Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ζουν οι Θεοί και τα ιερά τους!


Ζουν οι Θεοί και τα ιερά τους!
Καταστρέφουν τους βωμούς και τα ιερά μας, θέλουν να μας αφανίσουν όπως τότε στην αρχαία Σκυθόπολη. Γέμισε ο τόπος Εφιάλτες και μιάσματα.

Όμως την περασμένη κυριακή η Αρχαία Αγορά των Αθηνών πλημμύρισε από Έλληνες με πύρινες ματιές και καρδιές πυρφόρες. Εμείς οι Έλληνες ήμασταν στο «Εμείς» κι όχι στο...


«εγώ» της μικροψυχίας και της χωριστικότητας.

Χωρίς ποδηγεσίες και πατροναρίσματα, χωρίς γραμμές καθοδήγησης, ελεύθεροι σαν το ποτάμι που κυλάει, μαζευτήκαμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: Σεβασμό στα όσια και στα ιερά μας, σεβασμό στην εθνική μας κληρονομιά, που είναι κι όλου του πλανήτη κληρονομιά.

Σήμερα στην αρχαία αγορά μύρισε ξανά θυμίαμα ο βωμός των δώδεκα Ελλήνων Θεών και μες στις ευωδιές απ' το λιβάνι ξορκίσαμε τη μιζέρια και τον ωχαδερφισμό μας. Οι αρχαίες πέτρες δονήθηκαν και ρίγησαν τα μέλη στο άκουσμα του ιερού ύμνου στους Έλληνες θεούς. Μετά από τόσους αιώνες σκοταδισμού και σιωπής μια φωνή έσκισε τον ορίζοντα:

«Ζουν οι Θεοί και τα ιερά τους! Καίει ακόμα φωτιά. Πυρώνει το άγιον ύδωρ του Μαντείου. Ιδές την δάφνην, αχνίζει εις τα τρίσβαθα της ψυχής μου, της ψυχής σου, και όλων των αληθινών Ελλήνων». 

Σε μας έλαχε να είμαστε θεματοφύλακες του πολιτισμού της ανθρωπότητας. Γνωρίζουμε πως η καταστροφή του παρελθόντος και της ιστορίας μας είναι η καταστροφή του μέλλοντός μας. Σώζοντας τον τόπο μας θα σώσουμε τον κόσμο ολάκερο. Η σημερινή μέρα ας είναι η πρώτη μέρα της επιστροφής στη νοσταλγική πατρίδα των ιδεωδών και των αξιών, του κάλλους και της αρμονίας, των φιλοσόφων και των ηρώων. Ας είμαστε όλοι εμείς ένα γερό βαρίδι που θα γείρει την πλάστιγγα κατά τον ήλιο.

«...Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»


(«Ο Ήλιος ο Πρώτος» Ο. Ελύτης)



Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=43731:2011-03-13-180000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1H0P0TEr1

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TO ΛΕΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ Μ'ΚΙ ΡΩΤΑΓΑ ΙΓΩ ΤΗ ΒΛΑΧΑ Μ'.
ΜΩΡ΄ΣΥ ΤΙ ΓΙΟΥΡΤΗ ΕΙΝ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΕΙΣ; κΙ ΜΟΥΠΙ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΟΧ' ΙΓΩ ΑΦΕΝΤΙΜ'ΟΥ ΑΕΡΑΣ Τ' ΦΕΡΝ'ΤΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΕΙΝΙ ΜΑΛΛΟΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΥ ΘΕΙΟ!!!
ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ, ΑΕΙ ΟΥΡΕ ΠΑΛΙΟΓΔΑ ,ΟΥΛΑ ΤΑ ΝΑΠΟΥΔΑ ΕΙΣΕΙΣ ΜΠΡΡΡΡΡΡ ΤΣΑΠ ΤΣΑΠ.

dont remain silent είπε...

Αίσχοοοοοοος..Διάβασα ότι το υπουργείο πολιτισμού, θα διαθέσει 4 εκ, για την αναστήλωση ενός τζαμιού, στη Θράκη..δηλ, οι ανησυχίες, η ευαισθησία και ο πολιτισμός μας, εξαντλείται στον πολιτισμό και την κληρονομιά μόνο, άλλων εθνών;;

Ανώνυμος είπε...

παλι γραφικο καταντησε το μπλογκ
(εγω αυτο θα γραφω μεχρι να καταλαβει η συντακτικη ομαδα.....)
...........κ μην ακουσω κακες κουβεντες γιατι εγω διαβαζω το μπλογκ απο τοτε που ειχε τρια αθρα....προ εκλογης ομπαμα....κ με ποναει η τωρινη φαση

Ανώνυμος είπε...

Φιλτατοι, όλοι οι ΄Ελληνες αγαπούμε και σεβόμαστε την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας και είμεθα υπερήφανοι ,ως απόγονοι και συνεχιστές της φυλής μας.Ως ένα σημείο βεβαίως.Γιατί η φυλή μας , η ράτσα μας, δεν σταμάτησε ποτέ την πνευματική δημιουργία σε όλους τους τομείς.Δεν θα αρχίσουμε όμως να διακατεχόμαστε από εμπάθεια, πως ό,τι δήποτε αρχαίο ήταν ιερό και να αρχίσουμε να προσκυνούμε τα είδωλα και τους 12 θεούς, που οι ίδιοι οι προγονοί μας απαξίωσαν, δεν πίστευαν σ'αυτούς και στα κωμικοτραγικά καο σεξουαλικά τους κατορθώματα.΄Ολα ήταν συμβολικά γιατί γνώριζαν και πίστευαν πως ο άνθρωπος έχει άλλο προορισμό.Να φτασει στην θέοση ο ίδιος (ΠΛΑΤΩΝ).
Βεβαίως αυτό δεν θα ήταν κατορθωτό άν ο ίδιος ο Θεός δεν αποκαλυπτόταν στον άνθρωπο.Με την αποκάλυψη αυτή του Θεού και Κυρίου μας Ιησού Χριστού ο οποίος έλαβε την ανθώπινη μορφή προκειμένου να βοηθήση το αδύναμο πλάσμα του, με όλα του τα ελατώματα, να φθάσει τον δημιουργό του και να γίνει συνδημιουργός του,Οάνθρωπος πλέον έχει αυτή την δυνατότητα,χάρις στον δρόμο που Εκείνος μας υπέδειξε να ακολουθήσουμε.Όταν ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης βρισκόταν στην Αίγυπτο, έτυχε να συμπέση την εποχή και την ημέρα που σταυρώθηκε ο Κύριός μας.Τότε βλέποντας να σκοτεινιάζει το σύμπαν και να ταρακουνιέται η γή είπε" ή το πάν απώλλεται ή Θεός Πάσχει" καθ' όσον ήτο ειδωλολάτρης.Αργότερα όταν άκουσε γιά τον Κύριο από το στόμα του Αποστόλου Παύλου έγινε ο πρώτος Χριστιανός στην Αθήνα μαζί με την σύζυγό του Δάμαρη.Τώρα όσοι έχετε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία στην αρχαιότητα,καλό θα ήταν να διλωκεται τους αρχαιοκάπηλους και σύγχρονους καταστροφείς του,χάριν του κέρδους και όχι να στρέφεστε εναντίων των συνελλήνων,προτρεόμενοι από κάθε είδους ύποπτα και επικίνδυνα υποκείμενα, που εξυπηρετούν αλλους σκοπούς.
Β Λ Α Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/x.html
Τελικα ειμασταν γραφικοι ή δεν ειμασταν??
Εχει χαζεψει ο κοσμος ή οχι?
Αποφασιστε για να ξερουμε τι ρολο βαρατε σ αυτο το blogspot...Μεχρι και μασωνους μας ειπατε,επειδη ηταν εκει η Τζανη,ο Ραδαμανθης,κλπ(λες και γι αυτους πηγαμε)!!Απαραδεκτο απο αυτο τον ιστοτοπο!!Τωρα ομως βαρατε κωλοτουμπες γιατι καταλαβατε τι παπαρια κανατε!
Ντροπη να λετε οτι εξυμνουσαμε μασωνια,ενω σκοπος της συγκεντρωσης ηταν διαμαρτυρια!
Και στο κατω-κατω δεν εχετε κανενα δικαιωμα να προσβαλλετε την θρησκεια και τα πιστευω ΚΑΝΕΝΟΣ!
Ωφειλετε μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την αναρτηση που χατε κανει,εκτος βεβαια αν εχετε το αλαθητο και ειστε υπερανω!!Εκτεθηκατε μονοι σας!

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 19 Μαρτίου 2011 8:28 μ.μ. τα παιδια έλεγαν οχι τοσο για την συγκέντρωση όσο για μερικους που ηταν στην συγκέντρωση.... αν δεις το βιντεο που εχουν σε αυτή την ανάρτηση

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/x.html

αυτο εδω
http://www.youtube.com/watch?v=TmdDqpr03Kw

ΤΡΑΒΑ ΔΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΛΕΝΕ!!!

δεν λενε τοσο για τον κοσμο που πηγε εκει.... αφηστε το δάχτυλο επιτελους και δειτε το δάσος..

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι γραφικός κάποιος που θέλει να διατηρηθούν όσο καλύτερα γίνεται τα μνημεία του τόπου του. Θάβουν που θάβουν την Ελλάδα οι Άλλοι, μην τη θάβουμε κι εμείς!! Είναι η ιστορία μας ! Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι τελειωμένος !!!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 19 Μαρτίου 2011 9:06 μ.μ.,κατα πρωτον,ειμαι αυτος που σχολιασε ανωθεν σου...
Μακαρι, να ναι ετσι οπως τα λες τα πραγματα και θελω να μαι καλοπροαιρετος με το συγκεκριμενο blogspot,καθως παρεχει σημαντικες πληροφοριες στους Ελληνες...Ομως το φαινομενο αυτο δεν παρατηρειται για πρωτη φορα στο συγκεκριμενο site...Παραδειγμα συγκεκριμενο:υπηρξε αναρτηση,προ ημερων,περι πλανης του david icke σε θεματα θρησκειας κι επειτα απο μερικες μερες αναρτηθηκε βιντεο με τιτλο ο david icke για τα οσα συμβαινουν στην Αιγυπτο!!!Ας βγει καποιος να με διαψευσει γι αυτα που γραφω...Οπου μπαινει στη μεση η θρησκεια τα διαλυουμε ολα κι ολοι ειναι κακοι και τρελοι!Δεν νομιζω οτι βλεπω δεντρο(στην συγκεκριμενη περιπτωση δυο δεντρα)...Αλλοι,μαλλον, ειναι κολλημενοι σε ζητηματα θρησκειας και απολυτοι...

Ανώνυμος είπε...

Οσο ειχαμε την πατρωα θρησκεια ημασταν κοσμοκρατορες, οταν με τη βια εκχριστιανιστικαμε αρχισε η κατρακυλα που διαρκει εως σημερα.

Οταν το καταλαβετε αυτο θα ξετιναξετε ακομα εναν δυναστη.

Χριστιανισμος και Ελληνισμος δεν πανε πακετο. Δογμα και πνευμα δεν πανε πακετο.

Για τον Ελληνα αληθεια ειναι τα εμπειρικα εξαγωμενα μεθοδικα επεξεργασμενων αισθητηριακων δεδομενων και τιποτε εξ αποκαλυψης.

Εξ΄ου και ο υποφαινομενος αδυνατει να κατανοησει τη φραση του αναρτισαντα Βλαχου:Βεβαίως αυτό δεν θα ήταν κατορθωτό άν ο ίδιος ο Θεός δεν αποκαλυπτόταν στον άνθρωπο.Με την αποκάλυψη αυτή του Θεού και Κυρίου μας Ιησού Χριστού ο οποίος έλαβε την ανθώπινη μορφή προκειμένου να βοηθήση το αδύναμο πλάσμα του, με όλα του τα ελατώματα, να φθάσει τον δημιουργό του και να γίνει συνδημιουργός του'
οταν αμεσως πιο πανω παραδεχεται οτι η εννοια της θεωσης ηταν ηδη γνωστη.

Οποιοσδηποτε με δολο πολεμα την ελληνορθοδοξια χαρακτηριζεται πολεμιος του εθνους. Σωστο αλλα μεχρι ενα σημειο, δεν μπορει να υπαρχει συγχωροχαρτι εφ΄ορου ζωης.

Ο χριστιανισμος επιβληθηκε δια της βιας σε μια εποχη οπου ειμασταν υποδουλωμενοι και το δογμα του σχηματιστηκε απο την ελληνικη κοσμοθεωρια παντρεμενη με εβραικες σκοπιμοτητες ωστε να κατοχυρωσει την τοτε αρχουσα ταξη. Η λεξη Ελληνας καταντησε βρισια, η πατρωα θρησκεια παγανισμος, οι σχολες εκλεισαν, οι φιλοσοφοι πετσοκοφτηκαν και οι απιστοι εκτελουνταν. Αυτα απο τη θρησκεια της αγαπης.

Επειτα ως ισχυροι γραψαν την ιστορια οπως κανει καθε ισχυρος και παρουσιασανε ενα δογμα το οποιο στην ουσια ειναι αποτελεσμα 2 συνοδων που φυσικα χαρακτηριστικαν θεοπνευστες και επιλογων του Κωνσταντινου.

Εννοιολογικα, κοινωνιολογικα, φιλοσοφικα, κοσμοθεωρικα ο χριστιανισμος δεν προσφερε τιποτα καλυτερο στον Ελληνα. Τις απαντησεις και τη σταση μας στη ζωη την ειχαμε ηδη. Απλα αλλαξανε τα ονοματα και μπηκανε φραγμοι στη σκεψη περα απο τα δολοφονικα πνευματικα εγληματα και ακρωτηριαστηκε η συνεχεια του ελληνικου μεγαλειου. Οτιδηποτε καλο εχουμε να επιδειξουμε προερχεται απο εκεινη την εποχη των παγανιστων.

Το γεγονος και μονο οτι ζουν σημερα ελληνες που χλευαζουν και υπονομευουν την πατρωα θρησκεια, η οποια δεν καν πλεον αντιπαλος αλλα μουσειακο στοιχειο, αποτελει το μεγαλυτερο μερος της απαντησης στο πως φτασαμε ως εδω.

Για να μην παρεξηγουμαι, δεν ειμαι δωδεκαθειστης {σε τελικη αναλυση ο δωδεκαθεισμος δεν ηταν καν η πατρωα θρησκεια)αλλα πιστευω σε εναν δημιουργο, σε ανωτερες οντοτητες και στο πνευμα ως μεσο ανελλιξης.

Πιστευω οτι το blog καποτε θα πρεπει να κανει μια μελετη στο τι ακριβως ηταν η αρχαια μας θρησκεια μακρια απο αφορισμους και δογματισμους.

Γιαννης.

Ανώνυμος είπε...

re ante gamitheitai ki eseis ki o dias mazi ...

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος μας ο Γιάννης κάνει αυτό που είναι σύνηθες σήμερα στα πλαίσια της αέναης και κλιμακούμενης επίθεσης των σκυλιών της ΝΤΠ, μέσω όλων των αιρέσεων, θρησκειών και παραθρησκειών, έναντι της Ορθοδοξίας που είναι η μόνη πραγματική πηγή ζωής. Τι κάνει δηλαδή; Αν και δεν έχει καταλήξει στο Θεό του, ποιός είναι, πως λατρεύεται, τι είναι αυτές οι ανώτερες οντότητες που ισχυρίζεται ότι πιστεύει και σε τι συνίσταται η ανέλιξη του πνεύματος που γράφει, νιώθει ικανός να αφορίσει ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ των Ελλήνων που ασπάστηκαν και έζησαν με τον διωκόμενο από τους Εβραίους αγαπημένο μας Ιησού Χριστό. Και καλά εμείς είμαστε πλανημένοι, αλλά πως κάποιος που ψάχνεται δηλαδή και αοριστολογεί, νιώθει ικανός να καυτηριάσει τους προγόνους μας 2000 ετών! Δεν είναι φοβερό;

Ανώνυμος είπε...

Εξεπλάγην και εγώ με την ανάρτηση αυτή του site. Θεωρούσα ως πάγια τη θέση του υπέρ της ορθοδοξίας η οποία δεν μάχεται την Αρχαία Ελληνική παιδεία και φιλοσοφία αλλά την βρίσκει ως πρόσφορο έδαφος για να την κάνει πράξη και να την εφαρμόσει. Για αυτό οι Έλληνες αναδείχθηκαν ως λαός Χριστοφόρος και μπόρεσαν και κράτησαν αναλλοίωτη αυτή τη πίστη ακόμα και μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Όμως η ανάρτηση αυτή θεωρώ ότι είναι εκτός κλίματος από τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι πόσο πολύ αβάντα θα έχουν οι δωδεκαθεϊστές από την NΤΠ προκειμένου να πολεμηθεί ο Ελληνορθόδοξος πολιτισμός εκ των έσω... Αντι-ΝΤΠ και δωδεκαθείστές δεν πάνε μαζί

Ανώνυμος είπε...

Ορθά, κοφτά! Όποιος λέει πως ο Χριστιανισμός επεβλήθη στους Έλληνες ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ορθα,κοφτα:κουνια που σε κουναγε!!
Διαχωρισε,επιτελους,την διδασκαλια του Χριστου απ τα συμφεροντα των ολιγων της Ρωμαικης αυτοκρατοριας,ΡΩΜΙΕ!
Που θα μου πεις οτι δεν επεβληθει!
Κι επειδη δεν θελω να πεταω αοριστες παπαριες σαν κ εσενα, σε παραπεμπω να ριξεις ενα βλεφαρο στα κατωθι κι επειτα να διαμορφωσεις αποψη:
1)Ψαξε να δεις πως εφαρμοζεται ο Χριστιανισμος στην Ρωμη απ τον Κωνσταντινο τον Α΄(Μεγα)
2)Διαβασε για τον Θεοδοσιανο κωδικα
3)Τ αυτο με τον Ιουστινιανο κωδικα
4)Πτωση Κωνσταντινουπολης(ακομη αναμενουμε βοηθεια εκ της δυσης)...
Να ξεκινησουμε με τα βασικα,κι αν τραβαει το μυαλο σου για παραπερα το συζηταμε,βαθια νυχτωμενε!!
Ο Χριστος ο οποιος μιλουσε για την αγαπη,δεν εχει καμμια σχεση με τον Χριστιανισμο που εφαρμοζεται απ τους αυτοκρατορες(αν εχεις ασχοληθει καθολου με τηνν καινη διαθηκη)...Δες τι λεει ο Ιησους για το χρημα και τι συμβαινει επι Ρωμαικης αυτοκρατοριας για ν ανακτηθουν τα συμφεροντα της συγκλητου...Αν δεν το χεις αντιληφθει,δια της επιβολης του Χριστιανισμου επερχεται μια Νεα ταξη πραγματων αυτη την εποχη κι υπαρχει μαζικη χειραγωγηση του κοσμου απ τους ολιγους... Το συγχρονο συστημα διακυβερνησης(πυραμιδοειδες,αυτο που στο κατωτερο στρωμα βρισκομαστε εσυ κι εγω,δουλευοντας για τους λιγους) ξεκιναει επι Κωνσταντινου Α κι επιτυγχανεται μεσω του "Χριστιανισμου" που εφευρισκει ο ιδιος,κι οχι μεσω αυτου που διδαξε ο Ιησους Χριστος...Αοριστες μπαρουφες μπορει να πει ο καθενας,το θεμα ειναι να μπορεις να τ αποδειξεις ιστορικως...Ο Χριστος στην αποκαλυψη μιλαει για ψευτικες εκκλησιες και ψευδοπροφητες,αναρρωτηθηκες ποτε ποιες μπορει να ειναι?Μαλλον δεν ασχοληθηκες ποτε!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11΄41.
Τι ενοοεις να εχει καταληξει καποιος στο Θεο του.
Βαπτισε καποιος το Θεο με συγκεκριμενο ονομα και δεν το ξερω; Oσο για το πως λατρευεται εχει σημασια; Εαν ειχα προσβαση στα αρχαια ελληνικα μυστηρια μαλλον θα επελεγα αυτον τον δρομο αλλα καποιοι φροντισαν να τα εξαφανισουν.


Τουλαχιστον η πατρωα θρησκεια παντα ζει εστω και μεσα απο την κρατουσα τωρινη αφου το σκευος της χρησιμοποιηθηκε ποικιλοτροπως. Απο την αναφορα στον τριαδικο Θεο μεχρι το αγιο φως ολα ηταν αρχαια ελληνικα τυπικα.

Εγω αγαπητε δεν αφορισα κανεναν, ο ορος αφορισμος αλλωστε προσιδιαζει καλυτερα στην θρησκεια που ασπαζεσαι. Αληθεια εχεις διαβασει ποτε αφορισμο. Ταιριαζει πολυ ως ιδεα και ως κειμενο στα λογια του Ιησου, ετσι;

Ποτε μην ξαναπεις οτι οι Ελληνες ασπαστηκαν και εζησαν με το χριστιανισμο. Ειτε απειλουνταν με θανατο ειτε αργοτερα απλα βαπτιζονταν σε βρεφικη ηλικια.

Λες οτι οι εβραιοι διωκουν το Χριστο αλλα ξεχνας να πεις οτι αυτοι ιδρυσαν το χριστιανισμο, αναγωντας σε θρησκεια την μυθιστορια τη δικια τους και οχι μονο πλασαρισμενοι με το στοιχειο του επιλεκτου λαου.

Θα μπορουσα να παραθεσω απειρα παραδειγματα για το πως ο χριστιανισμος πολεμησε τους ελληνες και για τα καλουδια που οι γραφες σερνουν στο εθνος μας, αλλα θα χρειαζομουν τεραστιο χωρο.
Αλλωστε λιγο πολυ ειναι γνωστα σε οσους ασχολουνται.

Ανωνυμε 2'08 για τη σφαγη των 10.000 στον Ιπποδρομο εχεις ακουσει;

Φιλικα Γιαννης.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μας πείσατε, θα γίνω και εγώ μασόνος τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ
Ὀρφικὸς Ὕμνος

Ἔξω ἀπὸ τοὺς δρόμους τῶν ἀστόχαστων,
λειτουργὸς καὶ ψάλτης ὀρφικός,
ἕναν ὕμνο ξαναφέρνω
μιᾶς λατρείας πανάρχαιας πρὸς τὸ φῶς.
Ἔτρεξε ὡς τὰ τώρα ὁ λογισμός μου,
καταχωνιασμένος ποταμὸς
ξάφνισμα στὸ βούισμα τῶν ἀνθρώπων
τῆς κιθάρας μου ὁ ρυθμός.
Νύχτα ξεκινῶ, νύχτ᾿ ἀνεβαίνω
τὴ δυσκολανέβατη κορφὴ
θέλω μόνος, θέλω πρῶτος
τ᾿ ἀπολλώνιο φῶς νὰ χαιρετίσω,
ἐνῶ κάτου στοὺς ἀνθρώπους
θὰ εἶν᾿ ἀκόμα ὁ ὕπνος καὶ τὸ σκότος.

ΥΠΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

δες αυτό μήπως και χαλαρώσεις λίγο γιατί πολλά μας τα είπες. Να ξέρεις ότι το μεγαλείο του Ιησού Χριστού είναι τεράστιο και εσύ αν και διαδίδεις ψεύδη είσαι από τα αγαπημένα του παιδιά και πολύ θα σε ήθελε στην αγκαλιά Του.

http://www.youtube.com/watch?v=ubLkdMfOAYc&feature=related

να ξέρεις ότι η πόρτα δεν είναι σε κανέναν κλειστή και ο απόστολος Παύλος από διώκτης έγινε ισαπόστολος. Φτάνει να πάψεις να βασίζεσαι σε λόγια και βιβλία ανθρώπων αλλά στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ η οποία ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ στο κόσμο! Μακάρι να σε φωτίσει ο Θεός γιατί και εσύ αδερφός μας είσαι αλλά χρειάζεται να ΔΕΙΣ την αλήθεια του καλού ΘΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ .ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΗ .ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΡΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.

ΥΠΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΕς..1)Γιατί ο Χριστός δίδαξε μόνο στους Εβραίους και δεν πήγε στην Ινδία, στην Κίνα στην Αφρική;;; Μόνο αυτοί έπρεπε να σωθούν;; Οι υπόλοιποι δεν είμαστε άνθρωποι;;; Δεν μας έφτιαξε όλους ίσους ο Θεός;;
2)Γιατί ο Πλούταρχος που έζησε λίγο μετά τον Χριστό δεν ανέφερε τίποτα γι'αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα;; Ούτε και κανένας άλλος Έλληνας φιλόσοφος;; Πως είναι δυνατόν να τους ξέφυγε κάτι τόσο μεγάλο που συνέβη στην γειτονιά τους, αυτοί που είχαν καταγράψει τους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα;;
3) Γιατί ο Θεός επέλεξε να στείλει τον υιό του απ'αυτόν τον λαό κι όχι κάποιον άλλον πιο πολιτισμένο, ώστε να μπορέσει να διαδωθεί ο Χριστιανισμός ευκολότερα και γρηγορότερα;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανισμός όντως πολέμησε τον Ελληνισμό. Η θρησκεία όμως είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί αυτή την στιγμή που κινδυνεύει η πατρίδα μας. Εξ άλλου ο καθένας φτιάχνει τον Θεό του ανάλογα με τις ανάγκες της ψυχής του. Μη ξεχνάμε πως οι Έλληνες αλλαξοπίστησαν όταν σκλαβώθηκαν από τους Ρωμαίους. Αυτό σημαίνει πως αυτοί που θα κάτσουν στο σβέρκο μας θα μας επιβάλλουν όποια θρησκεία θέλουν. Γι'αυτό πρέπει να μαζέψουμε τα μυαλά μας και να δούμε πως θα ενωθούμε για να διώξουμε τους εφιάλτες από την πατρίδα μας,γιατί χωρίς ελεύθερη πατρίδα δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε και την θρησκεία που θέλουμε, όποια κι αν είναι αυτή. Αν και ανήκω στους Αρχαιόθρησκους, μου κάνει μεγάλη εντύπωση και μου δημιουργεί υποψίες το γεγονός οτι ανάμεσά μας βρίσκονται πολλοί Μασώνοι. Τυχαίο;; Δεν ξέρω. Επίσης κάποιοι ανεγκέφαλοι φανατισμένοι ή κάτι άλλο (πράκτορες) λένε πως οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες. Ξέρω Χριστιανούς που είναι πολύ καλοί Έλληνες, όπως και Αρχαιόθρησκους που είναι ανθέλλινες λόγω πολιτικών πεπειθήσεων (αριστεροί). Δεν ξεχνάω αυτό που είπε ο Κίσσινγκερ, Χτυπήστε τους Έλληνες στην γλώσσα, την ιστορία και την Θρησκεία. Ίσως κάποιος πει, μα αφού είναι έτσι γιατί συνεχίζεις να είσαι αρχαιόθρησκος;; Γιατί δεν μπορώ να γυρίσω πίσω. Ο Χριστιανισμός δεν με καλύπτει πιά. Είπαμε ο καθένας φτιάχνει τον Θεό του.....Αυτό που προέχει είναι η σκλαβωμένη μάνα μας πατρίδα. Ας ενωθούμε όλοι να την απελευθερώσουμε και μετά βρίσκουμε τα υπόλοιπα. Όχι άλλοι εφιάλτες!!Έλεος πια!!

Ανώνυμος είπε...

9¨19 Συμφωνώ σε όλα. Πιστεύω στην πατρώα θρησκεία, για εθνικούς όμως λόγους στηρίζω τον Χριστιανισμό. Δεν είναι ώρα για διχόνιες. Μακάρι βέβαια να κατέβαζαν τις εικόνες και να έβαζαν στη θέση τους τον Ορφέα ή τον Αριστοτέλη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μείνει κενή η θέση. Γιατί όλο και κάτι άλλο θα διεισδύσει μέσα και θα πάρει την θέση τους. Κι αυτό, ότι κι αν είναι, δεν θα είναι Ελληνικό.

Ανώνυμος είπε...

1ον: σε τι σας "χαλάει" η διδασκαλία του Ιησού Χριστού και Θεού μας; Μην αρχίσετε τις αηδίες για σταυροφορίες και λοιπά άσχετα που ακούμε κατά καιρούς ... σαν ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ σε τι σας χαλάει;

2ον: Πως προσβάλλετε τόσο βάναυσα ένα ολόκληρο έθνος λέγοντας ότι του επιβλήθηκε η νέα θρησκεία τη στιγμή που η νέα θρησκεία διεδόθηκε σε τελείως εχθρικό περιβάλλον όπως η Ρωμαική αυτοκρατορία και το δωδεκάθεο;

3ον: το site λέγεται anti-ntp, επομένως είστε σε λάθος μέρος! σας αβαντάρει η N.T.Π. και απολαμβάνει το καταστροφικό σας έργο (κατά Kissinger)

4ον: Δεν καταλαβαίνετε ότι με τον Θεό δεν τα βάζει κανένας; όσο και να λυσσάτε η Ορθόδοξη πίστη θα είναι πάντα η μόνη οδός της Ζωής γιατί είναι γεμάτη από Αγίους και Μάρτυρες, από τη Θεία Χάρη μέσω των Ιερών Μυστηρίων και κανένας δεν μπορεί να πολεμήσει την Αλήθεια!

5ον: Επειδή έχω ακούσει για αυτά που υποστηρίζετε, περί μετενσάρκωσης, περί Πορτών στο χωροχρόνο και λοιπές αηδίες σας προτείνω να ακολουθήσετε τα απλά μαθηματικά και όχι τα ανώτερα που σας διδάσκουν οι ψευτοδιδασκάλοι σας που κάνουν φτηνό προσηλυτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος "πατρώα θρησκεία" όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι αστείος! Το δωδεκάθεο και η αρχαία Ελληνική θρησκεία όπως την διδάσκουν κάποια καραγκιοζάκια απλά έχει ανάγκη να πιαστεί από κάπου για να δολώσουν το αγκίστρι τους. Πατρώα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία η οποία ανέδειξε Αγίους σπουδαίους και Μάρτυρες όχι μόνο τα πρώτα χρόνια αλλά επί σειρά 2000 ετών...

Ανώνυμος είπε...

1) ο Χριστός έφτασε και στην Κίνα και στην Ινδία και στην Αλάσκα και παντού! Σε εσάς δόθηκε η ευλογία να γεννηθείτε σε ορθόδοξη χώρα και δεν το εκμεταλλευτήκατε, όμως μάθετε, ότι ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες χώρες ο κόσμος ασπάζεται τη πίστη του Ιησού Χριστού και αναμορφώνεται! και μάλιστα πολλοί Άγιοι ακόμα και σήμερα αναδεικνύονται και εκεί.
2) ο Πλούταρχος δεν ξέρω τι έμαθε για τη νέα θρησκεία αλλά μπορεί τα σχόλιά του εντέχνως να μην διασώθηκαν από φανατισμένους τύπους σαν εσένα. Για τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη πιο ήταν το σχόλιό σου, θύμησέ μου
3)Καλώς ή κακώς ο λαός αυτός επιλέχθηκε από το Θεό. Αν και για μένα οι λόγοι είναι προφανείς εσύ ποιός νομίζεις ότι εισαι για να κάνεις τέτοια κριτική στο Θεό;

Ανώνυμος είπε...

ΉΤΑΝ Ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ το δωδεκάθεο η επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού κράτους την εποχή του Χριστού; Ήταν ή δεν ήταν όλοι οι Εβραίοι Γραμματείς και Φαρισαίοι εναντίον του Χριστού τον οποίο και Σταύρωσαν; Με βάση την στατιστική και τις πιθανότητες κύριοι Έλληνες αρχαιολάτρες του πνεύματος, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ο μαραγκός αυτός να διεδόθηκε σαν ΘΕΟΣ από δώδεκα ψαράδες αγράμματους εν μέσω τόσο εχθρικού περιβάλλοντος και να θεωρείτε ως ΘΕΟΣ από εκατομμύρια ανθρώπων ανά τους αιώνες. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; βάλτε μέσα τους φακούς σας μέρα μεσημέρι που θέλετε να μας δείξετε το απολλώνιο φως και τις λοιπές σας αηδίες και συνέλθετε γιατί η ζωή είναι μικρή και εδν πρέπει να χάνουμε τις ευκαιρίες που έχουμε

Ανώνυμος είπε...

επίσης μάθετε ότι η δύναμη της Ορθοδοξίας είναι ότι κάνει αδέρφια όλους τους ανθρώπους μαύρους άσπρους κίτρινους κλπ. Υπάρχουν άγιοι λευκοί κίτρινοι μαύροι όπως και άραβες Τούρκοι Εβραίοι Αιγύπτιοι Άγιοι στην Αλάσκα και παντού οι οποίοι τιμούνται εξίσου από ολόκληρο το σώμα της Εκκλησίας του Θεού...Παγκόσμιο λοιπόν είναι το μύνημα της σωτηρίας του Θεού και όχι Ελληνικό ή Εβραικό. Ξεφύγετε λίγο από τον Ελληνικό μικρόκοσμό σας. Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα και χυνουμε το αίμα μας για αυτή αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε τα λάθη του παρολθόντος στο παρελθόν.