Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

H πιο κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση Παπανδρέου


Στην πιο κρίσιμη ίσως εβδομάδα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μπαίνουμε τη Δευτέρα, καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
καλείται να περάσει το «διπλό» σκόπελο: Από τη μία καλείται να πείσει τους Ευρωπαίους Εταίρους μας για την αναγκαιότητα βοήθειας της ελληνικής οικονομίας, και από την άλλη θα προσπαθήσει να πείσει όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατηρούν επιφυλάξεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε στελέχωση της κυβέρνησης με πρόσωπα «κοινής αποδοχής», εκτός ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να προσεγγίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να επιτύχει την ζητούμενη συναίνεση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο προς ψήφιση, καθώς θα πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν τα τέλη Ιουνίου, γεγονός που έχει σημάνει συναγεμό στο επιτελείο του πρωθυπουργού.
Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός της Βελγίου, και πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γκι Βερχόφστατ με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής καλεί τους Έλληνες να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ξεπεράσουν την κρίση, απευθύνει, ενώ στέλενι το δικό του μήνυμα στις ηγεσίές των χωρών της Ευωζώνης, σημειώνοντας ότι μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε αυτόματα και το τέλος του ευρώ.
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός λοιπόν τι τους κοιτάμε σαν χάνοι.Βουρ και έξω από την ζώνη του ευρώ να δούμε πόσα απίδια πιανει ο πάτος της κ Μέρκελφυρερ

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΓΚ...ΑΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ....ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ.