Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η ισονομία των Ελλήνων πολιτών σε συνθήκες «επιλεκτικής χρεωκοπίας»


Αφού εξάντλησαν κάθε μέσο πίεσης, επινόησαν την μέθοδο της επιλεκτικής χρεωκοπίας. Αυτό σημαίνει ότι για το διάστημα που θα κρατάει το παζάρεμα της αναζήτησης της υποτιθέμενης «λύσης» δεν θα πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις σαν μέσο πίεσης προς τις ύστατες φωνές αντίστασης
Δεν θα λειτουργούν οι κρατικές τράπεζες, οι καταθέσεις σε αυτές θα είναι...
υπό καθεστώς μερικής δέσμευσης, ο ιδιωτικός τομέας θα περάσει σε καθεστώς άμεσης πληρωμής των παραγγελιών για την αποστολή και παραλαβή αγαθών και υπηρεσιών

και το χειρότερο όλων, οι περιουσίες των ασφαλιστικών ταμείων και των κρατικών τραπεζών θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση.
Το όλο σχέδιο είναι το «κούρεμα», δηλαδή η δραστική περικοπή της αξίας ορισμένων μόνο, κατόχων, Ελληνικών ομολόγων. Με λίγα λόγια στο στόχαστρο βρίσκονται τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία (περίπου 25 δις ευρώ) και οι κρατικές ελληνικές τράπεζες.
Κάτι που στις σημερινές συνθήκες (κανονική ροή πληρωμών των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους και των ιδιωτικών επιχειρήσεων) δεν μπορεί καν να τεθεί ως λογικό, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την μέθοδο της ελεγχόμενης χρεωκοπίας, θα πατροναριστεί ως η μόνη ρεαλιστική πρόταση. Πίσω από όλα αυτά βεβαίως κρύβονται τα μεγάλα τραστ ελληνικών και ξένων εκπροσώπων του κεφαλαίου που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και που δυστυχώς η γερμανίδα καγκελάριος δεν κατάφερε να φέρει στο τραπέζι των επαναδιαπραγματεύσεων για να τους πείσει ότι θα πρέπει εν ονόματι της παγκόσμιας σταθερότητας, πολιτικής και νομισματικής, να ψαλιδίσουν μέρος των κερδών των ελληνικών τίτλων.
Οι τελευταίοι μάλιστα φαίνεται ότι απειλούν να στραφούν δικαστικά εναντίον της χώρας μας. Το τίμημα που πλήρωσε η κ. Μέρκελ για την προσπάθειά της αυτή, την συμμετοχή ιδιωτών στο νέο δάνειο, ήταν ακριβό καθώς σύσσωμος ο ξένος και ελληνικός τύπος με λασπολογίες και διαστρέβλωση της αλήθειας μείωσε την δημοτικότητά της και της αφαίρεσε μεταξύ άλλων πολύτιμα ποσοστά στα γερμανικά κρατίδια επιρροής της.
Το χρονικό του προαναγγελθέντος οικονομικού εκβιασμού, η επονομαζόμενη «επιλεκτική χρεωκοπία», θα έχει ως εξής:
1. Αναγγελία έναρξης του νέου «ειδικού καθεστώτος» της επιλεκτικής χρεωκοπίας με άμεση απειλή και ίσως πραγματοποίηση στάσης πληρωμών του δημόσιου τομέα και ελαχιστοποίηση της δραστηριότητας των κρατικών ελληνικών τραπεζών.
2. Μετα από μακρά διαβούλευση μεταξύ «ειδικών οικονομολόγων» ως πλέον «ρεαλιστική και εφικτή» λύση θα προταθεί και θα προκριθεί το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ορισμένων μόνο κατόχων και δη, των ελληνικών κρατικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
3. Ο χρόνος θα πιέζει αφόρητα και κάθε μέρα που θα περνά θα είναι ένας οικονομικός Γολγοθάς για τους έλληνες διαχειριστές της κρίσης. Δυστυχώς η πρόταση του επιλεκτικού κουρέματος των κατόχων των ελληνικών ομολόγων θα προκριθεί κάτω από το βάρος της στάσης πληρωμών του δημόσιου τομέα και στέρησης χρήματος από τον ιδιωτικό τομέα.
4. Άρση του ειδικού καθεστώτος και «αναβάθμιση», από τους οίκους αξιολόγησης την στιγμή που η χώρα θα περιέρχεται σε βαθειά κρίση με χιλιάδες ανέργους, με ανθρώπους χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, χωρίς καν παρόν.
Καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου, θα προσπαθήσουν εκβιαστικά, εφαρμόζοντας ανυπόστατες νομικά και κατασκευασμένες σε πανεπιστημιακά οικονομικά κέντρα απάνθρωπες πρακτικές, που αποτελούν την απαρχή της σύγχρονης δουλείας.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να αφαιρείς από τον πολίτη ν τα ασφαλιστικά του δικαιώματα δηλαδή την αποταμίευσή του για την μελλοντική του επιβίωση και συγχρόνως να του επιβάλλεις να πληρώνει τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ποια είναι η θεμελιώδης συνταγματική αρχή ισονομίας και ισοπολιτείας στην οποία στηρίζεται η κατασκευή και εφαρμογή του μοντέλου της επιλεκτικής χρεωκοπίας;
Ποιες είναι οι νομικές και ποινικές ευθύνες των ελλήνων κυβερνώντων που όχι μόνο θα επιτρέψουν αλλά θα επιβάλλουν τα παράνομα αυτά μέτρα. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ιστορίας της ανθρωπότητας, μετά την εφαρμογή παρόμοιων οικονομικών τεχνασμάτων σε βάρος των «υπηκόων» των χωρών του πλανήτη; Που είναι η λειτουργία των θεσμών της απονομής δικαιοσύνης για τους πραγματικούς υπαίτιους της παγκόσμιας χρεωκοπίας;

Πριν φθάσουμε σε αυτήν την τρομακτική στιγμή, την καταστροφή δια παντός της Ελλάδας που ξέρουμε, ας θυμηθούμε και ας οπλιστούμε με τα λόγια του εθνικού μας συγγραφέα Αλ. Παπαδιαμάντη για τους έλληνες πολιτικούς, που ίσως μας αφυπνίσουν και μας συσπειρώσουν!
«Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκε την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσία. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησεν την πολιτική. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα, πάντοτε η αυτή. Τότε δια της βίας τώρα δια του δόλου… και δια της βίας. Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι οι πίθηκοι (καλώ δε ούτω τους λεγόμενους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των…».
Ένας λαός, εάν θέλει να παραμείνει στον παγκόσμιο χάρτη, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί δώσει την μάχη του, έστω και χωρίς ελπίδα νίκης, μόνο διότι πρέπει.
Γ.Α. Παγουρόπουλος
Πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IZN79yUNY2k&feature=related