεί 100.000.000 ευρώ μέχρι τις 17 Οκτωβρίου,όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που υπάρχει.
Όπως βέβαια αποκάλυψε με δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης, απαιτούν κι άλλα. Τη ναυπήγηση νέων φρεγατών ή τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ. Για το πρώτο δεν υπάρχει καμία προοπτική στο ορατό μέλλον. Για το δεύτερο, χρειάζονται 400.000.000 ευρώ.

onalert