Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η Άγκυρα θα εισβάλλει στη Συρία



Μετά τη δραματική εξέγερση της Παρασκευής, κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία διαθέτει τουρκικό στρατό στα βόρεια της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Μοσάντ, η Τουρκία ενδεχομένως να εισβάλλει στη Συρία για να προστατεύσει τους πολίτες της Συρίας από το.... στρατό του Μπασάρ Άσαντ, ο οποίος χρησιμοποιεί ελικόπτερα για να εξολοθρεύσει τους επαναστατημένους.


Η Τουρκία θέτει ως επιχείρημα την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1973, κατά το οποίο εγκρίθηκε η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης.
Τα τουρκικά στρατεύματα με βάση αυτή τη συλλογιστική, θα μπορέσουν να εισβάλλουν άμεσα, ώστε  να αρχίσουν  να κινούνται ενάντια του στρατού του Σύριου Προέδρου.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Άσαντ θα θεωρήσει  την εισβολή ως πράξη πολέμου και θα ξεσπάσουν μάχες μεταξύ των στρατών των δύο χωρών.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή  η συριακή τηλεόραση έχει αλλάξει γραμμή, αρχίζοντας μια προπαγάνδα κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, στο οποίο επιτίθεται απροκάλυπτα.

Η τουρκική απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία έχει ως σκοπό να επιτύχει τρεις στόχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες:

 Πρώτον να σταματήσει ένα πιθανό κύμα προσφύγων προς την Τουρκία. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν συμφώνησε να απορροφήσει περίπου τρεις χιλιάδες πρόσφυγες, αλλά, η Άγκυρα δεν προτίθεται να δεχθεί περισσότερα κύματα προσφύγων.

Δεύτερον. Ο τουρκικός στρατός σκοπεύει να δημιουργήσει μια στρατιωτική ζώνη στη βόρεια Συρία, η οποία θα υποστηριχθεί από την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο για να βοηθήσει τα στρατόπεδα των προσφύγων που θα καταφύγουν σε αυτήν.

Τρίτον. Δίνεται ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στις βόρειο κουρδικές περιοχές της Συρίας για να δημιουργήσει εκεί μια στρατιωτική ζώνη μεταξύ του τουρκικού Κουρδιστάν, κοντά στην μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Al Qamishli.


--
Πηγή: DEBKA

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Συρία δεν έχει καλές σχέσεις με τους Ρώσους;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΑΓΟΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝΑΚΟΣ.

manos2626 είπε...

καλα μην βασιζεστε και πολυ στον πουτινακο...δεν μας εχει και σε ιδιαιτερη εκτιμηση τελευταια...


Eυθεία απειλή της Ρωσίας για Αιγαίο λόγω της αντιπυραυλικής ασπίδας


Η πρώτη οξεία αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα, ήρθε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς, από την Μόσχα με μία σκληρή δήλωση με αφορμή την είσοδο του αμερικανικού καταδρομικού USS Monterey στη Μαύρη Θάλασσα, προερχόμενου από το Αιγαίο, όπου περιπολούσε τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να συμμετάσχει στις αμερικανο-ουκρανικές ασκήσεις Sea Breeze 2011.

Στην δήλωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει αναφορά στην "εγκατάσταση στο Αιγαίο αμερικανικών πλοίων τα οποία θα προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα" και προειδοποιιεί ότι "Θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας", πρακτικά δηλαδή θα στοχοποιηθούν οι περιοχές δράσης των αμερικναικών πλοίων ήτοι η ... Ελλάδα!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20841&Itemid=139

Ανώνυμος είπε...

Γάμησέ τα είναι τρελοί όλοι τους όλα για το χρήμα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμαζονται για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ μολις σκασει η φουσκα του ψευτικου χρηματος και του χρεους! Τα σημαδια ειναι ολοφανερα! Ενημερωθειτε για το τελεσιγραφο της Κινας προς ΗΠΑ οσον αφορα την επεμβαση στο Πακισταν, που υποστηριζεται απο την Ρωσια! Οι ψυχοπαθεις κυβερνητες μας ωθουν σε μια νεα κτηνωδια μην μπορωντας να λυσουν αλλιως τις διαφορες τους! Λαοι του κοσμου ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ!

East είπε...

Η Συρία και όλες οι Αραβόφωνες περιοχές ήταν κέντρα Ελληνισμού-Χριστιανισμού-Ρωμιοσύνης, οι κάτοικοι των οποίων εξισλαμίστηκαν από τους Άραβες κατακτητές, και που έως και σήμερα υπάρχουν σημαντικές μειονότητες Ρωμιών-Ορθόδοξων-Χριστιανών.

Η Ελλάδα ως ηγέτης των Ορθοδόξων και διάδοχος του Βυζαντίου-Ρωμανίας, δεν πρέπει να χαρίσει την περιοχή στους Άραβες και Οθωμανούς κατακτητές και τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές.

Η Ελλάδα έχει χρέος να προστατεύσει την Χριστιανική μειονότητα, να κάνει οικονομική συνεργασία και να ανοίξει Ελληνικά σχολεία και Εκκλησίες στην περιοχή, να υπενθυμίσει σε όλους τους κατοίκους την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους, και να τους επανελληνοποιήσει, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον είναι ή γίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε east τι θα γινει με την παρτυ σου;
Σταματα τις μαλακιες με τισ ελληνοποιησεις και τραβα να γραψεις στον Λιακοπουλο για τα ναχσραμον.
Αντε με τις βλακειες.

Ανώνυμος είπε...

EAST γαμώ το Βυζάντιο και τα ρωμαίικα μόνο Έλληνες είμαστε και μόνο αυτό θα παραμείνουμε και μιλάμε μόνο Ελληνικά και όχι Ρωμαϊκά - Λατινικά. Το ξέρουμε ότι είναι αρκετοί κρητικοί και άλλοι Ελληνογενείς στην Περιοχή αλλά όχι ότι όλοι είναι Έλληνες έτσι μην λες μαλακίες. Πρώτα Έλληνας και μετά Χριστιανός έτσι πάει το πράγμα (Ελληνορθόδοξος) και όχι (Ορθοδοξέλλην).

East είπε...

"Έλληνες είμαστε και μόνο αυτό θα παραμείνουμε και μιλάμε μόνο Ελληνικά και όχι Ρωμαϊκά - Λατινικά"

Η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη, όπως και όλη η περιοχή, η Ρωμανία ήταν Ελληνική Ορθόδοξη Αυτοκρατορία, τα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος, και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

Ανώνυμος είπε...

1)ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,
2)ΣΥΡΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΙΡΑΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΡΩΣΩΝ
1 χ 2
2,54 5,21 1,16

ΑΓΩΝΑΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε λοβερ μη κουραζεσαι και πολυ.Δεν ξερεις τιποτα για το Βυζαντιο παρα μονο προπαγανδες του σιωνισμου. Σας σκυλοβαρεθηκα αντιχριστοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε east μπερδεμενος εισαι.Τι σχεση εχει η Ελλαδα με τον χριστιανισμο,καλα οτι ειμαστε παντου αυτό ναι λόγο δυνατού σπέρματος!!!Να σκεπαζεσε ακομα κρυο κανει.

Ανώνυμος είπε...

τα απανταχου λαμογια που κυβερνουν τον κοσμο καταλαβαν οτι τους καταλαβαμε τι ειναι και με τον 3 παγκοσμιο τηελοθν να κανουν οσουσ μινουν δουλους τις λιθης και του αφεντικου τους του σατανα...