Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η σιωπή των αμνών και τα καλολαδωμένα παπαγαλάκια


Ένας καλολαδωμένος μηχανισμός προπαγάνδας και πολιτικής τρομοκρατίας ενάντια σε όσους επιμένουν να αντιδρούν και να αντιστέκονται, έχει στήσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας τους τελευταίους 21 μήνες. Σ’ αυτό τον μηχανισμό συμμετέχουν, εκτός απ’ τους συνήθεις ύποπτους, τα ΜΜΕ των «βαρόνων μεγαλεργολάβων» και πολλά «golden boys» της δημοσιογραφίας, εδώ και χρόνια ευνουχισμένοι υπηρέτες της...
εκάστοτε εξουσίας.


Άνθρωποι που με όπλο τους την «έγκριτη ανάλυση» διαστρεβλώνουν με κάθε τρόπο τις θέσεις των «απέναντι», δηλαδή όλων των πολιτών που «έτυχε» να μην τα «έφαγαν μαζί» με τον «κύριο Θόδωρο» και τους φίλους του, με λοιδορίες, με επιχειρήσεις απαξίωσης και πολιτικής τρομοκράτησης…

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ των «βαρόνων» και των «golden boys» επιβάλει τη σιωπή των αμνών για το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», και το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ». Το μήνυμα αυτό, που εκπορεύεται αρχικά από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά κι απ’ όλα τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τους πολυαμοιβόμενους πανεπιστημιακούς στα τηλεοπτικά πάνελ και τους.... κομματικούς συνδικαλιστές, είναι απλό και κινείται σε τρεις άξονες:

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι - Ότι έγινε έγινε, από εδώ και στο εξής να δούμε τι θα κάνουμε - Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, δηλαδή το οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και το οικονομικό κατεστημένο των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων «νταβατζήδων», έχουν βάλει μπροστά ένα κεντρικό προπαγανδιστικό μήνυμα και προσπαθούν, με δήθεν αθώο τρόπο, να το εμφυτεύσουν στο συλλογικό λαϊκό υποσυνείδητο.

Ο στόχος αυτής της προπαγάνδας είναι απλός. Στοχεύει να εμφυτεύσει στο λαϊκό υποσυνείδητο την ιδέα της συνενοχής όλων των πολιτών ώστε να ακυρώσει οποιαδήποτε σκέψη και προσπάθεια για στόχευση συγκεκριμένων υπευθύνων (είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι).

Στοχεύει στο να μην αγγιχτεί καθόλου το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο (δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών), το οποίο φυσικά θα είναι και το ίδιο που αναλαμβάνει το «βαρύ φορτίο» να μας βγάλει από την κρίση. Δηλαδή, οι ίδιοι οι λύκοι ζητούν να βγάλουν τα πρόβατα βόλτα.
Πηγη