Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

"ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ"


2b5b052bf685bdb56fb2d67ac675e922Με την φράση «Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε την ίδια υπεύθυνη στάση, την στάση που επιβάλλει η θέση της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην περιοχή μας, ως δύναμης ειρήνης και ανάπτυξης που προτείνει μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις όπως....
.... η Αντζέντα 2014 και εργάζεται για το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων», η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μ. Ξενογιαννακοπούλου αντιπαρέβαλλε την στάση της χώρας μας έναντι της ΠΓΜΔ, απέναντι και στον χθεσινό ισχυρισμό για πρόταση Γκρούεφσκι για την ονομασία.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι απαντά με μισόλογα, απαντά με αντιφάσεις και επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Αντί να επενδύσουν σε διαπραγμάτευση και την επίτευξη δίκαιης λύσης αναλώνονται σε διαρροές όπως ο χθεσινός ισχυρισμός ότι ο κ. Γκρουέφσκι πρότεινε λύση, που είναι στην πραγματικότητα οι ίδιες αμετακίνητες θέσεις που ακούμε εδώ και 17 χρόνια».

Αυτή θα έπρεπε να είναι η ελληνική θέση, αλλά να τη λέτε και εκεί που γίνονται οι διαπραγματεύσεις είπε ο κ. Πολατίδης, μιλώντας παράλληλα για σταδιακή διολίσθηση των ελληνικών θέσεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ